Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Intrebare preluare feed RSS

Clawdel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    26

Implicit Intrebare preluare feed RSS

Buna,

Am primit o propunere de la un site concurent care preia feeduri RSS si le publica. Ei folosesc sistemul asta cu preluare feed de la mai multe surse + unele articole cu continut unic. Eu am selectat sa publice tot articolul pe RSS. Practic o sa apara tot articolul si la final apare link catre articol folosind cuvantul cheie targetat de mine...

Intrebarea mea este daca pe mine ma afecteaza cu ceva daca ei imi folosesc feedul in acest fel si ce probleme de duplicate content ridica situatia asta.

Multumesc anticipat pentru eventualele pareri.

GrindcoreVlad este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    17th August 2010
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    57
    Putere Rep
    27

Implicit

Un mod în care ar putea să te afecteze această colaborare ar consta în faptul că există posibilitatea ca site-ul care preia RSS-ul să rank-eze deasupra ta pentru unele cuvinte cheie, dacă ei construiesc un site cu o autoritate mai mare decât a ta. Intrați în concurență directă odată ce publicați aceleași articole.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de GrindcoreVlad Vezi Post
    Un mod în care ar putea să te afecteze această colaborare ar consta în faptul că există posibilitatea ca site-ul care preia RSS-ul să rank-eze deasupra ta pentru unele cuvinte cheie, dacă ei construiesc un site cu o autoritate mai mare decât a ta. Intrați în concurență directă odată ce publicați aceleași articole.
    E adevarata situatia prezentata de tine, cu toate acestea am precizat ca in siteul respectiv preia feeduri - teoretic ar insemna ca e un agregator. Nu ar trebui sa am totusi avantaj avand in vedere ca eu am postat primul? Respectiv in intelepciunea sa, Google nu face diferenta intre agregator si siteul de la care a plecat articolul?

Pe de alta parte inca nu sunt lamurit cu problema de duplicate content - ma afecteaza direct sau sunt in avantaj ca la final am link catre siteul meu?

Multumesc pentru raspuns!

GrindcoreVlad este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    17th August 2010
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    57
    Putere Rep
    27

Implicit

Eu sunt de părere că nu te afectează. Ba din contră, un link către tine înseamnă un vot de încredere sau recunoșterea ca și autor. Problema duplicate content-ului se pune doar în cazul conținutului de pe același site.

Google "în înțelepciuna sa" nu poate să decidă care este autorul de drep a unei bucăți de conținut doar pe baza momentului indexării deoarece nu indexează toate site-urile în același moment. (Câteodată agregatoare sunt indexate înaintea site-urilor care au creat conținutul original).

De aceea a fost introdus și tag-ul rel="author"

În concluzie: Dacă agregatorul postează link către tine, acest lucru ajută.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Cu vot de incredere sau nu, tot exista riscul ca siteul ce-ti preia continutul sa rankeze inaintea ta. Dar depinde foarte mult de cat de puternic este acel site.

Am facut niste teste in trecut si chiar si in ziua de astazi siteul ce mi-a publicat articolele cu linkuri directe catre articolele originale, rankeaza in fata pe pozitia 1, iar articolul meu pe 2.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
    Cu vot de incredere sau nu, tot exista riscul ca siteul ce-ti preia continutul sa rankeze inaintea ta. Dar depinde foarte mult de cat de puternic este acel site.

Am facut niste teste in trecut si chiar si in ziua de astazi siteul ce mi-a publicat articolele cu linkuri directe catre articolele originale, rankeaza in fata pe pozitia 1, iar articolul meu pe 2.
    Multumesc pentru raspunsuri!

Am facut niste verificari "minore" si se pare ca pastrez prima pozitie pentru articol, se pare ca pe a doua pozitie apare blogul meu si pe pozitia a 3-a blogul concurent.
    Voi incerca sistemul asta si voi vedea ce rezultate obtin.
    Daca va intereseaza revin cu informatii in functie de situatie de pe campul de lupta

somnulescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    17th December 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    284
    Putere Rep
    27

Implicit

La firma la care lucrez avem 2 siteuri de genul asta "pe stiri". Te asigur ca sunt situatii in care ne pozitionam mai bine decat siteurile sursa. Nu as putea sa-ti spun care este procentul acestora, depinde mult si de ce SEO s-a facut pe siteul concurent (in sensul daca nivelul lui de seo e mai bun decat al tau si acest lucru i-ar permite cumva sa ajunga inaintea ta).
    Sunt un adevarat Geek si beau doar bere buna :)

Alsis este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th August 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    27
    Putere Rep
    0

Implicit

Din proprie experienta iti spun ca un site care preia articolele de pe site-ul tau rankeaza mai bine in google decat site-ul tau .

somnulescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    17th December 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    284
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Alsis Vezi Post
    Din proprie experienta iti spun ca un site care preia articolele de pe site-ul tau rankeaza mai bine in google decat site-ul tau .
    Nu chiar de fiecare data....
    Sunt un adevarat Geek si beau doar bere buna :)

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de somnulescu Vezi Post
    La firma la care lucrez avem 2 siteuri de genul asta "pe stiri". Te asigur ca sunt situatii in care ne pozitionam mai bine decat siteurile sursa. Nu as putea sa-ti spun care este procentul acestora, depinde mult si de ce SEO s-a facut pe siteul concurent (in sensul daca nivelul lui de seo e mai bun decat al tau si acest lucru i-ar permite cumva sa ajunga inaintea ta).
    Asa este, depinde ce face siteul concurent din punct de vedere SEO - ideea fiind ca nu prea este penalizat pentru duplicate content.
    Cu toate acestea pana acum rezultatele sunt foarte bune - ma avantajeaza colaborarea.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Script cu preluare produse din feed
    De edy12006 în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 9th May 2011, 18:58
  2. Preluare stiri
    De AslPls în forumul Google
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 7th July 2010, 18:43
  3. Preluare din xml
    De Adry în forumul Client side
    Răspunsuri: 6