Vezi Rezultate Sondaj: Care e nivelul tau de experienta in SEO/SEM?

Alegători
66. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Invatacei

29 43,94%
  • Experimentati

35 53,03%
  • Guru

2 3,03%
Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 51

Subiect: Nivelul de experienta SEO/SEM, al userilor seopedia

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Dragos, sic ca nu mai esti singur la Guru . Am abuzat de modul in care e formulata intrebarea. Ea aparent nu se refera la nivelul de cunoastere, ci la experienta. Experienta e usor cuantificabila, in numar de ani spre deosebire de cunoastere/pricepere. Intrebarea fascinanta ar fi: Cat de bun esti? Caz in care as spune, depinde. Pe unele nise, praf. Pe altele, competitiv.

Eradu, hai sa iti spun de ce cred ca sondajul asta nu poate oferi un raspuns intrebarii reale.

1. Netul e ... mare. Exista diferente fundamentale intre nise, care se rasfrang direct asupra tehnicilor, orientarii, materialelor de studiu ale celor care activeaza la nivelul in cauza. Elementele de baza (sa le numim building bricks) sunt identice, insa pot exista diferente majore. Un exemplu bun este comparatia dintre SEO pe piata privata / corporate, si SEO pentru organizatii interguvernamentale sau de stat. Nu vorbim de abordari diferite, ci de scoli de gandire diferite. Caramizile difera ca aliniament, nu intrinsec, pentru ca in cele din urma, constructia organizationala difera, are alte obiective, si alte moduri de cuantificare a performantei.

2. Netul e polilingv. Iar resursele educationale sunt diferite. E interesant sa compari tehnici in Franta, UK, US, Romania. La baza insa, cred cu tarie ca daca vrei sa faci SEO bine, trebuie sa fi bun la statistica, sa ai imaginatie & creativitate, sa ai viziune (pentru a muta inaintea concurentei), dar si vizuina (in sensul de brand cu bani in spate care sa te ajute sa iti materializezi proiectele si ideile).

3. Diversitate. Search Engine Marketingul e mare. Evident, daca nu te rezumi la comment spam & on-page abuse. SEM (privit global) e extrem de complex pentru ca include elemente interdisciplinare. Poti sa fi Guru pe linkbuilding, sa ai mii de tehnici, idei, etc., dar sa nu stii nimic despre SMM.

4. Nivel. Optimizarea unui site presupune multe lucruri. Poti fi un project manager focusat pe partea de management a problemei (stabilire de targeturi, analize de piata, consultanta pre-implementare, identificarea noilor threaturi etc etc), sau poti sa lucrezi strict la nivel de implementare. Sunt diferente majore. Si as indrazni sa spun, ca descrierile locurilor de munca nu sunt comparabile.

5. Probabil cea mai importanta chestie e self-awarenessul. Este monumental de greu sa iti dai seama unde te situezi pe scara cunoasterii. Cunoasterea in general este subiectiva, influentabila, bazata pe evenimente trecute, influentata de efort si de alte zeci de inputuri. Cel mai corect mod de a masura nivelul de pricepere, este pe conditii identice, bugete / targeturi similare. Numai ca SEO nu e un joc cu suma nula, si nici in conditiile astea nu poti evalua clar.
    Ultima modificare făcută de Emil; 20th November 2010 la 23:23.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    38

Implicit

Ai dreptate Emil, am zis si eu ca nu poate exista un guru al tot webului, fiecare cu nisa, domeniul lui.
    In chestionar am facut referire la realizari si experienta rezultata din ele si mai ales, ceea ce ar fi fost important pt relevanta lui aici pe seopedia, am zis ca e raportat la nivelul acestei comunitati.
    Ultima modificare făcută de Eradu; 21st November 2010 la 00:00.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Oricum Eradu, ai un + de la mine, e interesanta ideea. Ar trebui sa avem un chestionar mai larg. Cred ca ar rezulta o imagine interesanta a profilului de utilizator Seopedia. L-as face deja in registration form. Ar fi foarte interesant de stiut gen categorii profesionale, venit etc etc pe medii desigur.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    66

Implicit

As putea face o interfata in PHP sa vedem mai exact. Pot pune baietii la treaba. Un chestionar de test, un badge de pus pe profile, pe blogurile voastre, samd.

Vad multe aplicatii la ideile transmise in acest thread.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de emil Vezi Post
    1. [B]Netul e [...]

5. Probabil cea mai importanta chestie e self-awarenessul. Este monumental de greu sa iti dai seama unde te situezi pe scara cunoasterii. Cunoasterea in general este subiectiva, influentabila, bazata pe evenimente trecute, influentata de efort si de alte zeci de inputuri. Cel mai corect mod de a masura nivelul de pricepere, este pe conditii identice, bugete / targeturi similare. Numai ca SEO nu e un joc cu suma nula, si nici in conditiile astea nu poti evalua clar.
    Owned.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

Cred că cea mai bună strategie e "they never saw me coming". Știu că lucrăm într-o industrie unde câștigă cel care se bate cel mai tare cu pumnul in piept, dar în același timp trebuie să învățăm să fim mdoerați. Și uitați de ce.

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    38

Implicit

Poate guru web ar trebui inlocuit cu ninja webmaster.
    Ultima modificare făcută de Eradu; 22nd November 2010 la 14:54.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Eradu si mai trebuie un nivel inainte de invatacei. Gen pokemon =))

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    43

Implicit

Eu unul sunt de ceva vreme in comunitate, pentru inceput doar cititor, mai apoi am facut si cont.
    Tin sa spun ca am invatat multe cu ajutorul vostru si va multumesc enorm pentru asta. Este cea mai buna comunitate in care activez si este pentru mine ca a doua scoala.

In tot acest timp am dezvoltat ceva proiecte, insa eu sunt un gen mai haotic, ma plictisesc repede de un anumit lucru, tocmai deaceea am preferat in tot acest timp sa incerc diverse nise, nu sa stau pe una singura sa dezvolt. Din vara intentionez sa fac investitii pe unele nise care mi-au parut mie ok si sper sa am si rezultate. Am oarecum idee despre seo si in general promovarea si optimizarea online, dar mai mult m-am axat pe idei de afaceri.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    41
    Posturi
    282
    Putere Rep
    31

Implicit

Ar fi fost interesat sa vedem o comparatie intre:
    Cat castiga membrii seopedia
    si acest topic.

Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Caut Web Designer Cu Experienta
    De BeFree în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th April 2008, 12:37
  2. Semnaturile userilor
    De Krumel în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th June 2006, 21:42

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.