Rezultate 1 la 10 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

Vizualizare arbore

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de pushtius1 Vezi Post
    Si ca sa iti zic de ce vorbesc cu atata lejeritate, este simplu... Am trecut prin atatea chestii personale incat nu dau 2 bani ca au murit 5 barzauni si mie mi-au murit multi, si sigur nu ti-a pasat nici tie nici la aia 5 asa ca pentru ce sa imi fie mila?

Zilnic mor N mii de persoane din diverse cauze, naturale sau ... ce ti se pare mai interesant cancanul asta ca au fost aia omorati acolo sau faptul ca la noi a venit putin ger si au murit cateva persoane nevoiase inghetate (erau in casa noastra), ce iti pare ok aia sau ca la noi au murit nu stiu cati bebelusi intr-o maternitate (au plans francezii pentru noi?) ma opresc aici cu exemple de genul, dar mai zic o alta chestie, am baza pe francezi doar pentru simplul fapt ca ne batjocoresc ca natie si culmea cand ei sunt in belea noi sarim!

Si inca ceva, daca musulmanii aia chiar sunt cei despre care se zvoneste si nu sunt alte "arme ale altora", atunci aceaia sunt francezi din cate am inteles, in concluzie cine a intrat in casa cui? Mie imi seamana a "Stirile de la ora 5" dar ce stiu eu.. n-am timp de tv...
    1. iti pasa pentru ca participi la o discutie bazata pe evenimentele din franta.
    2. nu-ti cere nimeni sa-ti fie mila, dar nu poti sa consideri ca o crima de acest gen (intra x intr-un birou si omoara 10 insi) se poate compara cu alta crima (un tigru mananca un nene beat), doar pentru ca intr-un final tot crima este.
    3. Daca 10 insi mor de "ger" este o problema, dar nu o crima. Nu se pot compara, cum nu se poate compara cu bebelusii. Daca o asistenta intra in salon si omora toti bebelusi, puteam discuta de o crima, terorism chiar, dar am impresia ca tu nu faci diferentele de esenta.
    4. daca francezii ne batjocoresc, trebuie sa-i omoram? Indiferent ca au dreptate sau nu, nu e cel mai bine sa-i omoram, ca doar asa scapam de batjocora?
    5. e destul de irelevant cine unde a intrat. Pentru mine este relevant faptul ca X se trezeste dimineata si pleaca sa omoare 10 persoane, pentru ca este el suparat din x motive.
    6. stirile de la ora 5 sunt si ele stiri. Terorismul intra la stirile de la orice ora.

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    Totul este relativ si din pacate moartea este de multe ori violenta, unii mor in accidente, altii de boli, altii din cauza dezastrelor naturale, altii omorati de animale, altii de oameni. Dar in final tot moarte este, dar se pare ca pe noi ne incinge mai mult cand moare cineva in Franta ucis de cineva din Algeria, decat atunci cand mor zeci in fiecare zi in Ucraina sau cand mor mii de Ebola sau zeci de mii anual de foame si sete...
    Oare? Un om moare la 80 de ani, de batranete, altul este impuscat in cap la varsta de 10 ani. Despre care moarte merita sa discutam mai mult? Putem face ceva? Si daca da, pentru care dintre "cauze"?

Da, mor foarte multi oameni de ebola, cum mor si in dezastre naturale, dar terorismul este altceva, iar faptul ca exista stiri, analize si discutam despre asta, este un lucru normal, indiferent ca se intampla in Franta sau Brazilia.

Pentru ebola se cauta solutii (poate au si gasit antidot), in cazul calamitatilor se fac donatii (destul de mari) etc., se cauta solutii, oamenii participa, se ajuta, pentru ca toti ne dorim sa evoluam.

Cand 2 persoane omoara 10-20 oameni ca sunt ei deranjati (din diverse motive), este o problema destul de grava, care DA, trebuie mediatizata, poate mai mult decat cei care mor de ger sau omorati de animale.

Indiferent de motive, terorismul este extrem de grav si de toxic.

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    Pentru ca nu este nicio diferenta propriu-zis, au murit oameni in fiecare din situatiile prezentate, dar noua se pare ca ne pasa mai mult de unii si mai putin sau deloc de altii. Apoi continuam sa ne dam cu parerea si sa ne contrazicem cu altii, afirmand cu tarie ca noi avem dreptate si ca celalalt nu stie, e incult sau prost.

Daca acest topic era despre cei morti in Ucraina, pun pariu ca nici 3 raspunsuri nu se strangeau, asta numindu-se ipocrizie sau mai rau, complicitate...

De ce este mai importanta moarte unora in Franta, decat a celor din Ucraina, Irak? Sau a celor care au murit in accidentele de avion sau in timpul tsunami-ului din 2004?
    Sau a celor omorati de inchizitie sau a celor 1.5 milioane de algerieni omorati de francezi in timpul razboiului de independenta din 1954?
    Exista un topic despre ucraina, cum au fost sute de stiri despre irak, accidente de avion sau tsunami. Da, pentru fiecare eveniment, exista stiri si discutii pe care le consider normale.

Sa consideri ca un act terorist nu merita mediatizat atat de mult, este destul de ciudat pentru mine. Comparatia cu razboaiele este un pic depasita. Vorbim de evenimente actuale, care ne influenteaza direct sau indirect viata de zi cu zi.

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Nu le-a cerut nimeni sa treaca la islamism (jurnalistilor), ci doar sa le fie respectata religia (optiunea) lor. Musulmanii au foarte multe reguli, norme, dogme...numeste-le cum vrei, care noua europenilor ni se par cel putin ciudate, daca nu chiar idioate. La fel cum, daca intrebi un musulman despre valorile noastre, are aceeasi parere.
    Si eu te rog sa-mi respecti religia (sa nu mai dormi niciodata), asa ca ai mare grija ce faci.
    Ultima modificare făcută de Tom; 9th January 2015 la 23:16.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •