11th April 2012, 18:39
14 out of 14 members found this post helpful.
Ghid optimizare Wordpress
Dat fiind faptul ca marea majoritate dintre noi utilizam platforma wordpress pentru blogurile personale sau site-uri, cred ca ar fi utile cateva ponturi privind configurarea platformei si optimizarea ei pentru motoarele de cautare (Cei care deja le cunoasteti, sunt sunt ferm convins ca puteti adauga noi idei pentru cei care sunt incepatori in domeniu)
I. Cateva modificari simple facute in panoul de administrare.
1. Settings - Privacy - Allow search engines to index this site (bifeaza optiunea pentru ca motoarele de cautare sa poata vedea/indexa blogul tau)
2. Settings - Permalinks - Custom structure - /%postname%-%post_id%.html
Au fost multe discutii pe baza acestui subiect pe forum. Concluzia finala, a mea, si a multor utilizatori, a fost ca cea mai buna structura este "/%postname%-%post_id%", eventual inversarea lor in "%post_id%-%postname%" (Adaugarea .html la finalul link-urilor este preferentiala, ea nu influenteaza cu nimic structura linkurilor)
II. Plugin-uri utile din punct de vedere SEO
1. All in One Seo Pack
(Sunt mai multe plugin-uri care fac acelasi lucru, eu m-am oprit la acesta pentru ca lucrez de mai mult timp cu el si a dat randament foarte bun. Alte exemple de plugin-uri: SEO Ultimate, Wordpress SEO by Yoast si altele netestate. Puteti accesa acest link pentru mai multe rezultate: SEO Plugins
All in one seo pack te ajuta sa setezi pentru fiecare articol/pagina meta title, meta description si meta keywords.
2. Google XML Sitemaps with qTranslate Support
Acest plugin genereaza un sitemap al site-ului in format xml. Dupa fiecare modificare pe care o faceti pe site(adaugare de pagini, articole), sitemap-ul se regenereaza si se retrimite catre motoarele de cautare. Este foarte util pentru indexarea paginilor. De asemenea, puteti sa-l introduceti si in WMT pentru a vedea o statistica exacta a paginilor indexate in Google.
3. WP No Category Base
Acest plugin elimina atributul 'category' din linkurile categoriilor. Stiu ca se mai poate face acelasi lucru si din htaccess insa pentru incepatori, este foarte bun, mai ales ca dupa instalare nu necesita nici un fel de configurare.
4. W3 Total Cache
Stim cu totii cat este de importanta o viteza de incarcare a paginilor site-ului nostru. Acest plugin va ajuta sa reduceti timpul de incarcare al paginilor prin optimizarea bazei de date, sa micsorati dimensiunile fisierelor de tip css, html, javascrpt prin arhivarea acestora si alte aspecte. Cititi avantajele accesand link-ul de download al plugin-ului.
Un ghid pentru incepatori pentru configurarea corecta a pluginului il regasiti aici: How to Install and Setup W3 Total Cache and MaxCDN for Beginners
5. Related Posts Thumbnails
Acest plugin va afiseaza la finalul fiecarui articol un numar de articole asemanatoare. Exista mai multe pluginuri care fac acest lucru insa m-am oprit la acesta pentru ca are setari foarte simple si este si foarte estetic: afiseaza posturile asemanatoare folosind thumbnail-ul articolului, titlul articolului + un excerpt a carui lungime o stabiliti voi.
Din punctul meu de vedere, pentru o optimizare basic, acestea sunt pluginurile cele mai utile. Cine considera utille si alte plugin-uri, ar fi indicat sa le prezinte sub aceasta forma si sa updatam primul post ca sa fie de ajutor tuturor.
Indiferent de cat de bine optimizam platforma folosind plugin-urile si alte trick-uri, continutul este 'mama optimizarii'. Nu ai continut de calitate, sansele tale de a fi cat mai sus in cautari sunt aproape nule.
Important: NU am creat acest topic ca sa-mi iau reputatii, fie ele pozitive sau negative! Daca mi-am luat o pauza de 30 de minute sa concep acest topic inseamna ca vreau sa fac si eu ceva pentru comunitate, cum si ea a facut multe pentru mine.
Daca voi considerati ca nu e ok ce postez, prefer sa-mi atrageti atentia si sa veniti cu alte sfaturi mai utile pentru ca utilizatorii forumului sa deprinda anumite informatii, nu sa transformam topicul intr-un balci in care ne acuzam de diverse lucruri.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Pentru optimizarea articolelor pentru Facebook, recomand doua plugin-uri: WordPress › Facebook Like Thumbnail « WordPress Plugins si Description for facebook
In momentul cand cineva da share/like, aceste pluginuri va ajuta ca Facebook sa preia imaginea articolului (featured sau o imagine din articol) + continutul dorit (completati continutul in momentul cand publicati articolul).
Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare ->
vezi oferta
Ai nevoie de un
site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!
11th April 2012, 23:23
1 out of 1 members found this post helpful.
Daca instalati pluginul Wordpress SEO by Yoast nu trebuie sa mai aveti Google XML Sitemaps si WP No Category Base pentru ca acesta va ofera optiunile ultimelor doua + multe, multe altele (de exemplu adaugarea valorilor meta pentru categorii sau taguri). Deci scapati de doua pluginuri din start. 
Printre primele lucruri pe care le mai fac eu cand instalez Wordpress: General Settings > WordPress Address & Site Address > setati adresa cu WWW in fata pentru a evita continutul duplicat si modificati si in Google Webmaste Tools asta. Se poate sa faceti aceasta modificare doar in GWT, dar mie personal mi se par mai elegante site-urile cu www.
In acelasi timp recomand pluginul WP-PageNavi pentru o navigare mai rapida si usoara pe site.