Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Responsive Design si SEO - Pro si Contra

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit Responsive Design si SEO - Pro si Contra

Considerati ca dezvoltarea unui site prin tehnologia responsive design ajuta dpdv SEO si evident pozitionare SERP ?

Va rog sa postati parerile cu argumente pro si contra.

Exemplu de site ce foloseste responsive design:

Smashing Magazine
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Ca sa inteleaga toata lumea despre ce vorbim, e vorba despre acele site-uri care indiferent de unde sunt accesate (tableta, telefon, pc) pastreaza oarecum acelasi format.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    Ca sa inteleaga toata lumea despre ce vorbim, e vorba despre acele site-uri care indiferent de unde sunt accesate (tableta, telefon, pc) pastreaza oarecum acelasi format.
    Pai tocmai acest lucru este avantajul, faptul ca siteul tau este disponibil si pentru alte platforme inseamna ca traficul va creste odata cu vizitele si de pe acele dispozitive.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Ma dau cu parerea:
    Rezultatele cautarilor in google realizate de pe un dispozitiv mobil pot fi diferite fata de cele realizate pe PC, asadar un site "marcat" ca avand varianta "mobile" ar avea avantaje. Ma gandesc ca folosind tehnologia responsive design aduce un avantaj in fata celor care au site-uri pentru versiunea mobila, dar care nu sunt la fel de bine optimizate dpdv SEO ca versiunea normala.

tanshi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd March 2011
    Locaţie
    Ramnicu Sarat, Buzau
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    29

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Responsive design, dupa parerea mea, nu are nici un efect direct asupra pozitionarii in motoarele de cautare.
    Indirect poate influenta, astfel: daca ai un procent considerabil de vizitatori care vin de pe dispozitive mobile, la care cu un design obisnuit ai un bounce rate foarte ridicat, iar odata cu implementarea unui design responsive acest bounce rate scade, atunci da, indirect poate influenta pozitionarea in motoare.

Personal am testat pe .com, pe o nisa cu competitie scazuta. Site-ul avea aproximativ 15% vizite de pe dispozitive mobile, si era pe pozitia #4 in google.com. Dupa ce am adaugat varianta pentru mobil pentru site, dupa cam 1 luna am trecut pe #2. (acum bounce rate-ul vizitatorilor "mobile" e sub cel al vizitatorilor "desktop")
    Nu pot fi 100% sigura ca aceasta crestere se datoreaza optimizarii pentru mobil, deoarece in acea perioada au fost si modificari de algoritm la Google.
    Insa este singurul exemplu personal unde am observat imbunatatiri in pozitionare.

Din punctul meu de vedere daca as realiza un site nou da, as opta pentru un design responsive.
    Dar pentru un site vechi, unde nu sunt mai mult de 10% vizite pe mobil care sa aiba si un bounce rate mare nu m-as chinui sa fac designul responsive daca lucrul acesta necesita prea multa munca.
    The best things in life aren't things

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Consider ca responsive design are

avantaje:

- usor de implementat pentru diferite dimensiuni alre browserului / diferite device-uri
    - vizitatorul beneficiaza de un layout potrivit pentru divece-ul pe care il foloseste => creste calitatea traficului ( scade bouncerate , creste time on page, page views etc )

dezavantaje:

- creste viteza de incarcare a paginii deoarece in cazul responsive design layout-urile pentru toate dimensiunile se vor incarca simultan

Intrebarea mea este: Oare Google va considera site-urile dezolvatate prin responsive design ca fiind optimizate pentru mobile sau nu?

cyolan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th December 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    66
    Putere Rep
    29

Implicit

Pai tocmai acest lucru este avantajul, faptul ca siteul tau este disponibil si pentru alte platforme inseamna ca traficul va creste odata cu vizitele si de pe acele dispozitive.
    putin cam eronat (orice site este disponibil pentru tableta, telefon, pc)

on topic: este pur si simplu design

Eu nu te-as sfatui sa folosesti, parerea mea (am realizat un site responsive design).

Sa explic si unde pierzi. De ex siteul il realizezi pentru wide (recomandat), dar dupa o analiza vei observa, ca majoritatea sunt la rezolutie de 1024 (romanii sunt de moda veche ). In acest caz ei nu vor vedea unele parti din site-ul tau, ceea ce aduce pierdere site-ului (bounce, timp).

La exemplu dat de tine smashmagazine, schimba rezolutia la 1024 si ai sa vezi despre ce vorbesc mai exact.

Din punct de vedere seo nu te afecteaza cu nimic.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

totusi am cateva site-uri care rankeaza in google top5 pe anumite keyworduri, insa pe mobile nu rankeaa nici macar in TOP30. Nu stiu daca motivul este experienta vizitatorilor ( site-urile nu sunt optiizate pentru mobile si am bouncerate mare pe trafic mobil ) sau faptul ca google botii vad site-urile ca nefiind mobile friendly. Daca ar fi prima situatie motivul rankingului slab, responsive design ar trebui sa rezolve situatia pentru ca va scadea bouncerate-ul ( l-am optimizat pentru cele mai folosite dimensiuni ale browserului ) insa daca cea de-a doua situatie e cauza, atunci e posibil ca pozitia in serp sa nu se imbunatateasca. Am sa observ statisticile inurmatoarele saptamani si am sa revin cu raspuns la acest topic.

I.Alex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th November 2011
    Posturi
    147
    Putere Rep
    29

Implicit

Un layout dinamic este "user friendly" fiindca oferim vizitatorului o mai buna experienta in navigare, il facem sa fie mult mai predispus la a citi cat mai multe pagini, asta inseamnand un bounce rate mai mic, iar daca este user friendly atunci are si impact(chiar daca e micut) SEO.

Cum spunea cineva mai sus, orice website este accesibil de pe mobil, insa modul cum acest site ofera informatia face diferenta.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Se pare ca in timp ce postam topicul pe seopedia, raspunsul era postat pe SeoMoz... pura coincidenta:

The Real Impact of the Google SmartPhone Crawler (Part 1): Situation Overview | SEOmoz

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pareri PRO si CONTRA
    De Laurentiu în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 15th November 2016, 12:46
  2. BlackBerry. Pro sau Contra
    De nomak în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th May 2009, 16:30
  3. Diacritice (pro/contra)
    De Mircea Budean în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 27th September 2007, 20:29
  4. Pro Si Contra Directoarelor
    De No_name în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 5th July 2007, 05:46

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •