Acuma nu caut eu sa-l apar, dar cum si tu (si eu si multi) sunt(em) reticenti cand vine vorba de colaborare cu diferiti necunoscuti (la cate specimene s-au vazuut....), poate a mers si el pe ideea: "Uite ba, pe langa ca-i fac mai ieftin, acuma mai vrea si facilitati in plus. Si poate ma aleg si cu o teapa ca nu m-a platit inca". Asa ca omul o fi pus piciorul in prag si ti-a cerut ceva up-front sa stie si el ca nu munceste pe degeaba.
Eu sincer pana in punctul asta nu-i gasesc de reprosat multe. Poate doar limbajul dar nu cred ca asta trebuie sa fie punctul forte al unui programator. Urmatoarele 2 mesaje dintre voi doi mi se par in genul "Ba pe a matii" in care fiecare s-a ratoit la celalt si acuma din cauza comunicarii defectuase ati pierdut fiecare timp de pomana. Tu probabil trebuie sa iti cauti un nou programator, sa-i explici din nou ce are de facut (si poate dai de unul mai scump acuma) dupa care sa astepti sa termine. In timp ce el a lucrat degeaba.
Eu sa fi fost in locul tau lasam de la mine din orgoliu si nu-i formulam asa mesajul al doilea ci incercam sa-i explic ce ma doare pe mine, nu sa-l educ pe el cum sa vorbeasca.
Asta e parerea mea, referitor la situatia care poate fi si eronata. E formulata strict pe ce-am vazut in primul post, desi mai sunt o gramada de lucruri pe care nu le cunosc