Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Vrei, nu vrei...VOTEZI !

Claudiu B este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Zimnicea - Teleorman
    Vârstă
    44
    Posturi
    624
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Nicicum nu e bine vad. Daca nu merge lumea la vot se striga ca avem o societate ignoranta (da, chiar asa e!), iar cu cat e prezenta mai mica la urne, cu atat un vot fraudat cantareste mai mult.
    Cam cat de comunista e Belgia in opinia voastra? Pentru ca, din cate stiu eu, ei au aceasta obligativitate a votului si mai sunt ceva state in UE.

Eu sunt pentru aceasta masura. Parerea mea e ca un om care n-a votat, nu are absolut niciun drept sa se planga de ceva in tara asta. Totusi, coroborat cu masura asta as introduce si optiunea de "ma abtin/niciunul dintre candidati" (cum e la ucrainieni).

Ma rog, e o discutie ce tinde spre politica si nu prea sunt tolerate pe Seopedia In special daca se ajunge la chestii gen PSD vs PD-L (discutii care ar crea doar flame plus nervi si energie consumata). Sper sa ramana lumea cu ochii doar pe masura asta, nu pe lupta politica.

In incheiere vin si eu cu o intrebare: cei care v-ati opus vehement, ce argumente aveti? Ala cu "comunism"-ul zic eu ca e nefondat Daca vorbim de comunism doar pentru ca ni se traseaza si niste obligatii in societate (culmea, obligatia de a VOTA!), cred ca am merita cu varf si indesat sa invie Stalin si sa ne conduca el, ca sa vedem comunism adevarat.
    persoanele cu handicap (sever) de gradul I, asa ca mine, primesc AJUTOR social (in fiecare luna) in valoare de 293 RON...81 milioane $ sau € pentru un singur km de autostrada... acum 7-8 ani un reporter a spus ca guvernantii se gandesc sa ia din fondurile persoanelor cu handicap pentru a suplimenta bugetul ministerului X... daca nu ti se par destul de fondate aceste argumente, mai am... oricum. daca voi fi obligat sa votez voi alege sa platesc amenda (pentru neprezentare).

impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    29

Implicit

Consider ca este foarte bine. Toti sunt datori sa-si exercite aceasta obligatie cetateneasca. Indatorire, cum ii spun altii. Daca nu votezi, nu faci deloc bine. Astfel va constientiza populatia de faptul ca trebuie sa votezi, trebuie sa te intereseze binele tau, viitorul tau si al celorlalti. Nu inteleg unde este comunism in aceasta problema.

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    34
    Posturi
    455
    Putere Rep
    32

Implicit

Si daca va fi vot obligatoriu te vei prezenta frumos la vot si daca chiar nu ai vrea sa votez cu cineva anume ai face cumva sa iti fie invalid votul.
    .

Claudiu B este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Zimnicea - Teleorman
    Vârstă
    44
    Posturi
    624
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de tiberiur Vezi Post
    Si daca va fi vot obligatoriu te vei prezenta frumos la vot si daca chiar nu ai vrea sa votez cu cineva anume ai face cumva sa iti fie invalid votul.
    ai dreptate...insa aici nu este vorba (numai) despre mine...

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de impelo Vezi Post
    Consider ca este foarte bine. Toti sunt datori sa-si exercite aceasta obligatie cetateneasca. Indatorire, cum ii spun altii. Daca nu votezi, nu faci deloc bine. Astfel va constientiza populatia de faptul ca trebuie sa votezi, trebuie sa te intereseze binele tau, viitorul tau si al celorlalti. Nu inteleg unde este comunism in aceasta problema.
    gresit...NU trebuie sa votez (deocamdata)...votez pentru ca vreau...simplu.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

De acord cu Cristi Ursut . Exista mai multe tari democratice cu vot obligatoriu . In afara de Belgia e Italia , Australia, Mexic Argentina etc .
    In principiu , cu cat participa mai multi la vot cu atat mai puternica e democratia si cu atat mai legitime sunt autoritatile alese ( guvern, parlament , consilii locale ,consilii judetene ,primarii etc ) .
    Tendinta generala in lume este de descrestere a votantilor . De aceea in unele tari obligativitatea votului apare tocmai pentru a salva esenta democratiei respectiv alegerea .
    Este foarte posibil ca neparticiparea la vot sa fie pentru unii cetateni o atitudine civica , dar mi-e teama ca in majoritatea situatiilor si mai ales in cazul Romaniei , neparticiparea la vot reflecta tocmai o lipsa de responsabilitate civica .

Radu.R este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    27th February 2011
    Locaţie
    Satu Mare
    Posturi
    366
    Putere Rep
    31

Implicit

Si ma rog, daca nu mergi la vot, ce se intampla ? Eu nu inteleg ce poate sa-ti faca daca nu mergi la vot ?

Ps. Sa prespunem ca s-a vota legea...

Crocodila este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    48
    Posturi
    90
    Putere Rep
    29

Implicit

Cu tot respectul pentru parerile voastre, pierdeti din vedere imaginea de ansamblu. Din punctul meu de vedere toate aceste decizii sunt luate in afara Romaniei. Romania si politica romaneasca nu face altceva decat ce i se spune, toate deciziile sunt luate afara si impuse. Nici eu nu am vazut aceasta parte a politicii romanesti pana la momentul in care Romania a crescut cota de TVA, a scazut pensiile etc. Va amintiti acel moment? Ei, Romania nu a anuntat niciuna dintre acele masuri pana in momentul in care alte tari europene au facut publice acele masuri.
    Pe partea cealata, un referendum costa. Si e platit de fiecare persoana care isi plateste impozitele si taxele. Absenta la vot insemna bani aruncati pe geam, in folosul nimanui, eventual in folosul celor care incearca sa intoarca rezultatele pentru propriul interes. Deci cel mai inteligent lucru este sa mergi la vot, si sa iti dai cu parerea. Oricum nu ti se cere parerea de prea multe ori
    Ultima modificare făcută de Crocodila; 18th April 2011 la 22:30. Motiv: corectura

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de balauru8269 Vezi Post
    persoanele cu handicap (sever) de gradul I, asa ca mine, primesc AJUTOR social (in fiecare luna) in valoare de 293 RON...81 milioane $ sau € pentru un singur km de autostrada... acum 7-8 ani un reporter a spus ca guvernantii se gandesc sa ia din fondurile persoanelor cu handicap pentru a suplimenta bugetul ministerului X... daca nu ti se par destul de fondate aceste argumente, mai am... oricum. daca voi fi obligat sa votez voi alege sa platesc amenda (pentru neprezentare).
    Pai nu vad legaturile... imi pare rau. Ce legatura au tampeniile alea (tampeniii debitate de ei ma refer) cu acest proiect de lege?
    Sunt sigur ca daca vor baga acolo o lege de genul, persoanele cu handicap ori vor fi exceptate ori vor primi ca si pana acuma urna mobila.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de tosin Vezi Post
    Si ma rog, daca nu mergi la vot, ce se intampla ? Eu nu inteleg ce poate sa-ti faca daca nu mergi la vot ?
    Ps. Sa prespunem ca s-a vota legea...
    Pai asta ar tb sa reglementeze legea. Teoretic, poate fi orice masura valida din punct de vedere constitutional: de la interzicerea unor drepturi pana la amenzi, etc. Alta idee ar putea fi acordarea/neacordarea unor facilitati pentru cei care voteaza/nu voteaza.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de balauru8269 Vezi Post
    Un parlamentar care nu are ce face va trimite spre dezbatere un proiect de lege care, daca va fi votat, va invia comunismul. Mai precis, la urmatoarele alegeri, votul va fi OBLIGATORIU! Democratie = Dreptul la libera alegere...deci...

Daca as putea, mi-as lua familia si as pleca din Romania si nu m-as mai intoarce niciodata.
    Comunismul e viu. Ce sa mai invie? Vezi fix fata un display/monitor, 99% made in China (comunisti).
    Ai pleca: Unde? Vad ca incet incet, lumea migreaza fix spre China. Mai nou vad ca au aparut si scoli unde picatura cu picatura se invata limba aia comunista, numite chineza.

Votul obligatoriu Subiect de cancan, blog. Nu-i vad sensul nici la categoria asta.

Offtopic, legat de comunism: Se daramau biserici si se construiau scoli si spitale. Acum avem 18.000 de biserici si doar 480 scoli si spitale (de stat, gratuite). Cand ti se pare ca era mai rau?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Nu cred ca un astfel de forum este locul potrivit pentru o astfel de discutie, dar ..........
    Cine nu se duce la vot nu are dreptul sa ceara nimic, nu are dreptul sa spuna ca salariul ii este mic, pensia nu ii ajunge, alocatie mica, etc, nu are dreptul moral sa spuna ca guvernul nu e bun, ca parlamentarul x nu este bun, ca justitia nu functioneaza etc.
    Prin votul tau ai avut posibilitatea sa influentezi cine va conduce tara, cine va fi primar, etc.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vrei link pe o pagina in top 10 google pt "matrimoniale"?
    De myamar în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st October 2010, 00:25
  2. Vrei rezultate? Testeaza publicitatea (gratuit)
    De myamar în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th September 2009, 19:28
  3. Vrei un tricou gratis?
    De adson în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 14th January 2009, 10:41
  4. Tu (cu cine) votezi?
    De thefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 3rd December 2008, 00:18
  5. vrei un avatar?
    De tiptil în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 18th December 2006, 12:24

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.