Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Solutie dezvoltare portal local

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

Implicit Solutie dezvoltare portal local

Salutare,

Doresc sa dezvolt un portal local (pentru un oras). Prefer Wordpress pentru ca am o oarecare experienta cu acest CMS, insa nu refuz si alte variante, daca exista in cazul de fata.

Cand spun portal, ma refer la un site complet care sa cuprinda cel putin: prezentare localuri & hoteluri & companii, evenimente viitoare din respectivul oras, posibilitatea de adaugare anunturi, prezentare informatii utile (coduri postale, telefoane utile, stiri, etc).

Deocamdata, doar http://templatic.com/app-themes/directory-theme pare sa aiba in linii mari ce caut, insa nu default, ci daca achizitionez si o serie intreaga de pluginuri: WP Directory Listing Theme | The Ultimate Business Directory Template. Suma completa, adica impreuna cu acele pluginuri, ma face sa ma reorientez.

Ce solutii am?

Ma gandeam sa caut pluginuri in directorul Wordpress pentru fiecare sectiune pe care o vreau in portal, insa nu stiu cat de sigura e aceasta solutie pe termen lung, avand in vedere ca pluginurile vor fi probabil de la dezvoltatori diferiti si cine stie daca ele vor fi actualizate mult timp de acum inainte?!

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

Eu mă gândesc la Drupal, deși developmentul pe Drupal e ceva mai costisitor. Nu e un proiect minor, oricum.
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

gabetu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th April 2011
    Locaţie
    Piatra Neamt
    Posturi
    186
    Putere Rep
    29

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de designarti Vezi Post
    Eu mă gândesc la Drupal, deși developmentul pe Drupal e ceva mai costisitor. Nu e un proiect minor, oricum.
    Nu am mai lucrat cu Drupal, dar imi face cu ochiul BizReview - Directory Business Listing Drupal 7 Theme | SymphonyThemes, mai ales ca are posibilitatea de a adauga si evenimente. Totusi, nu e chiar responsive, asa cum se lauda dezvoltatorii, cred ca are ceva buguri.

Multumesc pentru link-uri, stiu toate aceste teme, insa nu par sa indeplineasca majoritatea conditiilor. Pluginurile nu imi plac, sincer.

Ca idee, pentru cei care vor sa ma mai ajute cu sfaturi & teme, un proiect care imi place pe nisa asta e cluj.com, inclusiv paginile cu listari.

Ma gandesc sa iau tema asta SociallyViral Theme | MyThemeShop, cam asa vreau sa arate viitorul proiect pe homepage, doar ca nu stiu cum sa rezolv cu paginile cu listari (restaurante, saloane, etc). Vreau sa arate ceva de genul: Saloane de infrumusetare Cluj - Cluj.com
    Ultima modificare făcută de John; 20th December 2014 la 19:49.

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    506
    Putere Rep
    32

Implicit

Salut,

Si eu caut de ceva vreme o tema potrivita pentru un director local, insa nu am gasit ceva bun.

Probabil o sa apelez la ceva custom ...
    .

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

Indiferent de solutie, trebuie sa investesti semnificativ, daca vrei un director de genul cluj.com (sau mai bun). Asta poate sa insemne timp (in research si coding) sau bani. Eu as incadra un astfel de proiect la un grad de complexitate de la mediu spre major.

Nimic nu este out of the box.

N-as pleca niciodata la drum cu o solutie custom, ci as merge pe un CMS, WP sau Drupal. Platformele custom, pentru multi de aici, au insemnat multa bataie de cap pe termen lung.
    Nu poti sa estimezi exact costurile, pana cand nu exista un plan, o structura exacta. Trebuie sa stii ce vrei, ca structura si functionalitati. "Un plugin d-ala + unul din celalalt, lasa ca vad eu cum fac..." Daca te apuci de carpit pe drum, s-ar putea sa nu-ti iasa, intr-un final, ce ti-ai propus. Una peste alta, daca alegi solutii random (o adunatura de plugins sau un cms custom) s-ar putea sa te coste infinit mai mult. Din nou, sunt multi de aici care au experienta costurilor super-ridicate incercand sa-si modifice structural, din mers, platformele.

Eu vad Drupalul cel mai apropiat, ca si solutie. Cine a lucrat cu Drupal stie Views. Cu Views faci exact listingurile de care ai nevoie pentru un director web, cu filtrele potrivite. Drupal furnizeaza out-of-the-box tipuri de continut custom si campuri personalizate (text, select lists, email, adresa, geofields etc). Views filtreaza dupa aceste fields. Si n-ar fi extrem de complicat. Doar ca sunt multe de bibilit - cel putin o saptamana de munca pentru un developer bun.
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit

Ei o tema normala, faci categoriile noindex, si postezi articolele. Pe urma faci din pagini categoriile de listare, codand ca un index de afisare. Adica pentru hoteluri ca si categorie, faci hoteluri.php odata fisier, pui codurile de afisare, urci in folderul temei tale, pe urma faci pagina hoteluri si setezi ca pagina aceea sa fie vazuta de fisierul php. Si asa faci si descriere cum vrei, si asezare si tot ce ai nevoie.

Asa faci php

<?php
    /*
    Template Name: Retete-Culinare
    */
    ?>

<?php include('header.php'); ?>

<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>

<div id="title-wrapper">

<div id="title">

<div class="title-text archive">
    <h1><?php the_title(); ?></h1>
    </div>

</div>

</div>

<div id="crumbs-wrapper">

si restul codului de afisare. Neaparat sus sa dai numele paginii. exemplu: Retete Culinare pas cu pas, Retete cu imagini, Retete culinare romanesti - Gatitul.net

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Get local domain as2
    De Buta Paul în forumul Client side
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th November 2013, 19:32
  2. Site dezvoltare IT
    De dunareadrobeta în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 14th March 2012, 00:09
  3. Sondaj: Cand si de ce intra cineva pe un portal local
    De ibaldazar în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 13th December 2010, 15:05
  4. dezvoltare portal imobiliar si director de afaceri...
    De dany24ro în forumul Client side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th August 2008, 12:39
  5. Un site in dezvoltare!
    De laufer în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 19th September 2006, 21:00

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente