Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
Citind ce ati scris aici reflecta o asemanare destul de mare cu ce se intampla intre voi si islamisti vs caricaturisti.

Eu am incetat de mult sa mai cred ca exista bine si rau. Binele unuia poate fi raul altuia. Imaginati-va ca rusii ne invadeaza, ne omoara parintii, ne violeaza copii si sotia si apoi ii omoara si pe ei. Daca ne vom razbuna pe rusi vom fi considerati teroristi de catre ei si vom fi cei rai, desi noi consideram ca facem bine.
Despre asta era vorba, despre cine considera ca e importanta libertatea de exprimare (caricaturistii) si cine considera ca e doar o alta stire de cancan. Si da, avem pareri diferite, le discutam si tocmai asta este frumusetea libertatii de exprimare.

Fireste ca binele si raul sunt concepte abstracte si sunt pur subiective. Dar vezi tu, societatea europeana a ajuns la aceste principii morale si de etica (bine si rau) in urma experientelor, in urma empatiei, in urma evolutiei societatii, stiintei, culturii. In momentul in care o biserica (in cazul asta islamista, dar nici altele nu's departe) incearca sa impuna ce e binele si raul, iese cu morti, cu violenta.

Nu am inteles de ce la noi, in Romania, de fiecare data cand moare cineva, apare discutia "dar de ce nu va pasa de copiii din africa" sau altele asemenea. Da, si mie mi-au murit oameni apropiati, dar tot nu vad legatura intre simbolul pe care il reprezinta crimele din Franta cu foametea din somalia, invazia din Ucraina si explozia centralei din Japonia.