Mi-a zis un tip in seara asta ceva de genul: "cui ii pasa daca domeniul e sau inregistrat nu pe numele clientului?"
Eh mie imi pasa si de aceea vreau sa fac si un sondaj sa vad cui ii mai pasa![]()
Mi-a zis un tip in seara asta ceva de genul: "cui ii pasa daca domeniul e sau inregistrat nu pe numele clientului?"
Eh mie imi pasa si de aceea vreau sa fac si un sondaj sa vad cui ii mai pasa![]()
Cred ca te plictisesti ingrozitor. Absolut de fiecare data cand nu iti inregistreaza domeniul pe datele tale, se numeste fie teapa, fie santaj.
Din nefericire, in romania, nu citeste nimeni contractul, asta in cazul fericit in care exista unul.
Mihai Alexandru, tu cand cumperi o masina, o vrei pe numele tau? Sau pe numele reprezentantei de unde o iei?
Evident ca daca luam domeniile pentru uz propriu, le vrem pe numele noastre.
Pe numele clientului, pentru ca un contract poate fi reziliat de oricare din parti! Desigur domeniul va fi achizitionat dupa ce primesc un avans pentru crearea site-ului.
Totusi am un client, prieten de familie, cu care lucrez face2face si cash pentru care am inregistrat domeniul pentru un magazin online pe numele meu.
Imi place sa Joc Zuma
Internet Explorer browser compatibility ... NONE FOREVER
Din cate stiu eu orice provider serios de domeni web iti inregistreaza domeniul pe numele tau , insa mai sunt si excepti la domeni web .ro lutate pe un an aceste domeni dupa cum sa ma discutat si pe forum se inregitreaza pe numele firmei si til inchiriaza tie , aici este si un mic risc cand nu te astepti poti ramane fara domeniu acuma depinde si la ce provider faci acest lucru
Hai s-o luam inginereste
serviciile de hosting si inregistrare de domenii (deocamdata nu discutam despre domeniile .ro) sunt servicii cu plata recurenta (aka abonament). Clientul comandă aceste servicii si serviciile sunt livrate in baza contractului dintre cele doua parti,
In cazul serviciului de inregistrare de domenii, daca l-a platit ***, clientul trebuie sa beneficieze de toate facilitatile aferente acestui serviciu (adica sa fie inregistrat pe numele lui).
*** dacă furnizorul oferă domeniu ca și promoție la un pachet de servicii (ex: la achiziția pachetului "Monster" primiți gratuit și domeniul xxxx.tld), furnizorul poate introduce clauze prin care domeniul sa fie recuperat in cazul in care clientul renunta la pachetul cu promotie. Cu alte cuvinte, in aceste conditii este posibil ca domeniul sa nu fie inregistrat pe numele clientului.
Pe de alta parte, furnizorul poate -pentru domeniile achizitionate prin intermediul său- să modifice oricand la registrar datele de contact ale proprietarului domeniului, pentru a se proteja de abuzuri.
============
Daca vorbim de domeniile .ro, acestea fiind achiziționate (de fapt e drept de folosință pe termen nelimitat) o singură dată, e normal să fie înregistrate pe numele clientului. Pentru domeniile .ro cu taxă anuală, ROTLD prevede expres ca înregistrarea să se facă doar cu datele companiei (partenerului).
Revenind la șeptelul nostru, cel mai simplu pentru client e să întrebe, dacă are dubii.
.:|:.
Normal ca vreau ca domeniul sa fie inregistrat pe numele meu, odata ce il platesc.
Pur si simplu tipul asta nu vrea sa inteleaga ca odata ce domeniul nu e pe numele clientului e teapa curata. I se pare ceva normal...de aceea si topicul asta
edit: aici ma refer la domeniile platite nu primite ca sponsorizari, promotii etc. Acolo e posibil sa nu fie pe numele clientului, ceva normal de altfel.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)