În urmă cu 4 ani, mă aflam și eu exact în aceeași situație. La fel ca tine, eram a 12-a, la socio-uman și mă întrebam ce aș vrea să fac mai departe.

Cum ai zis, din start cădea mate-info, pentru că, cel puțin în primul an, ar fi însemnat să trag de mine într-un hal . . . fără de hal, ori eu nu eram dispusă la așa ceva. În plus, trebuie să-ți placă partea asta tehnică, să te pricepi la tot ceea ce ține de info (deși, zice colega mea de cameră, la anumite secții, se ține uneori cont de faptul că n-ai studiat info în liceu și te ”inițiază” oarecum profii universitari), dar, din păcate, din nou, nu a fost cazul meu, căci, în clasa a 8-a, am ales să fug de partea asta, nu pentru că nu mă descurcam, dar mi se părea prea plictisitor, ori eu îmi pierd interesul destul de ușor.

Biologie, chimie, fizică - să fim serioși, dacă vrei, aici chiar poți, dovadă fiind colegele mele care, încă de la începutul clasei a 12-a, după 4 ani de liceu în care mai mult fugeam de la orele respective, s-au decis că vor la Medicină, Farmacie, Tehnică dentară. În consecință, meditații (scumpe!!) și mult, muuult lucru individual, dar, la final, toate, mai puțin una, nu doar că au intrat, dar au și prin locuri la buget.

Administrație Publică, idem Comunicare & etc - nu-ți trebuie o diplomă care să ateste studii superioare pentru a putea lucra, cel mai frecvent, în spatele unui ghișeu. (asta a fost logica mea de atunci. între timp, optica nu mi-e prea schimbată, văzându-mi colegii de la astfel de facultăți care, marea majoritate, n-au făcut cine știe ce cu diploma aici obținută. la fel și la facultățile de genul: Științe ?@$@#$ și Relații Internaționale - nu reușesc nici să le rețin denumirea corectă măcar.)

Psiho - aici merg ăia pasionați. La Cluj, cel puțin, se intră cu medii foarte mari, plus că trebuie să iei în considerare și faptul că, la această disciplină, se organizează concursuri chiar și la nivel național (și, cred, și mai departe), deci ăștia care se întorc cu premii, din start, au locurile asigurate. (personal, dacă ar fi să mai fac o facultate, una ”pentru sufletul meu”, asta aș începe-o)

HR - nu e un domeniu foarte exploatat. nu în RO, nu încă. totuși, sunt mulți practicieni, dar fără diplome. dacă te gândești să încerci, fă-le concurență, cât piața (se zice!) mai are nevoie de astfel de oamenii în domeniul resurselor umane.

Litere - aici a fost marea mea alegere, dar cineva mi-a tăiat-o scurt și mi-a explicat că, pentru a citi mult, respectiv a scrie și mai mult, nu-i musai să ai diplomă de la Litere. (să nu mai zic de salarile debutanților, că despre asta toată lumea are deja câte o părere . . . știu cazuri - cu medii mari - care au prins post pe la ”Cucuieții din Deal”, unde stăteau în gazdă la localnici și, dimineața, pe când să iasă din casă, au dat bot în bot cu lupii, care au coborât din pădure direct până la cotețul țăranului)

Alegerea mea: Facultatea de Drept. (din considerente pur personale. ideea e că dintotdeauna am știut, în linii mari, că asta mi-aș dori și că la asta aș fi bună. acum, că-s an terminal, rămâne de văzut. oricum, surprinzător sau nu, mulți elevi, chiar de la mate-info, au venit la Drept. poți lua, în funcție de personalitatea ta, și tu, în considerare acestă opțiune. )