23rd January 2016, 15:26
1 out of 1 members found this post helpful.
Din punctul meu de vedere...
Toata lumea ar plati pentru ceva, dar trebuie sa gasesti acea informatie/serviciu/produs - ceea ce este putin mai greu.
Sondajul pe aceasta tema nu se poate generaliza - intrebarea "Pentru ce ai plati..." ar trebui completata cu ceva care sa tina de domeniul SEO/Internet Marketing etc...
Pentru ca asta este specificul forumului - asta este nisa.
Pt a intari cele de sus: pana acum, cativa ar plati pt interviuri legate de antreprenoriat, subiect care este inclus in forum.
(vezi/asculti moka - The Smart Passive Income Podcast sau The Daily Interview | Daily interviews with successful internet entrepreneurs.)
E.g. daca as cauta sa vad cine ar plati pentru ponturi la meciurile de fotbal, as face un sondaj pe cateva forumuri de pariuri/sprotive.
In functie de raspunsuri, as incepe proiectul, ca deh "Vox Populi" (sa nu iasa "Vax").
Aici mai intervine factorul de "Pretotyping" - chiar daca raspunsul este pozitiv, s-ar putea sa nu mearga.
Eu pot foarte bine sa zic ca platesc pentru podcast-uri cu marketeri, dar cand vine vorba sa-mi bag numarul cardului sau sa dau click pe acel buton PayPal, nu il mai fac.
Intr-o prima faza se face o platforma (cat mai) ieftina pentru a testa daca raspunsurile sunt valide.
In functie de aceste raspunsuri se poate incepe proiectul.
(vezi Pretotyping: What is pretotyping?)
Dupa care intervine partea de a convinge potentialul client, a gasi acel "trigger" emotional care sa il faca sa cumpere.
Asta e partea dureroasa: sales funnel si copywriting.
A/B testing, bani, rabdare si tutun.
Cam atat.
Ah, personal m-as axa pe segmentul .com (pe .ro ajungi in sapa de lemn)
====
Si daca tot veni vorba, unde gasesc un plugin care sa imi automatizeze acest proces:
Plata Paypal -> creare cont -> acces forum/zona login?
(Ca sa nu mai zic de administrarea automata a abonamentelor ("recurring payments" - expirarea/reinoirea conturilor etc...)
De preferat Joomla dar ma multumesc si cu WP...
Ca deh, sunt intr-o faza de testare si vor niste "prieteni" sa ma jumuleasca - mai bine zis "suflu in iaurt".