Eu personal nu cred ca o sa-l scoata , pentru ca odata ce se strang cativa banuti dintr-o sursa de venit la bugetul de stat , e greu sa fie inlocuiti acei bani , atata timp cat guvernul Boc a risipit banii pe crearea Ministerului Turismului si a tichetelor de vacanta .
In curand guvernul Boc se va numi guvernul Poc .
Eu stiu pana acuma patru persoane care aveau pensiuni , iar una a suspendat activitatea , ailalta a inceput sa radieze societatea , iar ailalti inteprind demersurile necesare ca sa scape de activele de pe firma ca sa o lase cheala , pentru a putea fi suspendata sau radiata .
Inca doua persoane care aveau de gand sa isi faca firma au renuntat .
Deja multe persoane care inainte lucrau cu factura , acuma evita sa mai lucreze cu facturi si nici de dat nu mai dau .
Am pe cineva care a anulat foarte multe facturi emise in 2008 , si chiar daca o sa ia o amenda pentru ca nu bate TVA-ul cu balanta pe doua trimestre , este fericit ca a trecut de la o categorie de impozit la alta .
Altcineva a anulat facturile si ne-a dat altele de la o alta firma , care oricum se incadreaza la o anumita transa de forfetar .
Impozitul pe venitul forfetar o sa produca niste efecte imprevizibile asupra mediului de afaceri , si o sa creasca ponderea economiei subterane in PIB , deci Romania o sa aiba o scadere mult mai mare a PIB-ului , decat se anticipase .