Rezultate 1 la 10 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

Afișare hibrid

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Nu am inteles de ce la noi, in Romania, de fiecare data cand moare cineva, apare discutia "dar de ce nu va pasa de copiii din africa" sau altele asemenea. Da, si mie mi-au murit oameni apropiati, dar tot nu vad legatura intre simbolul pe care il reprezinta crimele din Franta cu foametea din somalia, invazia din Ucraina si explozia centralei din Japonia.
    Pentru ca nu este nicio diferenta propriu-zis, au murit oameni in fiecare din situatiile prezentate, dar noua se pare ca ne pasa mai mult de unii si mai putin sau deloc de altii. Apoi continuam sa ne dam cu parerea si sa ne contrazicem cu altii, afirmand cu tarie ca noi avem dreptate si ca celalalt nu stie, e incult sau prost.

Daca acest topic era despre cei morti in Ucraina, pun pariu ca nici 3 raspunsuri nu se strangeau, asta numindu-se ipocrizie sau mai rau, complicitate...

De ce este mai importanta moarte unora in Franta, decat a celor din Ucraina, Irak? Sau a celor care au murit in accidentele de avion sau in timpul tsunami-ului din 2004?
    Sau a celor omorati de inchizitie sau a celor 1.5 milioane de algerieni omorati de francezi in timpul razboiului de independenta din 1954?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    De ce este mai importanta moarte unora in Franta, decat a celor din Ucraina, Irak?
    Pentru ca Franta face parte din aceeasi comunitate cu Romania, pentru ca daca mureau intr-un accident de masina nu era atata agitatie, pentru ca e vorba de un atac terorist intr-o capitala europeana, nu de un razboi in curs etc.
    Si nu cred ca moartea e atat de importanta cat ideea din jur.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

Implicit

Pentru ca Franta face parte din aceeasi comunitate cu Romania, pentru ca daca mureau intr-un accident de masina nu era atata agitatie, pentru ca e vorba de un atac terorist intr-o capitala europeana, nu de un razboi in curs etc.
    Si nu cred ca moartea e atat de importanta cat ideea din jur.
    Si care este ideea, ca niste caricaturisti extremisti au fost impuscati de niste fanatici religiosi? Da, extremismul si fanatismul de orice fel sunt foarte periculoase pentru omenire, dar noi nu ajutam cu nimic implicandu-ne in discutii in contradictoriu pentru ca acestea nu aduc nimic constructiv. Daca vrem sa facem ceva, pai atunci chiar trebuie sa FACEM ceva si sa vorbim mai putin. Stiu ca si cuvintele, ideile sunt puternice, dar doar cei care fac (actioneaza) sunt puternici.

Din pacate (sau din fericire) peste tot functioneaza principiul actiunii si reactiunii si se pare ca nu tine cont de bine sau de rau.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Daca vrem sa facem ceva, pai atunci chiar trebuie sa FACEM ceva si sa vorbim mai putin.
    Ca de exemplu...?

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Ca de exemplu...?
    Ce as face eu daca as fi in locul francezilor? As deveni activist si in functie de convingerile mele: 1) as incerca impunerea limitarii imigratiei sau 2) as incerca educarea lor. Dar daca doar dau din gura doar ca sa-mi auda altii ideile, crezand cumva cum vorbele mele vor influenta lumea, atunci as incerca sa devin mai important pentru ceilalti, poate un lider care sa fie ascultat de multi. Pana atunci mai am mult de asteptat, fiind doar un spectator care comenteaza de pe margine, lucru care se pare ca noi, romanii, suntem foarte buni. Sunt un sustinator al activismului si consider ca doar prin implicarea tuturor vom reusi sa schimbam ceva, altfel doar vorbind intre noi si lasandu-i pe altii sa faca (ceea ce se si intampla) nu stiu daca vom ajunge la o rezolvare in favoarea noastra.

Ce sa fac ca roman in cazul celor intamplate in Franta? Incerc sa inteleg ce se intampla (cat pot si eu cu informatiile primite din mai multe surse) si-mi dau seama ca oricum nu prea am cu ce sa ajut, dar in schimb ma "antreneaza" chestia asta, pregatindu-ma pentru o situatie ipotetica in care m-as putea regasi in viitor. Daca voi fi vreodata in situatia aia, sincer iti spun, ca nu stiu ce as face, oricat de multe scenarii mi-as imagina acum. Din pacate sunt si eu doar un observator care se enerveaza si se consuma pentru o chestie care oricum s-a intamplat si nu stiu sigur ca mi se va intampla vreodata.

As vrea sa pot face ceva, ceva bine, dar singur nu pot... si sincer nu vreau sa ma mai dau cu parerea despre un subiect, oricare, pe care nu l-am experimentat personal.

Oricum, taberele sunt in extreme, rar auzi o parere de mijloc. Si asta ma necajeste fiindca de ceva timp simt ca sunt agnostic, nu numai legat de divinitati, ci si de tot ceea ce este legat de viata. Cu greu gasesti oameni care sa accepte ca e posibil sa fie asa cum zic amandoi sau ca niciunul...

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Oricum, taberele sunt in extreme, rar auzi o parere de mijloc. Si asta ma necajeste fiindca de ceva timp simt ca sunt agnostic, nu numai legat de divinitati, ci si de tot ceea ce este legat de viata. Cu greu gasesti oameni care sa accepte ca e posibil sa fie asa cum zic amandoi sau ca niciunul...
    Pai nu stiu ce intelegi tu prin parere "de mijloc". Unii condamna crima ca pedeapsa pentru libertatea de a spune ce vrei intr-o societate considerata libera, altii zic ca crima e complet justificata, altii spun ca e in proportie de 1% justificata, mai sunt care zic (ca Plesu) ca ambii au dreptate in felul lor etc.

Cum nu exista pareri de mijloc?

Si chiar daca n-ar exista. Cand e vorba de crima, nu poti spune ca e mort asa si asa. Si concluziile asadar nu pot fi mereu "asa si asa".

Mi-a placut ca totusi ai realizat in cele din urma care e utilitatea analizei faptelor. Daca nu putem face nimic pentru francezii aia (ca doar sunt morti), ne putem pregati pentru ce vine odata cu islamizarea Europei. Ne putem pregati impotriva extremistilor locali (noua dreapta si alti cretini de genul).
    Trust, but verify.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

Implicit

Pai nu stiu ce intelegi tu prin parere "de mijloc". Unii condamna crima ca pedeapsa pentru libertatea de a spune ce vrei intr-o societate considerata libera, altii zic ca crima e complet justificata, altii spun ca e in proportie de 1% justificata, mai sunt care zic (ca Plesu) ca ambii au dreptate in felul lor etc.

Cum nu exista pareri de mijloc?

Si chiar daca n-ar exista. Cand e vorba de crima, nu poti spune ca e mort asa si asa. Si concluziile asadar nu pot fi mereu "asa si asa".
    Daca toti am cauta si o cale de mijloc la un moment dat nu ar mai exista caricaturi jignitoare pentru unii, n-ar mai exista teroristi care sa se supere pe altii, ar fi pace intr-un final. Dar nu se poate si asta doar din cauza faptului ca nu exista perfectiune si e greu sa ajungem toti la un nivel asemanator de cultura si educatie. De vina este si zestrea genetica, unii se nasc mai limitati, saraci, bolnavi sau urati decat altii si asta creeaza diferente inutile intre noi. In loc sa le ridicam limita celor limitati preferam sa ne coboram la "limita" lor jignindu-i, in loc sa ii sprijinim financiar pe cei saraci stam si ne umflam conturile, pe cei bolnavi ii lasam sa moara daca nu sunt rude sau prieteni, in lor sa ii sprijinim, iar de cei urati radem sau ne speriem, in lor sa le facem viata mai frumoasa.

Traim intr-o lume cruda si rea, chiar daca unii sunt buni. Si din pacate este mult mai usor sa distrugi si sa faci rau, decat sa construiesti si sa faci bine. Astfel am inteles de ce se intampla ce se intampla in lume si cumva m-a calmat chestia asta, inainte enervandu-ma de fiecare data cand vedeam cat rau se face fiindca nu intelegeam de ce. E mai usor sa omori decat sa oferi viata, e mai usor sa darami o casa decat sa o construiesti, iar multi aleg calea mai usoara.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Ce as face eu daca as fi in locul francezilor?
    Irelevant, esti roman.

Ce sa fac ca roman in cazul celor intamplate in Franta? ....As vrea sa pot face ceva, ceva bine, dar singur nu pot...
    Dupa cum spune francezul, welcome in the club!

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Si care este ideea, ca niste caricaturisti extremisti au fost impuscati de niste fanatici religiosi? Da, extremismul si fanatismul de orice fel sunt foarte periculoase pentru omenire, dar noi nu ajutam cu nimic implicandu-ne in discutii in contradictoriu pentru ca acestea nu aduc nimic constructiv. Daca vrem sa facem ceva, pai atunci chiar trebuie sa FACEM ceva si sa vorbim mai putin. Stiu ca si cuvintele, ideile sunt puternice, dar doar cei care fac (actioneaza) sunt puternici.

Din pacate (sau din fericire) peste tot functioneaza principiul actiunii si reactiunii si se pare ca nu tine cont de bine sau de rau.
    Eu cred ca acei caricaturisti nu erau deloc extremisti. Am dat mai devreme in topic ultimul numar, tradus si explicat, al revistei lor.
    Extremismul de care vorbesti este doar in capul anumitor persoane religioase. Oamenii faceau caricaturi si ironizau defectele societatii. Ceea ce fac si eu, poate faci si tu, unii mai cu talent, altii fara.

Asa cum am mai spus si ai devreme, punand semnul egal intre o ironie si o crima, sau punandu-le ca una justifica pe cealalta (prin actiune/reactiune), continua sa ma surprinda.

Si da, normal ca orice discutie este constructiva, pentru ca si eu iti citesc parerea si tu imi citesti parerea. Candva vom ajunge sa ne influentam reciproc, sa ajungem la o concluzie, sa intelegem mai ine fenomenul si poate o sa si actionam in consecinta. Sa FACI ceva fara sa vorbesti si sa analizezi inainte iese prost. Pana si teroristii au vorbit inainte sa faca. Daca faceau direct, nu treceau de gardieni.
    Trust, but verify.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    65

Implicit

Nu vad rostul discutiei. Daca ar fi incalcat legile tarii in care traiesc, erau pedepsiti prin lege. Daca i-au deranjat pe altii, atunci exista tribunal.

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    OFF topic - da ucrainienii nu erau la ei acasa cand a trimis Putin "ajutoarele"? De ce nu sare lumea in aer ca e vorba de 5000 de morti?
    De ce crezi ca merge asa bine economia Rusiei? Nu din cauza restrictiilor si boicotului Europei / Americii ca raspuns la masurile luate in Ucraina?

Suntem intr-un razboi economic cu Rusia si zici ca nu sare lumea in aer

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •