Poate suntem de moda veche noi astia ce nu fumam si tragem pe nas, dar cred ca statul roman ar trebui sa gaseasca metode simple cu care sa ii faca pe tinerii romani sa renunte la asa ceva.
O sa va zic din experienta proprie, cateva solutii. In tari precum Italia sunt create niste "oratorii" acestea sunt locuri special amenajate cu terenuri de fotbal, basket, tenis de masa biliard si asa mai departe. Nu cluburi de fitza ( totul foarte simplu si modest ).
Preturile sunt foarte accesibile si la indemana oricui, de aceea am vazut multi tineri ce petrec ore bune pe asemenea terenuri de sport. O alta solutie ar putea fi urmatoarea : bilete la jumatate de pret pentru cei ce merg la cinema / teatru / concerte.
Astea nu fac sa dispara consumul de droguri, dar pot face ca sa scada procentajul celor care le consuma. In loc sa ne ducem in club unde suntem obligati sa fim la moda ca sa putem sa vorbim cu o fata, unde trebuie sa ai ceva tupeu creat in mod artificial de o pastila mai bine la un film sau ceva de genu.
Am mai zis: Selectie naturala! Eu nu pot avea respect fata de cineva care n-are respect fata de propria-i viata!
Ma rog, ar fi usor sa spun ca e vina statului, ca nu se implica sa controleze mai la sange totul dar vorbim de niste afaceri in care "Ti se face o oferta pe care nu o poti refuza" si din care ies bani enorm de multi. Tine de om daca e in stare sa realizeze ce ii e bine si ce nu. Daca nu e capabil (si imi e apropiat), pot incerca sa-l conving, dar nu pot (si poate nici n-am interesul) sa ma bat cu el pentru asta. M-am certat cu multi oameni pentru "De ce fumezi, ma?".
Eu nu fumez, nu beau cafea, nu ma droghez... hai ca mai trag cate-o betie de nici nu stiu cum ma intorc acasa, dar e o data la o luna sau la doua sau la nu stiu cate luni. Si ca m-ar afecta fie si numai la buzunar daca as avea viciile astea. Ma si consider superior uneori (cu riscul de a parea extraordinar de arogant la faza asta) tuturor vitelor care isi lasa parti bune din salariu pe iarba sau pe tigari!
Ultima modificare făcută de Cristi U; 14th November 2011 la 01:39.
@cristi: Mersi ca m-ai facut vita ... norocu meu ca nu simt ca mi se duce o parte buna din salariu cand imi iau tigarile .. hai ca glumesc, fiecare le stie pe ale lui
maxz, ai facut o parelela ca facultatile se fac doar ca sa fie facute si ai asociat indirect ca o cauza cum ca creste consumul de droguri
Hai o seara faina tuturor ca mai e si maine o zi
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Norocul meu ca n-am salariu.
Seara faina, StarNET!
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Ce fel de droguri ?
Alcoolul, cafeaua, tigari si ele sunt droguri, doar ca legale.
Toate creaza dependenta .
Chestia cu anturajul mi se pare valabila doar la copii. Pe la facultate am avut de a face cu prieteni care se drogau, nu m-a influentat cu nimic, singura chestie a fost sa iau doar un fum de "tigara" si am zis, eh, ok , dar asta pt ca eram curios de gust. Cat despre prafuri sau pastile, no f... way...
Da, sunt de acord ca minorii sa fie educati, sa fie urmariti, sa se faca tot posibilul sa nu consume droguri, ca sunt prostuti , asa esti cand esti <18 ani , am fost si eu, dar o data ce esti major, chiar nu ma intereseaza , ai minte, ti-ai facut-o cu mana ta.
Personal, ma deranjeaza mai mult problema fumatului pasiv decat problema drogurilor.
Tu stii cate droguri se consuma in camine ? Cata lume sta zi si noapte doar sa faca acest lucru ? Daca nu, iti spun cu parere de rau ca am zeci de prieteni care fac asta! Lucrul se repeta indiferent de oras ( Iasi, Bucuresti ... )
Iar legat de paralela mea cu facutatea am si aici ceva explicatii dar totusi ne deviem de la subiect. Aceasta este parerea mea, si sincer nu cred ca sunt singurul.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Garantez ca sunt "majori" si la 20 21 de ani care inca nu stiu ce vor de la viata!
Bineinteles! Dar, in conceptul meu , asta nu ma mai intereseaza pe mine .
Fac destul de mult voluntariat, sunt atat de multe probleme in lumea asta, atat de multi nevinovati care sufera incat sincer, imi este mult prea greu sa-mi concentrez atentia si asupra celor care, au fost avertizati, ca nu e ca si cum ar zice cineva ca drogurile sunt bune, si totusi isi distrug viata.
La asta ma refeream!
Krokodil ... drogul facut in Rusia care face ravagii, ieftin, adictiv si puternic, se zice ca e mai puternic decat heroina, cu rezultate distrugatoare pentru consumatori.
Daca autoritatile nu fac nimic, raspandirea astuia o sa schimbe perceptia oamenilor despre cat de cool esti daca te droghezi.
Diabolic cel ce l-a creat spre larg consum"With heroin withdrawal, the main symptoms last for five to 10 days. After that there is still a big danger of relapse but the physical pain will be gone. With krokodil, the pain can last up to a month, and it's unbearable. They have to be injected with extremely strong tranquilisers just to keep them from passing out from the pain."
Krokodil – its medical name is desomorphine – is a favourite. Synthesised from codeine, it slowly rots the body over a period of around two years. Nikolai Kartashov, the deputy head of the Federal Drugs Control Service, told the Russian press that in 2010 krokodil accounted for between 60 and 70 per cent of drug busts. The same agency reports 40,000 drug-related deaths each year.Krokodil: The drug that eats junkies - Europe - World - The IndependentKrokodil: The drug that eats junkies
A home-made heroin substitute is having a horrific effect on thousands of Russia's drug addicts
--- Later Edit ---
Noi suntem foarte influentabili, indiferent de varsta si usor de manipulat, nu e vorba doar de droguri, e vorba de politica, de muzica, insasi valorile noastre ca societate, aproape tot, simplul fapt ca socializam ne spune ca suntem supusi influentelor externe de tot felul, e aproape insesizabila influenta asta lenta a societatii, totul imbraca diferite forme atragatoare si nu e tocmai asa, democratia ascunde multe capcane. Democratie are o latura la fel de utopica ca si anarhia, aceea ca omul stie sa-si poarte de grija si singur, e liber, nu are nevoie de nimeni, ceea ce e fals, are nevoie de un stat drept care sa-l respecte, un stat implicat, puternic, de instituriile lui care sa-l educe si formeze si pazeaza pana la batranete ca pe ceva de pret, ca parte a sa, esecul cetatenilor e esecul statului, si un stat nu poate avea liniste atat timp cat cetatenii sai cad in ghearele, drogurilor, coruptiei, infractionalitatii, asta e statul de dorit
Trebuie sa fim solidari si cu cei mai slabi, sa-i ajutam, pe acelasi principiu cu aia de pe Facebook, multi nu stiu, trebuie informati ca sunt inselati, prostiti, nu sa radem de ei ca sunt prosti.
Ultima modificare făcută de 100R; 14th November 2011 la 04:29.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)