M-am gandit sa fac un topic despre tineye.com , un motor de cautare pentru a verifica daca o anumita imagine/poza/logo mai exista undeva pe internet. Un tool foarte util.
M-am gandit sa fac un topic despre tineye.com , un motor de cautare pentru a verifica daca o anumita imagine/poza/logo mai exista undeva pe internet. Un tool foarte util.
Eu il folosesc de vreo 2 ani, mi se pare cel mai bun. Il folosesc cand vreau sa gasesc fotografiile in marime originala de prin avatare sau de pe siteuri cu thumbnailuri si pentru alte cateva verificari. M-a ajutat sa gasesc odata o fotografie rara pt care as fi platit si 10k de euro, pe care google n-a gasit-o pentru ca avea un nume de genul sdfkjhskh.png.
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Si eu l-am folosit cam de prima data cand a aparut, reusind cumva sa fac rost de o invitatie. Nu ma intrebati cum, ca nu imi mai amintesc
Initial avea baza de date mai micuta, dar tot reusea sa ma ajute in mai bine de 50% din cazuri, si avea un plugin foarte misto de Firefox, care permitea sa faci cautari ale unor imagini cu un simplu click dreapta.
Acum il folosesc destul de rar, in general cam din aceleasi motive ca si Haos: cand caut originalele, cand am nevoie de versiuni ale anumitor imagini la rezolutii mai mari sau cand vreau sa verific daca o imagine e copiata.
Sincera sa fiu, am dat de el acum vreo 3 ani, cand participam jurizam un concurs foto. E genial pentru cei ce incearca sa gaseasca daca fotografiile cuiva sunt fake sau nu. Asta ca sa nu stai sa verifici datele exif la fiecare fotografie in parte. Acum, da, asa cum zicea un user mai sus, il folosesc pentru a cauta imagini mai mari, atunci cand le imprim. In cazul in care n-ar fi tool-ul asta, ar trebui sa le iau la redesenat... si e de munca
Scriu articole în română și engleză.
Graphic designer: logo, banner, etc.
Vroiam să scriu că eu de fapt folosesc Google Images pentru asta (opțiunea lor de verificare abia acum am observato), însă din câte văd din comentariu, se pare că lucrează mai bine.
Am impresia că Google Images se uită doar după denumire, culori și anumite date despre imagine din datele exif.
Dacă spui că a găsit ceva de genu' sdfkjhskh.png, cum a făcut-o?!
Si eu folosesc tot Google Images cand caut ceva (google realizeaza cautarea dupa numele imaginii sau caracteristice apropiate dpdv vizual). am incercat tineye cu cateva imagini (gasite de google) si mi-a returnat 0 rezultate.
Bine, acum sunt diferiti algoritmi, implicati in cautari. Fiecare din ele (TinEye si Google Images) sunt (unic) utile pentru ceva in parte, dar ambele fac, in esenta, acelasi lucru. Acum, daca chiar ai nevoie de o imagine, sa o verifici sau nu-stiu-ce, folosesti ambele tool-uri, ori doar cel pe care-l preferi. Sau, poate, chiar nici unul. Este decizia fiecaruia.
Personal, folosesc Tineye pentru a cauta doar imagini pe care le-am creat, ori imagini pe care le vreau la rezolutie mai mare. Google Image Search il folosesc pentru restul cautarilor de imagini.
Edit: Dan, really? What's your problem? N-am voie sa postez?
Nu inteleg, crezi ca e spam? Nu mai are voie omu' sa posteze, ca sare cineva.
Ultima modificare făcută de sapioit; 15th June 2013 la 15:57.
Sapiot, n-ai de gand sa te opresti?
Linisteste-te putin, e sambata. Ia o bere, un cico...
Rog un moderator sa stearga si mesajul meu si cel al lui sapioit.
Si sa verifice activittea lui din ultimele 24 de ore.
Trust, but verify.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)