Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
Sunt diferente astronomice intre tocilari si indivizii care pricep ceva din facultate. O profa imi spunea odata cu nu stie cum mama naibii tocmai aia care nu au cele mai mari note ajung sa se descurce in viata. Facultatea nu garanteaza nimic iar senzatia de siguranta oferita ( unora ) de diplome prosteste omul! Este exact ca si cu banii: dupa un anumit nivel financiar omul nu mai vrea nimic in plus. Aici: omul obtine o diploma tare si crede ca este de ajuns, se angajeaza oriunde, gata... s-a descurcat. Din pacate lucrurile stau exact pe dos... cele mai multe lucruri se invata dupa facultate!
Nu ti se pare cea mai interesanta experienta asta? Faptul ca te descurci intr-un domeniu pe care nu-l stapanesti. Adica sa te descurci si sa iti iei examenul, sa iti faci cumva proiectul la o materie unde habar n-ai.

E una sa inveti pentru ca asa ti se pare firesc. Oke, am de invatat asta asta si asta. Si te apuci... (e un fel de robotizare).

Pe cand cazul doi: Trebuie sa iau cumva examenul asta (aka. Trebuie sa fac pe cineva sa creada ca eu stiu o chestie pe care nu o stiu) si te apuci si incerci sa obtii cursurile, subiectele care se dau, daca se poate copia (aka. faci research-ul ), apoi incerci sa te pregatesti in functie de "research" (daca se poate copia, iti faci fitzuici, iti pui pe telefon, iti duci cursurile cu tine), sau stiu eu... cauti sa inveti un eventual subiect care stii (incerci sa iti eficientizezi resursele, aka timpu'. ai o ora de invatat, inveti fix partea mai importanta care are sansa sa iasa mai mare). Ba daca-i oral si ai papagal mai inveti putin "marketing". In functie de profesor, poate reusesti sa devii interesant pentru el chiar daca nu-i stii spune exact ce-ar vrea el sa auda.

Pe scurt, astia invata tot timpul sa se descurce (in principiu singuri). Poate sunt funny niste analogii de mai sus, insa consider ca ala "emerit" ramane cu materia invatata/tocita, in timp ce celalalt va ramane cu experienta de a trece printr-o noua provocare, cu succes. Binteles ca nu e asta o chestie batuta in cuie.

Asa explic eu studii care arata ca elevii slabi ajung sa angajeze elevii emeriti.