Corect la tot ce ai zis si tind sa iti dau dreptate si la ultimul punct. Sincer, si eu mi-as face site-uri .ro. Dar vorba lui Cristi, in Romania sunt vreo 5 milioane de useri de Interent (estimare libera, nu am facut un studiu) iar pe .com sunt miliarde. Eu cand vand un produs/serviciu, de ce sa il vand la o piata de 5 milioane cand pot sa mi-l expun in fata a miliarde?

E la fel in toata lumea. uita-te la Indieni. Oameni super pregatiti, tehnologie buna, oameni destepti. Cei care fac insa bani, lucreaza pe .com. Pana si Anglia sau Australia se orienteaza pe piata americana in primul rand si abia mai apoi la ei acasa (desi sunt ambele medii in Engleza, deci impusca 2 iepuri dintr-o lovitura).

Eu sunt student la Comunicare si PR in Cluj (o facultate care imi place de altfel) dar cand am intrebat o profa de ce nu exista un curs de advertising online la noi la UBB mi-a raspuns ca "nu exista interes pentru asa ceva". Si tind sa ii dau dreptate. Firmele de la noi prefera sa dea 1,000E pe o reclama intr-un ziar care tine o saptamana, decat sa bage banii aia in optimizare sau SEM si sa aiba o expunere pe durate medie sau lunga.

Stii cat costa sa ai reclama pe spatele biletelor de troleu o saptamana in Cluj? 7,000 euro. Ce ai putea face cu banii aia daca te-ai promova pe Internet in fata a din ce in ce mai multi oameni?