De la predicile auzite, din circularele BOR, din comuncatele BOR.
Intelegi manipularea? De ce sa fie de compatimit, pentru ca sunt cumva.. inferiori?La biserica la care merg eu (Biserica Cercelus - Sf. Fanurie), preotul nu vorbeste urat despre atei. Din punctul lui de vedere ateii sunt de compatimit. A remarcat chiar ca multi tocmai ca au morala si ca au mostenit morala crestina desacralizata.
Morala crestina, asa cum am mai spus, nu exista. Nu exista, in afara de pacat, niciun element in morala asa zis crestina care sa nu existe in morala... oamenilor din amazon, in morala budista etc.
Si de aia am intrebat despre pacat, inca astept definitia, ca aici putem gasi elemente de morala pur crestina.
Vezi? Deja incepi sa intelegi de ce si tu esti ateu. Pentru ca ateii sunt credinciosi. Asa mai vii de-acasaspunea ca nu exista atei. Asta in sensul ca nu exista oameni care sa nu creada in nimic. Ca daca crezi in dreptate deja, intr-un fel, nu mai esti ateu.
Dreptatea totusi nu e ceva mistic. Deci nu ma face "credincios". Daca crezi ca ploua afara, nu se incadreaza, de asemenea, la "credinta". Deci zic sa mutam discutia la un nivel decent.
Ti-am explicat mai sus ca chiar si cei mai buni preoti, pe care i-ai mentionat, considera ateii "nu prea atei", "demni de mila" si altele. Imagineaza-ti media pe tara cum arata.Asa ca mai incet cu acuzele la adresa bisericii. Poate or fi si preoti, pe la tara, care infiereaza ateismul, dar intelegi ca nu i-ar forta spre convertire pe liber cugetatori?
Si asta fireste, in conditiile in care ateii sunt, de principiu, fosti credinciosi care si-au dat seama cum sta treaba, care au studiat biblia, au studiat religiile etc.

Răspunde cu citat