Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345
Rezultate 41 la 46 din 46

Subiect: Ce studiati / ati studiat la facultate ?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Alex, eu tind sa cred ca o mare parte dintre cei care se bazeaza pe o diploma la angajare sunt aceia care gandesc dupa un tipar format prin intermediul invatamantului. Deobicei sunt mai "inchisi la minte" (fara sa jignesc pe cineva) si nu sunt foarte creativi pentru ca ei fac ce au invatat intr-o scoala, nu ce gandesc ei.

Iti sustin ideea cu invatamantul romanesc, liceul este foarte prost structurat iar facultatea este cu mult depasita, insa ma gandesc ca te ajuta in sensul ca iti mai faci o idee si despre alte aspecte ale profilului de care esti interesat. Vezi tu, pe internet vezi o parte a afacerilor in turism, la o facultate inveti alta parte si daca le imbini poate iesi ceva frumos.
    Cred ca asa sunt toti invatati si toti se asteapta sa fie angajati imediat daca au niste diplome de la facultati renumite. Problema e ca nu reuseau sa scrie un text corect in engleza si chiar nu intelegeam nimic din el, fiind scris ilogic, ca si cum ar fi tradus mot-a-mot din romana, pe langa greselile gramaticale.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Problema e ca nu reuseau sa scrie un text corect in engleza si chiar nu intelegeam nimic din el, fiind scris ilogic, ca si cum ar fi tradus mot-a-mot din romana, pe langa greselile gramaticale.
    Sunt diferente astronomice intre tocilari si indivizii care pricep ceva din facultate. O profa imi spunea odata cu nu stie cum mama naibii tocmai aia care nu au cele mai mari note ajung sa se descurce in viata. Facultatea nu garanteaza nimic iar senzatia de siguranta oferita ( unora ) de diplome prosteste omul! Este exact ca si cu banii: dupa un anumit nivel financiar omul nu mai vrea nimic in plus. Aici: omul obtine o diploma tare si crede ca este de ajuns, se angajeaza oriunde, gata... s-a descurcat. Din pacate lucrurile stau exact pe dos... cele mai multe lucruri se invata dupa facultate!

Doresc persoanelor care s-au exprimat in acest thread si vor sa dea la o facultate sa se gandeasca de 3x inainte ce or sa faca cu diploma si mai ales cu meseria. Sunteti mari norocosi daca alegeti meseria care va place cel mai mult si cei mai mari norocosi daca meseria aceea are potential si pe viitor - programarea este un bun exemplu... stiintele economice in ro sau cel putin buc sunt un dezastru - cunosc cazuri ( jumate din colegii unde lucrez - 4,5 capete in total ) care s-au tot "perpelit" pe la ase ( au luat si diplome ) si n-au nici cea mai vaga idee cei aia un MLM... este jalnic!
    Si va mai doresc sa aveti norocul ( vorbim de noroc chior! ) sa dati peste profesori care apreciaza capacitatea de a intelege, nu capacitatea de a memora!!! ( pentru asta din urma avem lecitina ). Exista si astfel de oameni si va garantez din proprie experienta ca respectul reciproc este inevitabil...
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
    Sunt diferente astronomice intre tocilari si indivizii care pricep ceva din facultate. O profa imi spunea odata cu nu stie cum mama naibii tocmai aia care nu au cele mai mari note ajung sa se descurce in viata. Facultatea nu garanteaza nimic iar senzatia de siguranta oferita ( unora ) de diplome prosteste omul! Este exact ca si cu banii: dupa un anumit nivel financiar omul nu mai vrea nimic in plus. Aici: omul obtine o diploma tare si crede ca este de ajuns, se angajeaza oriunde, gata... s-a descurcat. Din pacate lucrurile stau exact pe dos... cele mai multe lucruri se invata dupa facultate!
    Nu ti se pare cea mai interesanta experienta asta? Faptul ca te descurci intr-un domeniu pe care nu-l stapanesti. Adica sa te descurci si sa iti iei examenul, sa iti faci cumva proiectul la o materie unde habar n-ai.

E una sa inveti pentru ca asa ti se pare firesc. Oke, am de invatat asta asta si asta. Si te apuci... (e un fel de robotizare).

Pe cand cazul doi: Trebuie sa iau cumva examenul asta (aka. Trebuie sa fac pe cineva sa creada ca eu stiu o chestie pe care nu o stiu) si te apuci si incerci sa obtii cursurile, subiectele care se dau, daca se poate copia (aka. faci research-ul ), apoi incerci sa te pregatesti in functie de "research" (daca se poate copia, iti faci fitzuici, iti pui pe telefon, iti duci cursurile cu tine), sau stiu eu... cauti sa inveti un eventual subiect care stii (incerci sa iti eficientizezi resursele, aka timpu'. ai o ora de invatat, inveti fix partea mai importanta care are sansa sa iasa mai mare). Ba daca-i oral si ai papagal mai inveti putin "marketing". In functie de profesor, poate reusesti sa devii interesant pentru el chiar daca nu-i stii spune exact ce-ar vrea el sa auda.

Pe scurt, astia invata tot timpul sa se descurce (in principiu singuri). Poate sunt funny niste analogii de mai sus, insa consider ca ala "emerit" ramane cu materia invatata/tocita, in timp ce celalalt va ramane cu experienta de a trece printr-o noua provocare, cu succes. Binteles ca nu e asta o chestie batuta in cuie.

Asa explic eu studii care arata ca elevii slabi ajung sa angajeze elevii emeriti.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Cristi U Vezi Post
    Nu ti se pare cea mai interesanta experienta asta? Faptul ca te descurci intr-un domeniu pe care nu-l stapanesti. Adica sa te descurci si sa iti iei examenul, sa iti faci cumva proiectul la o materie unde habar n-ai.
    Si in privinta fac dar si in afara ei Cristi daca esti o fire ambitioasa cele mai mari satisfactii posibile le ai atunci cand te descurci intr-o situatie pe care nu o cunosteai absolut deloc inainte. ( caz personal SEO si programare web - nu aveam nici cea mai vaga idee ce inseamna una sau cealalta dar in loc sa ma las pagubas ca nu-mi iese x chestie eu am investit din ce in ce mai mult timp pana mi-a iesit... pentru ca starea de spirit pe care o am pe urma este absolut dementiala; nici substantele ilicite nu sunt in stare sa faca asa ceva! ).

Pe scurt, astia invata tot timpul sa se descurce (in principiu singuri). Poate sunt funny niste analogii de mai sus, insa consider ca ala "emerit" ramane cu materia invatata/tocita, in timp ce celalalt va ramane cu experienta de a trece printr-o noua provocare, cu succes. Binteles ca nu e asta o chestie batuta in cuie.
    Cam asa ne decurcam toti non-tocilarii. Ironia maxima este cand dai peste profesori care se prind si... apreciaza! Nu ma refer la copiat ci la schimbarea subiectului de discutie ca sa spui ceva... orice! ( m-a uns pe suflet de n ori sa vad cum pe tocilar il freaca cu 1001 intrebari iar pe mine ma lasa in pace dupa doar cateva ).

Asa explic eu studii care arata ca elevii slabi ajung sa angajeze elevii emeriti.
    Hai sa fim seriosi: si un imbecil ( prost lemn ) este in stare sa memoreze pe dinafara cursuri si deci sa ia o diploma ( personal daca as vrea asa ceva n-as sta de vorba cu oameni, se gasesc papagali la petshop ). Dar vezi u, elevii astia slabi poate ca n-au invatat ca ceilalti pentru ca au avut si alte experiente de viata in afara cartii ( si mai ales alte interese ). Si... daia unii dintre ei ajung sa se descurce ( si chiar sa angajeze emeritii ). Pur si simplu au trecut prin lucruri mai diverse care i-au invatat sa gandeasca mai "wide" - viata nu se poate rezuma doar la carte si toceala ( sau se poate rezuma daca vrem sa ajungem niste incuiati cat mai inchisi la minte posibil ).

Revenind cumva la subiectul de discutie, am constatat facultati foarte diferite de la un membru la celalat. Da: SEO este pentru toata lumea careia ii place cum suna si cred ca http://forum.seopedia.ro/ este locul potrivit!!!
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 19th April 2019 la 18:15.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    45
    Posturi
    337
    Putere Rep
    39

Implicit

Stiinte Politice - Engleza - PERI (Politici Europene si Relatii Internationale) - Universitatea Bucuresti

Mi-au placut foarte mult filosofia politica si istoria universala. Nu am vrut sa raman pe domeniul politic, dar ceea ce am invatat in facultate mi-a deschis ochii asupra multor treburi. La un moment dat intrasem la Master-ul de Publicitate de la SNSPA, dar am renuntat la idee, concentrandu-ma pe munca.

Ma bate totusi gandul sa urmez niste cursuri de copywriting (Copyblogger recomanda la un moment dat cateva, dar pe direct marketing, iar eu imi doresc strict SEO + web copywriting), pe langa cartile pe care le citesc pentru a ma instrui. Mai am, oricum, o groaza de invatat.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Eu am facut vreo 2 Automatici, insa cand am vazut ca nu ma intreaba nimeni de ele la interviuri n-am mai dat decat la una licenta. Frumoasa vremea studentiei
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link exchange 3 way forum facultate
    De Popescu Marian în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 18th May 2008, 12:01
  2. Seo la facultate
    De costy81gl în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 8th January 2008, 20:06
  3. studiati-ma!
    De cri5ti în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 26th July 2006, 18:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •