mda .. si eu caut acelasi lucru .. un om care sa stie un pic de action script sa ma ajute cu niste chestii ( evident contra cost ) .. din pacate nu dau de nimeni ...
mda .. si eu caut acelasi lucru .. un om care sa stie un pic de action script sa ma ajute cu niste chestii ( evident contra cost ) .. din pacate nu dau de nimeni ...
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Acuma nu caut eu sa-l apar, dar cum si tu (si eu si multi) sunt(em) reticenti cand vine vorba de colaborare cu diferiti necunoscuti (la cate specimene s-au vazuut....), poate a mers si el pe ideea: "Uite ba, pe langa ca-i fac mai ieftin, acuma mai vrea si facilitati in plus. Si poate ma aleg si cu o teapa ca nu m-a platit inca". Asa ca omul o fi pus piciorul in prag si ti-a cerut ceva up-front sa stie si el ca nu munceste pe degeaba.
Eu sincer pana in punctul asta nu-i gasesc de reprosat multe. Poate doar limbajul dar nu cred ca asta trebuie sa fie punctul forte al unui programator. Urmatoarele 2 mesaje dintre voi doi mi se par in genul "Ba pe a matii" in care fiecare s-a ratoit la celalt si acuma din cauza comunicarii defectuase ati pierdut fiecare timp de pomana. Tu probabil trebuie sa iti cauti un nou programator, sa-i explici din nou ce are de facut (si poate dai de unul mai scump acuma) dupa care sa astepti sa termine. In timp ce el a lucrat degeaba.
Eu sa fi fost in locul tau lasam de la mine din orgoliu si nu-i formulam asa mesajul al doilea ci incercam sa-i explic ce ma doare pe mine, nu sa-l educ pe el cum sa vorbeasca.
Asta e parerea mea, referitor la situatia asta, care poate fi si eronata. E formulata strict pe ce-am vazut in primul post, desi mai sunt o gramada de lucruri pe care nu le cunosc![]()
Ultima modificare făcută de Cristi U; 24th April 2010 la 14:18.
Te-ai schimbat mult si tu Cristi, acum 1 an si ceva ne dadeam in cap unui altuia (vorbind metaforic)
Cat despre freelancer, oricum, jale!
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Un plus la reputatie pentru Cristi. In majoritatea raspunsurilor sale se vede abordarea inteligenta a problemelor, as spune chiar inteleapta, desi varsta afisata poate nu l-ar indreptati sa aspire de pe acum la acest calificativ.
In plus curajul de a-si exprima punctul de vedere diferit, in dezacord cu marea masa de dinainte, dar fara a urmari cu tot dinadinsul de a face acest lucru ma face sa cred ca este unul din cele mai mari castiguri ale acestui forum.
Un plus si pentru tine ca ai observat acest lucru.
ONTOPIC: eu am trecut prin ambele faze descrie de acest subiect. Mi s-au cerut ulterior mai multe lucruri si am si bagat pe gat alte functionalitati la altii pe motiv ca "trebuia sa stii ca imi trebuie, asa nu-mi trebuie". Tine de flerul celor 2 parteneri de a trece cu bine si a avea un produs final bun.
Ultima modificare făcută de attempt; 24th April 2010 la 14:38.
Adrian greseala e insa in mare parte a ta a si client. O list acu cerinte exacte, care se aproba de amandoua parti e partea ceea mai importanta.
Poate uni isi amintesc de "scandalul" pe care un client de al meu il aducea in seopedia acum catva timp, insa totul se reduce la urmatorul lucru: ca si programator/contractor este important ce est ein contract.
Daca un contractor "uita functionalitati" sau le "cere pe parcurs" atunci acestea sunt taxate suplimentar. Daca programatorul lucreaza per project based cu cerinte fixe (gen RUP - Rational Unified Process ) atunci nu poti avea pretentii sa lucreze Agile.
Solutia este cerinte clare, plata dupa ce un modul este terminat si controlling.
Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi
Totusi hai sa ne punem si in situatia lui. Omu a lucrat, a facut sa zicem 70% din treaba, a trimis o versiune beta pt testare (nu a spus nimeni ca produsul era gata, 100% functional). Totul e ok pana aici.
Acum ar fi fost momentul, dupa parerea mea ca omul sa-si primeasca jumatate din bani, asta daca a facut greseala si a acceptat sa lucreze fara un minim de avans.
Dupa ce fixa omul toate bugurile existente ar fi primit si ultima transa de bani si totul ar fi fost ok.
Acum exista totusi doua probleme. Prima e comunicarea defectuoasa si a doua e lipsa unor cerinte clare stabilite de la inceput.
Adriane, in calitate de programator si eu am fost pus de-a lungul timpului in fata unor clienti vicleni, care veneau la inceput cu niste cerinte slab detaliate, aparent siteuri fara pretentii (citez: "5-10 pagini si 2-3 formulare"), iar dupa ce proiectul se apropia de final, ma trezeam cu cerinte in plus si faze de genul "daca tot facem ceva, sa facem sa fie mai bun decat tot ce exista pe piata in momentul acesta", asta pe bugete stabilite si negociate din greu de 300-400 euro (asta e clientul roman, ii spui cat face si el iti ofera jumate). Bineinteles ca el facea comparatii cu siteuri ce apartin Acasa Media si Netbidge cu bugete de cel putin 10-20 de ori mai mari.
De multe ori am acceptat si am lucrat in plus, numai pentru faptul ca nu aveam de gand sa ma cert cu un client vechi cu care colaborasem aprox 2 ani de zile, dar ultima oara nu a mai mers. Am incheiat colaborarea explicandu-i clentului frumos care sunt problemele si asta a fost.
Din greseli invatam cel mai bine, eu unu acum nu mai lucrez fara un avans si fara sa am specificatii clare pe care stabilim bugetul.
Ultima modificare făcută de -Rares-; 27th April 2010 la 12:00.
Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)