14th November 2011, 20:00
1 out of 1 members found this post helpful.
Schema for Wordpress
Krumel m-a facut curios in legatura cu schema.org si uneltele pe care le poti folosi pentru a crea un snippet mai interesant si mai ''clicăibil''.
In general folosesc Wordpress si am incercat sa testez microformatele pe un articol existent dintr-un blog oarecare. Din pacate, wp nu le accepta: le introduceam manual in editorul HTML dar erau eliminate automat 
Nu ma pricep sa modific aceasta incapatanare wordpress (s-a discutat despre asta aici ), asa ca am gasit solutia sub forma unui plugin dedicat: Schema for Wordpress.
Ce face el? Aduce un nou buton in editorul vizual wp. Tutorial pentru marcarea continutului existent Schema for WordPress | Blog | Marking up existing code
Cum instalezi acest plugin? Mai intai l-am incarcat/activat din panoul de control. Apoi am descarcat folderul pluginului din directorul Wordpress, l-am dezarhivat si am extras din el fisierul wp_sfwp.sql.zip (trebuie dezarhivat la randul lui). Din phpMyAdmin am importat acest fisier in baza de date si gata.
Aici gasiti site-ul pluginului si pagina cu informatii mai detaliate legate de instalare.
Sunt foarte nerabdator in legatura cu rezultatele pe care le voi obtine.
17th November 2011, 09:36
1 out of 1 members found this post helpful.
Dar există o mică problemă: Google nu afișează pentru orice site microformatele de genul ăsta. După ce le adaugi, trebuie să faci o cerere către Google pentru a le afișa și nu poți decât spera că o va face. Nu ai nicio garanție în acest sens.