Citat Postat în original de Tom Vezi Post
Off: sper sa nu-ti vad cv-ul peste un timp cu:

#1 imi doresc sa capat mai multa experienta in firma dumneavoastra, pe banii si timpul dumneavoastra. Ideal pe un salariu mare, intr-o companie "multinationala" care sa-mi ofere posibilitatea sa avansez in cariera....blablabla, ...

#2 Imi place sa calatoresc, sa citesc, sa mananc, nu stiu sa fac nimic, dar vreau si eu un job, sunt student la X sau am terminat X.

Am cunostine aprofundate de office, internet, engleza (mediu), am carnet categoria B si rup usa la program! Am terminat liceul, 2 facultati, 14 cursuri, am 20 de diplome, eram olimpic intr-a 8-a, etc, blablabla...
Prima parte e buna de retinut, dar la a doua ma nedumereste ceva: "nu stiu sa fac nimic", tu din punctul tau de vedere(al angajatorului) te atrag CV-urile cu texte de acest gen: nu stiu sa fac nimic, dar intentionez sa invat? si in rest am mai multe pasiuni: enumerate de tine?
Mersi anticipat.

Citat Postat în original de Scribul Vezi Post
Eu ti-as recomanda Bucurestiul. Nu neaparat datorita facultatilor, cat mai ales posibilitatilor pe care le gasesti aici. Ma refer si la slujba, dar si la o gramada de oameni interesanti pe care-I poti intalni. Nu in ultimul rand, la distractie. Nu ca in Iasi n-ar fi lucruri din astea, dar, fireste, la un nivel mai mic.
Te sfatuiesc sa nu te gandesti sa mergi la Bucuresti, ca e capitala, e 'wow', distractii multe diversificate!
Oricum trecerea de la Botosani la Iasi se va simti, nu te gandi la distractii, inevitabil vei avea parte de ele, dar nu e bine sa ai o gandire si motivatie in alegerea facultatii in acest sens, mai usor da ma si distrez.

Ti-o spun din proprie experienta, sunt student anu 3 in Cluj, si in orasele mari ale Romaniei printre care este si Iasi cu siguranta exista si posibilitati de angajare dar si distractii.

ON: Alege ce iti place sa faci, nu momentan)scrii articole si iese un banut), in general de mic ce te-a atras(masini, avioane, aerobarci, palmieri, diferite materii biologia, geografia etc.) vezi tu ce gasesti si cauti o facultate un domeniu tangential cu acestea care sa iti poata si asigura un loc de munca bun si un venit satisfacator.

Din punctul meu de vedere, nu ti-ar recomanda relatii public, comunicare, jurnalism, peste 4-5 ani nu o sa mai fie mare lucru din presa scrisa, oricum tirajul marilor ziare a scazut drastic, televiziuni nu sunt multe, si destul de putin parte cu scrisul, o idee ce o aveam cand ma batea gandul de lucrat in televiziune(nu neaparat pe ecran) era chiar si de cameraman, orice te pasioneaza, te poate ajuta sa alegi facultatea potrivita, iti plac documentare despre plante, poti merge pe biologie etc.

Fa-ti o lista cu hobbyurile, lucruri care te atrag, care iti place sa le faci (alese cu sufletul)
Le adaugi ulterior in dreptul fiecareia posibile facultati
SI la final iei o decizie cu creierul, ce ti-ar placea si ce ar si merge.

Daca ai facut socio (mate m3 sau m2 nu stiu sigur) sa te duci la politehnica, automatica sau ce am mai citit pe sarite cred ca va fi cosmarul vietii tale, tu nefiind nici in clin nici in maneca cu gandirea logica/exacta/matematica/informatica.

Sper ca te-am ajutat si nu am incurcat prea tare povestioarele .
Daca consideri ca te pot ajuta cu alte sfaturi, te pot ajuta prin PM cu cele mai prietenoase sfaturi.