Mai nou trecem utilizatorii de pe Ubuntu pe Mint(bazat pe ubuntu), feedback pozitiv de la utilizatori pentru usurinta in utilizare.
Mai nou trecem utilizatorii de pe Ubuntu pe Mint(bazat pe ubuntu), feedback pozitiv de la utilizatori pentru usurinta in utilizare.
Eu am ubuntu 12.04 lts cred ca e ceea mai stabila versiune,imi ofera cam tot ce ofera si windows(in mare parte,nu imi merg toate .exe-urile) chiar daca folosesc wine.
Eu am dual boot pe pc-ul meu , ai putea face si tu asa pana te obisnuiesti cu ubuntu.
Daca tot a venit vorba de Linux, ce versiune de SO consuma cele mai putine resurse?
Cu sau fara desktop?![]()
Le pun in ordinea consumului de resurse si a aspectului, pe primul loc fiind versiunea ce consuma cele mai putine resurse. Nu pun pe primul loc pupy linux fiindca pare o gluma din punct de vedere a aspectului in schimb pun o versiune bazata pe el.
Macpup : Macpup: A beautiful derivative of Puppy Linux
Madbox : Madbox GNU/Linux
Bodhy Linux : Bodhi Linux
Lubuntu : lubuntu | lightweight, fast, easier sau Peppermint : Peppermint | The Linux Desktop OS sau Zorin OS Lite : Zorin OS - Free
@lovelife - cel mai bine ar fi, din punctul meu de vedere, sa incerci sa-ti faci cateva live-USB. Poti incerca Linux Mint, Knoppix, Ubuntu si alte distributii, vezi cu care te adaptezi mai bine. Daca vrei ceva f simplu, cred ca Mint e OK.
Knoppix DVD (pus pe un stick) are multe softuri preinstalate.
Ubuntu e cel mai comun, sunt multi pe forum care pot ajuta.
Trust, but verify.
E posibil sa-ti fie greu sa alegi, datorita multitudinii de propuneri, de aceea iti recomand sa incepi sa faci teste cu cele mai populare si cele care au atat o cumunitate mare cat si ceva vechime. Altfel, mai tarziu cand te vei lovi de vre-o problema, si sigur te vei lovi, iti va fi foarte greu sa o rezolvi daca nu ai cunostiinte linux.
Iata cele mai bune distributii linux cu care ar trebui sa incepi:
- Ubuntu
- Mint
- Fedora
- Egalitate: Bodhi, Lubuntu, Mageia, blabla, etc
Si, daca vrei ceva rusesc - Rosa, care, din cate stiu eu, e folosit si la sistemele rusesti de satelit GLONASS (sau pe undeva pe-acolo)
PS: lovelife, da-i si tu un pozitiv lui Dan ca a mentionat Knoppix, ca pe mine nu ma lasa sistemul. Mi-a luat-o inainte![]()
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Eu folosesc xubuntu ca nu-mi place unity, dar e o chestiune de gust. Ubuntu probabil e unul din cele mai "prietenoase". Poti sa testezi mai multe variante instalandu-le direct in windows cu virtualbox (https://www.virtualbox.org/)
Ca si compatibilitate hardware cel mai mult trebuie sa fii atent la scannere, imprimante (cele pe usb, cele in retea sunt ok), wifi.
Caut cu jingle.ro.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)