Cum tot am cautat web developeri un tip a depus un CV si a zis daca am vreodata nevoie de flash sa apelez la el ca e super tare si de incredere ).
De curand i-am dat un e-mail si i-am spus ca vreau 2 playere video-audio (player-ul video fiind complex - ruleaza filmele de pe yourube in el etc).
A cerut un pret de vreo 400 euro zicand ca ele valoareaza 800 iar eu nu am negat ca nu ar valora atat insa i-am spus ca ofer 200 daca accepta ok daca nu nu e nici o problema!
A acceptat!
Dupa ce a facut o versiune beta care functiona vai de capul ei si i-am trimis urmatorul e-mail:
"Am testat playerul mai avem cateva precizari:
* daca dau alte dimensiuni la player, acesta nu arata corect. Bara de jos cu controale ar trebui sa se intinda (doar width) in functie de dimensiunile playerului.
* bug la filmele proprii sitului (flv-uri): daca dau click pe meniu, apar filmele din xml apoi la apasarea play incepe sa ruleze filmul; dar daca incep sa ma joc cu timeline-ul apare un flickr care-mi afiseaza pt o fractiune de secunda meniul cu filme si apare si bara de search de sus. Bara de search si meniul cu filme apar doar la terminarea filmului sau la apasarea meniului. Daca schimb sliderul de pozitie nu trebuie sa-mi apara nimic altceva pe film.
Ca o precizare de sfarsit, stim si noi flash... si exprimari de genul "trebuie sa modific un sfert din clasele de baza" nu isi au locul aici.
P.s. Te rog sa il faci full functinal sa il putem testa inclusiv full screen si ce mai este iar cand achitam sa trimiti sursele."
I-am spus omului ca avem si noi habar de flash si sa nu imi tot zica la fiecare play/stop ca trebuie sa modifice un sfert din clasele de baza si alte bla bla-uri.
Player-ul video nu era anysize iar urmatorul e-mail ce il primesc dupa ce i-am spus ca nu am ce face cu el daca nu e anysize e ca trebuie sa mai platesc inca 200 euro pentru functia asta ca habar nu am ce implica !
Suna cam asa :
"achitati jumatate din 400 de euro pentru anysize sau jumatate din 200 euro pentru fixed size inainte sa mai reveniti cu indicatii sau pretentii
5. faceti asta repede ca eu nu pierd timpul aiurea. Eu il termin si trebuie sa scot bani pe el ... daca nu de la voi atunci playerul ajunge direct in marketplace asa cum au ajuns si altele (nu sunteti primii 'destepti' care vin cu 'completari' ca sa mai salveze din banii discutati la inceput) si are chiar un scenariu vandabil tare.
Hai ... Numai bine. Reveniti cu ceva bani inainte sa mai discutam"
Deranjat de modul in care a vorbit ii scriu:
"In primul rand puteai sa vorbesti frumos nu ca la usa cortului! In al 2-lea rand nu ti-am cerut altceva in plus fata de ce discutasem prima data, ca sa ceri dublu. Eu nu ti-am dat indicatii si nici ce trebuie sa faci, am presupus ca stii tu asta, eu doar ti-am spus sa repari unele bug-uri si sa nu imi expui chestii de genul "trebuie sa modific un sfert din clasele de baza"
Daca nu ti-a convenit ceva puteai sa spui frumos si nu era nici o problema!
O seara faina!"
Raspunsul lui:
"Auzi tu esti prost?
Consulta ma boule un programator action script in p*la mea ca vorbesti exact ca prostu satului fara sa stii de ce e vorba. In curand action script o sa ajunga de complexitate comparativa cu java si tu imi bagi faze de genul sa nu imi expui chestii de genul "trebuie sa modific un sfert din clasele de baza"
Jet fgm. Iti trimi link mai incolo sa vezi cate solduri are playerul. dute fgm dreq de programatori de forma ... trebuie sa fiti din generatia asta umblata numai prin templateuri si cms-uri pe care eu si alti ca mine le construiesc de la zero .. Iesi dute-n pula mea ca mi-ai stricat seara ... si prost si gura mare"
Faceti si voi la fel cu clientii vostri? ) Nu pot sa imi explic reactia acestui om. Aveam in gand sa ii trimit jumatate din bani insa ma bucur enorm ca nu am facut-o!
Ce parere aveti? sa ii fac public numele aici sa stiti de cine sa va feriti?
P.s. L-am cautat pe google dupa nume si am gasit un post, care a elucidat misterul !