Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Daca nu wordpress, atunci ce ?

emusro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th August 2013
    Posturi
    86
    Putere Rep
    26

Question Daca nu wordpress, atunci ce ?

Salut,

Ma gandeam sa aud parerile celorlalti internauti atunci cand vine vorba de a inlocui Wordpress.

Ce alte platforme CMS-uri ( la fel de bune .. sau mai bune ) in afara de wordpress mai cunostesti si ati folosit? Ce are in plus si ce are in minus fata de wordpress ?

Exista ceva gen wordpress scris in ruby ? stie cineva ?

Zi buna!

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    31
    Posturi
    458
    Putere Rep
    29

Implicit

WordPress stie multe, poti face: blog, site de prezentare, vlog, social network, magazin online, director web si probabil muuulte altele. Practic, exista un plugin pentru orice. Problema e ca pentru toate acele extensii, in afara de blogging ~, exista un CMS specializat care va face acel lucru mult mai bine.

Cat despre WordPress ca platforma de blogging, o problema pe care am sesizat-o eu este viteza de incarcare. WordPress a devenit masiv si daca adaugi si alte teme/plugin-uri site-ul se va incarca foarte greu.

vmariusgl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    24th February 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    39
    Posturi
    190
    Putere Rep
    30

Implicit

Eu iti recomand Joomla. Eu il folosesc de ceva vreme si sunt multimit de ceea ce poti face cu el.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    43
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Ati incercat vreodata "CMS Made Simple " sau "Contao" ?

Eu am descoperit foarte multe cms-uri si platforme online aici http://www.ampps.com/

Aici aveti toata lista acestor aplicatii http://www.ampps.com/apps

Succes in testare

PS: Mersi pentru atentionare
    Ultima modificare făcută de IulianC; 22nd November 2013 la 20:43.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de IulianC Vezi Post
    Ati incercat vreodata "CMS Made Simple " sau "Cantao" ?
    Probabil ca vorbesti despre Contao.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th August 2013
    Posturi
    86
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de danP Vezi Post
    WordPress a devenit masiv si daca adaugi si alte teme/plugin-uri site-ul se va incarca foarte greu.
    Asta era si ideea pentru care am deschis acest topic. Wordpress este intr-adevar foarte popular, foarte folosit ( usor de folosit ) e open source, are o gramada de pluginuri si teme este updatat si dezvoltat continu .. insa nu este foarte scalabil .. la proiecte mari, wordpress cedeaza, incarca f. greu.

Va intrebam si de CMS-uri scrise in Ruby. Ruby vs. PHP pentru proiecte f. mari face diferenta...va asigur.

Am gasit si testat cateva CMS-uri ruby based si am fost uimit .. de performanta lor. Va invit sa le testati si voi si sa ne povestiti experienta :

Ruby on Rails CMS that supports Rails 3 - Refinery CMS
    Ruby on Rails Content Management System (CMS) - BrowserCMS
    LocomotiveCMS is an open source CMS for Rails ( aici avem si pagina de comparatie intre acest CMS si wordpress : LocomotiveCMS is an open source CMS for Rails enjoy )

Orice parere este binevenita.

Va multumesc!

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    43

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Defineste "insa nu este foarte scalabil... la proiecte mari, wordpress cedeaza, incarca f. greu", pt ca eu nu sunt de acord. Daca folosesti doar plugin-urile de care ai nevoie (fara bloatware), daca iti construiesti tema corect (salvare in cache a anumitor date a caror generare este mai consumatoare dpdv al resurselor) si daca iti faci o infrastructura ok... Wordpress-ul e foarte scalabil. Poti folosi un plugin de cache (cu modul pt memcached), poti folosi HyperDB daca vrei sa folosesti mai multe servere pt db (mysql master and slave), de asemenea conteaza enorm si web server-ul (poti sa folosesti si un load balancer si fisierele uploadate sa le tii pe un NFS) & hardware-ul. Iar exemplele pot fi date la infinit... Wordpress is scalable! Trebuie doar sa vrei... si asta se aplica oricarui CMS facut in orice alt limbaj de programare.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th August 2013
    Posturi
    86
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    Defineste "insa nu este foarte scalabil... la proiecte mari, wordpress cedeaza, incarca f. greu", pt ca eu nu sunt de acord. Daca folosesti doar plugin-urile de care ai nevoie (fara bloatware), daca iti construiesti tema corect (salvare in cache a anumitor date a caror generare este mai consumatoare dpdv al resurselor) si daca iti faci o infrastructura ok... Wordpress-ul e foarte scalabil. Poti folosi un plugin de cache (cu modul pt memcached), poti folosi HyperDB daca vrei sa folosesti mai multe servere pt db (mysql master and slave), de asemenea conteaza enorm si web server-ul (poti sa folosesti si un load balancer si fisierele uploadate sa le tii pe un NFS) & hardware-ul. Iar exemplele pot fi date la infinit... Wordpress is scalable! Trebuie doar sa vrei... si asta se aplica oricarui CMS facut in orice alt limbaj de programare.
    Salut,

Ai incercat Ruby on Rails ? sa definesc scalabil : Scalabilitate - Wikipedia

Te intreb acuma : crezi ca la 1000 de interogari pe secunda, rezista wordpressul ( nu spun ca va ceda scriptul in sine.. insa va utiliza atat de multe resurse incat va crapa apacheul *wordpress e scris pt bloguri* ..si serverul va fi OOM ). Te rog sa nu ma intelegi gresit, eu nu vin aici sa spun ca wordpressul este de c***t .. eu doar am intrebat .. ce parare aveti de un inlocuitor de Wordpress .. si am gasit acele CMS-uri scrise in RUBY.. si doar voaim sa vad daca a mai folosit cineva . Voiam un feedback. btw ruby e mult mai fiabil decat PHP.

Pana la urma de asta este forum nu ? Cerem pareri .. acceptam pareri

Insisit ...ai incercat vre-un CMS scris in RUBY ?

O seara buna!

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de emusro Vezi Post
    Salut,

Ai incercat Ruby on Rails ? sa definesc scalabil : Scalabilitate - Wikipedia

Te intreb acuma : crezi ca la 1000 de interogari pe secunda, rezista wordpressul ( nu spun ca va ceda scriptul in sine.. insa va utiliza atat de multe resurse incat va crapa apacheul *wordpress e scris pt bloguri* ..si serverul va fi OOM ). Te rog sa nu ma intelegi gresit, eu nu vin aici sa spun ca wordpressul este de c***t .. eu doar am intrebat .. ce parare aveti de un inlocuitor de Wordpress .. si am gasit acele CMS-uri scrise in RUBY.. si doar voaim sa vad daca a mai folosit cineva . Voiam un feedback. btw ruby e mult mai fiabil decat PHP.

Pana la urma de asta este forum nu ? Cerem pareri .. acceptam pareri

Insisit ...ai incercat vre-un CMS scris in RUBY ?

O seara buna!
    Rezista fara probleme. Spui ca va utiliza resurse incat va crapa apache si serverul va fi OOM. Despre ce server vorbim ? In plus, nu e obligatoriu sa folosesti Apache, care crapa si la 1000 de accesari / secunda pe un HTML

Exista Litespeed, nginx si altele care fac o treaba mult mai buna decat Apache. Iar site-uri pe Wordpress sunt destule care au milioane sau zeci de milioane de page views pe zi si nu cred ca le crapa apache deloc.

E foarte important cum il configurezi, ce sistem de caching folosesti si ce pluginuri ai. Si vorbesc din experienta, pentru ca lucrez cu Wordpress de multi ani si am tot avut probleme cu serverele, pana am invatat cat de cat cum sa il optimizez. W3 Total Cache poate face minuni daca e configurat cum trebuie si daca chiar ii folosesti toate functiile, asa cum fac site-urile mari. Stie memcache, PHP-APC si multe altele.

Iar daca vrei sa migrezi de la PHP spre altceva, iti recomand sa vezi NodeJS, pentru ca e incredibil de rapid si consuma foarte putine resurse. Eu raman la Litespeed + PHP + Wordpress pentru moment.

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    43

Implicit

@emusro: intamplator... recent am testat o aplicatie facuta in Ruby (https://lobste.rs/about). Nu blamez ruby-ul, pt ca experienta mea cu acesta se limiteaza la a testa o perioada f scurta o aplicatie (dar nici nu pot zice ca e mai fiabil decat PHP pana nu-l vad in productie, in stres maxim). Tot ce am vrut sa zic este ca Wordpress poate... daca si tu il ajuti, iar asta este absolut valabil la orice CMS (indiferent ca e scris in php, python, ruby, etc).

Revenind la exemplele date de tine. Ai facut niste benchmarks ca sa vezi comportamentul acestora la high traffic ? As fi curios sa vad asa ceva.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce ar fi daca...
    De Radu.R în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th October 2012, 22:11
  2. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th August 2012, 11:30
  3. daca la unu merge :D
    De forapathy în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 19th November 2008, 13:42
  4. ce patesc daca ..
    De emilian_anghel în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 25th January 2008, 16:00
  5. Daca ai Wordpress - BOS Plugin
    De vladimir în forumul PayPal
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 3rd January 2008, 16:32

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •