Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Cum sa modifici Wordpress sa folosesca un alt domeniu.

emusro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    8th August 2013
    Posturi
    86
    Putere Rep
    28

6 out of 6 members found this post helpful.

Lightbulb Cum sa modifici Wordpress sa folosesca un alt domeniu.

Salut,

Pentru ca am intalnit persoane care intampina aceasta situatie si de cele mai multe ori o considera o mare problema, am hotarat sa impart cu toti internautii un mic tutorial ce arata cum sa schimbi url-ul la un wordpress.

Daca vrei sa iti transferi blogul/siteul bazat pe wordpress de la o companie de hosting la alta insa nu esti inca pregatit sa schimbi si DNS-urile sau daca pur si simplu vrei sa muti siteul/blogul de pe www.domeniuactual.ro pe www.un-nou-domeniu.ro trebuie sa faci cateva setari pentru ca wordpress sa stie ca de acum toate linkurile nu vor mai incepe cu : domeniuactual.ro ci cu un-nou-domeniu.ro.

Pe marea majoritate a forumurilor de specialitate se ofera cea mai simpla si rapida solutie :

1. Login in cPanel-ul contului actual
    2. Open file manager, si edit wp-config.php
    3. Adaugarea urmatoarelor linii :

define('WP_HOME','http://un-nou-domeniu.ro');
    define('WP_SITEURL','http://un-nou-domeniu.ro');

4. Salvarea modificarilor

NOTA : ceea ce multi omit, este faptul ca de foarte multe ori, doar aceasta mica modificare, iti actualizeaza doar o parte din linkurile site-ului. Vor exista articole care vor ramane pe linkul vechi ba mai mult, vor exista legaturi interne ce vor functiona dupa vechiul domeniu : domeniuactual.ro

Din aceasta cauza, iata care este metoda la fel de simpla ( dureaza 3-5 minute ) sa faci aceasta schimbare si sa actualizezi absolut toate legaturile :

( pasii de mai jos sunt pentru cei care au cPanel. Daca sunt care nu au cPanel, pot scrie pasii si pentru ei ( via SSH ), doar sa spune-ti ca este nevoie )

1. Login in cPanelul contului;
    2. Incarca File Manager;
    3. Deschide cu un editor wp-config.php si cauta lina :

/** The name of the database for WordPress */
    define('DB_NAME', 'database_name_here');

4. Tine minte ce scrie in loc de 'database_name_here';
    5. Inchide File Manager si deschide phpMyAdmin;
    6. In phpMyAdmin, pe parte stanga, vei gasi o lista cu bazele de date pe care le ai create;
    7. Da click pe baza de date pe care ai retinut-o mai sus ( la punctul 4 );
    8. In bara de sus la phpMyAdmin vei gasi un buton SQL - da click pe el;
    9. Se va incrca un text field in care poti sa scrii;
    10. Acolo trebuie sa scrii urmatoarele 3 linii, una cate una si dupa fiecare linie sa apesi Execute ( mai exact executi comanda SQL )

a. prima comanda :

UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, ‘http://www.domeniu-vechi.ro’, ‘http://www.domeniu-nou.ro’) WHERE option_name = ‘home’ OR option_name = ‘siteurl’;

b. a 2-a comanda :

UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, ‘http://www.domeniu-vechi.ro’,'http://www.domeniu-nou.ro’);

c. a 3-a comanda :

UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, ‘http://www.domeniu-vechi.ro’, ‘http://www.domeniu-nou.ro’);

NOTA : dupa fiecare comanda, se apase Execute - nu uita sa inlocuiesti domeniu-vechi.ro si domeniu-nou.ro - cu domeniile tale nu le lasa pe acestea, sunt doare date exemplu.

Codexul explica mai multe metode pentru asa ceva insa dupa parerea mea, unele sunt explicate folosind un limbaj prea tehnic pentru un incepator : Changing The Site URL « WordPress Codex

In fine, sper sa ajute pe cineva acest articol, pe mine m-a ajutat iar acum ajut multe persoane cu acest tutorial

Daca aveti intrebari, feel free to ask!

Analiză este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Deci pe mine m-ai pacalit prima data, cand ma citit mai mult, mi-am dat seama ca poti face asta si din linux, ai nevoie doar sa instalezi phpmyadmin, de editat fisierele poti si cu un program ftp.
    Nu stiu cat de mult ajuta pe unii, insa cei care au vps uri de regula stiu cum sa faca asta, insa cred ca ar trebui sa scrii despre cum adaugi phpmyadmin intr-un vps ce folosesc linux.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    8th August 2013
    Posturi
    86
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Analiză Vezi Post
    Deci pe mine m-ai pacalit prima data, cand ma citit mai mult, mi-am dat seama ca poti face asta si din linux, ai nevoie doar sa instalezi phpmyadmin, de editat fisierele poti si cu un program ftp.
    Nu stiu cat de mult ajuta pe unii, insa cei care au vps uri de regula stiu cum sa faca asta, insa cred ca ar trebui sa scrii despre cum adaugi phpmyadmin intr-un vps ce folosesc linux.
    Salut,

E clar, am scris asta pentru cei care au un cont shared - de obicei majoritatea ce detin un VPS ( managed sau unmanaged ) sau un dedicat... ce am scris eu mai sus este floare la ureche. Bineinteles, tot ce am scris mai sus se poate face direct din consola ( CLI ).

In loc sa folosesti file manager pentru a edita fisirele, folosesti unul din editorii de fisire in Linux ( pico, nano, vi ) iar in loc de phpmyadmin, pur si simplu scrii : mysql, apoi use baza_de_date, apoi linile de comanda de mai sus.

Daca se doreste ceva mai detaliat, pot explica!

Referitor la cum sa instalezi phpMyAdmin pe un server voi reveni in curand cu un tutorial ... cred ca forumul pentru asa ceva ar fi "server side" ?

O zi buna!

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    39

Implicit

emusro, daca tot ai inceput cu un tutorial pe tema asta, completeaza-l si cu unul (ca sa fie in acelasi topic) care sa explice pas cu pas mutarea unui WP de pe un host pe altul, schimbare de ns-uri implicit, dar numele domeniului ramane acelasi.

p.s. scuze, am observat ulterior ca titlul postului este "Cum sa modifici Wordpress sa folosesca un alt domeniu." iar ce am scris eu este tema pentru un alt topic.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    8th August 2013
    Posturi
    86
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de mike07 Vezi Post
    emusro, daca tot ai inceput cu un tutorial pe tema asta, completeaza-l si cu unul (ca sa fie in acelasi topic) care sa explice pas cu pas mutarea unui WP de pe un host pe altul, schimbare de ns-uri implicit, dar numele domeniului ramane acelasi.

p.s. scuze, am observat ulterior ca titlul postului este "Cum sa modifici Wordpress sa folosesca un alt domeniu." iar ce am scris eu este tema pentru un alt topic.
    Salut Mike,

Nu stiu daca are sens sa scriu un articol despre cum sa migrezi un cont de la o companie la alta ( pastrand acelasi nume de domeniu ) mai ales ca, in ultima vreme, majoritate companiilor folosesc cPanel si tot ce trebuie sa faci este sa creezi un cPanel full backup > download in PC >> upload pe noul server >>> ceri de la noua companie de hosting sa iti dea restore la acea archiva de backup ( si totul ramane neschimbat ). Gresesc cu ceva ? Zi-mi te rog daca am omis ceva sau daca am inteles gresit sugestia ta.

O zi buna!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 27th January 2012, 15:14
  2. Bloguri pe wordpress/blogspot vs domeniu propriu
    De saramon în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 19th November 2011, 17:44
  3. MU WordPress - Parcare domeniu peste un subdomeniu
    De Marius Cristian în forumul Server side
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 1st September 2010, 17:41
  4. Link Exchange 3 way domeniu AUTO pot oferi PR3,4 din orice domeniu
    De Iskander în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th October 2008, 13:58
  5. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th February 2007, 17:01