Sunt si anumite reglementari cu privire la preluarea de continut prin RSS. Trebuie luat doar un procent, specificata sursa si link direct catre ea. Astea doar cateva din ce imi aduc aminte.
@somnulescu: persoana care a preluat feed-ul RSS a avut permisiunea mea. In functie de copyright-ul blogului poti prelua sau nu continutul RSS, in conditiile date de autor.
Referitor la preluarea feed-ului: nu am avut probleme, respectiv pozitia mea in Google a ramas la fel.
O singura chestie interesanta, la 1-2 articole am fost depasit in Google, insa acele articole aveau niste probleme (nu au fost indexate corect probabil).
Pentru cei care nu stiu daca sa lase sa fie preluat propriul feed, atat timp cu siteul care preia nu este mai dezvoltat, eu consider avantajoasa intelegerea. (a fost un refer bun)
Eu as fi pus altfel problema. Nu as fi dat voie acestora sa imi preia toate articolele din rss, ci un numar mai mic, pentru ca siteul meu sa nu fie copiat in totalitate, ci intr-o mai mica masura.
O alta solutie pe care as fi aplicat-o eu: pentru fiecare articol ce il dadeam acestora, as fi adus unele modificari, nu in procentaj foarte mare, dar sesizabile.
Daca ati folosi aceste doua variante, probabil ar fi mai usor sa le puneti acestora la dispozitie direct articolele, adica acestia sa nu le mai preia singuri.
Ma gandesc ca astfel, sansele de penalizare ar fi mult mai mici, chiar daca siteul respectiv este mai puternic. Pentru problema cu rankarea deasupra paginilor dvs., exista o solutie destul de simpla. Aduceti linkuri relevante catre fiecare articol pe care apareti mai jos decat acestia. Diferenta de pozitie nu ar trebui sa fie prea mare, deci le-ati lua usor locul.
Ma gandesc acum si la alta idee, insa nu stiu daca ar merge pusa in practica. Daca dupa trimiterea unui articol in feed, veti modifica articolul pe siteul dvs, si feedul trimis se va actualiza, sau in siteul concurent va aparea versiunea veche?
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Exista optiunea de a actualiza conform modificarilor. Saptamana asta am instalat un plugin pentru preluare automata de articole prin RSS pentru a face niste teste. Si este aceasta optiune in pluginul pe care il folosesc eu.
"Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz
Exista doua variante. Una este instalarea unui plugin numit feed pauser. El permite ca feedul sa fie publicat dupa un anumit numar de minute / ore. Google ar trebui teoreic sa stie unde a vazut prima data publicat articolul. Va recomand si implementarea rel="author" pentru ca Google sa stie care este varianta originala si cine este site-ul care a produs articolul.
Personal am avut ceva probleme cu un site ce imi prelua prin feed contentul. Dupa implementarea rel="author" problema s-a mai diminuat. Dupa cateva ore de la publicare, articolul original iese in fata in cautari, in detrimentul articolului copiat prin feed, asa cum e si normal.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)