Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: De ce e WEB-ul .RO atat de prost?

Antauri este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th December 2006
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit De ce e WEB-ul .RO atat de prost?

Poate si mie cineva, sa-mi explice care sunt factorii sociali si evident, economici, care genereaza un WEB .ro atat de prost? Cand ma refer la prost, ma refer la:

- continut;
    - design;
    - faptul ca majoritatea folosesc module OS, dar habar n-au sa le "mascheze" cat de cat incat sa para ceva 'facut' de mana lor;
    - probabil in afara de SoftPedia, nu ne putem lauda cu nimic altceva. De fapt, nici cu Softpedia ...

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    45
    Posturi
    582
    Putere Rep
    36

Implicit

WEB .ro atat de prost? Cand ma refer la prost, ma refer la:
    E prost in comparatie cu care web? Cu restul lumii poate? In comparatie cu tarile din jurul nostru stam chiar bine la capitolul web.

P.S. ai postat intr-o arie gresita

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Antauri Vezi Post
    - faptul ca majoritatea folosesc module OS, dar habar n-au sa le "mascheze" cat de cat incat sa para ceva 'facut' de mana lor;
    Dar stai, ca sa fii mandru ca folosesti un open-source, trebuie sa il maschezi ?

Sunt Corporatii ... care folosesc DOAR open-source si se mandresc cu asta.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

nikiplesa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    9th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    65
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu nu sunt de parere ca web-ul romanesc nu este atat de prost. Concurenta in Romania este mare pe webdesign si in cele mai multe cazuri calitatea este cel putin OK.
    Sunt si cazuri "designerii" sunt niste catastrofe dar astia nu pot fi catalogati ca experti.
    Open-source este de cele mai multe ori o alegere ce tine de buget si de obicei este solutia aleasa de client.
    Am vazut lucrari mai rasarite, apropo de vecini, la rusi.

dojo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    23rd July 2006
    Locaţie
    New York
    Vârstă
    46
    Posturi
    213
    Putere Rep
    34

Implicit

Nu este el atat de prost .. si pe international este la fel de dezastru. Gasesti situri exceptionale, informative si utile si pe langa ele o caruta de MFA-uri si tot felul de "balast".

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Romania are 2 milioane de domenii inregistrate, TLD-ul .COM are 3 miliarde.

E normal sa ti se pare ca la noi sunt mai multe website-uri slabe. In afara nu prea le gasesti pe cele slabe, pentru ca nu ai cum printre atatea bune.
    Ultima modificare făcută de Cristian Mezei; 5th December 2007 la 02:24. Motiv: Corectare greseala gramaticala.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    39

Implicit

Sunt tone de junk-uri afara. Oribilitati fara informatii in ele, design-uri din anii 90, MFA-uri si asa mai departe. Nu cred ca stam nici pe departe rau.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    36

Implicit

Mai degraba omul cred ca se referea la lipsa varfurilor in web-ul .ro. Iar "factorii sociali & economici" la care se refera se reduc la unul singur: banii. Cata vreme aici orice taran care detine 500 de euro poate avea impresia ca de banii astia va avea supersite, cu superflashuri si supernebunii in el, lucrurile nu vor evolua. Oricum, e mai bine ca in urma cu 5 ani, dar inca nu e bine.

Piata noastra e minuscula. Eu o evaluez pentru acest an pe la 8-9 milioane euro, si asta tinand cont de "steroizii" institutiilor publice (am vazut anul asta proiect web de 1 milion de euro la o institutie publica... se stie si cazul portalului de 1,5 milioane...). Fara acesti steroizi, la care nu au acces decat cei care stiu unde sa dea spaga, piata reala e doar la 3-4 milioane euro. Cu 3-4 milioane de euro un Costica Costanda iti vinde 3 copaci din parcul Bordei si iti mai da si un sut in fund ca nu vrei sa i-l cumperi pe al patrulea.

De ce e inca 500 de euro o suma magica? De-aia, fiindca exista o gramada de insi pe piata care lucreaza pe suma asta. Evident ca iese ceva prost, dar clientii sunt prea needucati ca sa inteleaga ca e ceva prost. Si managerii firmelor de web sunt la fel de needucati si accepta sa lucreze pe te miri ce, fara sa tina cont de costurile reale ale firmei pe care o conduc. Plus vesnica obsesie pe care o am eu, deplasarea la sediul clientului cand normal ar fi sa fie pe dos. Cand eram freelancer ma deplasam eu la sediul clientului, chiar daca era asezat la mama dracului, prin gunoaie si mai stiu eu ce, si mi se parea normal, fiindca eram fraier. Acum nu mi se mai pare normal, fiindca atunci cand vreau sa cumpar rosii, ma duc eu la piata, nu vine piata la mine. La fel cand am treaba cu un avocat, cu un notar, cu un frizer etc. etc. etc. Drept pentru care eu imi triez din start clientii: cei care sunt dispusi sa imi faca vizita la sediu sunt "de luat", fiindca sunt cu adevarat interesati de afacerea lor, deci sunt create premisele pentru o colaborare ok. Ceilalti - sayonara!... gud bai!... Astia vor sa-i slugaresti, deci ii refuz. Dar din pacate stiu ca la 1 refuz de-al meu se gasesc 10 insi care sa se repeada sa slugareasca. De aici pana la a accepta sa faca fullflash websites pe 500 de euro (pardon!... + TVA! ) nu mai e decat un pas. Si dupa aia ne miram ca piata e asa cum e.
    Lucian

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    37

Implicit

Sa nu mai vorbim de dizainerii aia care isi fac reclama "dizain veb profesional, 50 ron" care iti fac ceva pe subdomeniu free, in Frontpage Express sau alt editor wysiwyg, imagini in Paint, plin de greseli ortografice si de punctuatie...
    Din pacate, multe firme isi trag pagina numai sa aiba acolo ceva, "sa fie pe internet", si nici nu se uita la cum arata pagina aia - si de multe ori ii plateste lu' Mitica o bere sa le traga o pagina oarecare...
    Pana nu se "profesionalizeaza" un pic piata din Romania, nu se va imbunatati prea mult situatia.

Dar nu numai la noi e asa situatia. Fiind vorbitor si de limba maghiara, am ocazia sa ma plimb si pe 'netul din Ungaria. Situatia e la fel de naspa si acolo: portalurile mari si unele pagini personale sunt realizate ca lumea, dar sunt multe jeguri - chiar firme "serioase" care ofera jeguri pe bani grei...
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Courage este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    39
    Putere Rep
    35

Implicit

Probleme sunt multe, dar ceva e sigur: informatia utila este putina.
    Cantitativ internetul romanesc a crescut in ultimii 2 ani prin.. blog-uri (ca ultima forma de creatie gratuita sau cu minim de costuri).

In rest totul se rezuma la BANI, indiferent de tabara (proprietari de site, firme de webdesign, advertiseri etc).

Lantul sta cam asa:

1. Comertul online la noi este inca o gluma
    2. Fiecare firmulita, care ofera ceva ar trebui sa aiba un site plin de informatii, nu o poza pixelata si un telefon de contact, ca sa nu afle clientul prea multe de pe site, ci sa il "vrajeasca" la telefon.
    3. Neexistand "micul comercian online" cash-flow-ul este insignifiant si se bazeaza pe advertising, care si el (in ciuda eforturilor) este tot la piciorul broastei.
    Se fac eforturi sustinute (si reflexe) de sabotaj de catre presa scrisa in ceea ce priveste reclama online, dar si lipsa de cunostiinte/lenea a celor ce decid unde merg banii de reclama.
    4. Ca sa creezi continut inseamna sa ai angajati si "costuri de productie".
    Un programator WEB+Webdesigner sunt niste extravagante, avand in vedere ce "scoruri" cer; in plus sa nu uitam uitam totusi scopul: cum faci bani?

Cum faci bani ca sa te dezvolti mai departe, sa platesti super-profesionistii din webdesign si programare si... sa nu uitam angajatii !?
    Cum sa ii explici unui jurnalist care ia 500 euro/luna pt MAX 10 articole/luna in presa scrisa (cu tiraj penibil), sa scrie 10/zi pe site, pt ca altfel ROI este negativ !?

E un cerc vicios, din care nu pare sa iesim, dimpotriva.

De multa vreme mi-am dat seama ca continutul in lb romana pur si simplu nu e viabil comercial.
    Mai bine implementezi servicii (chat, sex, dating etc) decat sa scrii content online in lb. romana
    Ultima modificare făcută de Courage; 11th December 2007 la 16:46.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pret mai mic de atat pentru inregistrare .ro?
    De mike07 în forumul Domenii web
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 12th May 2009, 16:41
  2. Adsense- e oare chiar atat de profitabil??
    De Robert în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 20th November 2008, 17:30
  3. Whu is Zu? Sau cat de prost sa fii...
    De w!ll în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 27th September 2008, 13:25
  4. ad-uri platite prost
    De kmedia în forumul Adsense
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 14th November 2007, 02:07
  5. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 1st June 2007, 19:17

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte