Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Redirect 301 - da sau nu?

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    29

Implicit Redirect 301 - da sau nu?

Detin un site cu o vechime de 8 ani de zile si domeniul de forma keyword1-keyword2.org. De curand am achizitionat domeniul keyword1keyword2.net si sunt tentat sa redirectez domeniul vechi spre acesta. Pana in urma cu cateva saptamani, siteul a fost practic abandonat dar, cum am inceput sa adaug articole si sa il promovez, isi recastiga usor vechile pozitii (foarte bune) din SERP.

In aceste conditii, recomandati redirectarea spre noul domeniu sau nu? Actualul domeniu nu este brand, nimeni nu ajunge pe el cautand keyword1-keyword2.org, insa faptul ca in urma cu doi-trei ani era lider pe nisa lui in forma actuala ma face sa cer si alte opinii.

tiroid este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    6th September 2013
    Vârstă
    37
    Posturi
    107
    Putere Rep
    21

Implicit

Salut,

Depinde de multe aspecte:
    - daca site-urile sunt pe acelasi hosting, ip, server, clasa C de ip .. etc.;
    - daca pe site-ul vechi ai obtinut linkuri valoroase pe care nu le vei putea obtine pe noul site si nici nu le-ai putea modifica;
    - daca sursele de linkuri pe care te bazezi sunt aceleasi din care ai facut linkuri si pentru vechiul site;
    - daca site-ul .org este sau nu un site cu probleme, care a avut depunctari sau pe care ai gresit dpdv seo cu diverse;

Personal nu m-as risca sa fac un redirect decat daca m-as asigura ca vechiul site este cat de cat ok.

Spor!

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de tiroid Vezi Post
    Salut,

Depinde de multe aspecte:

- daca pe site-ul vechi ai obtinut linkuri valoroase pe care nu le vei putea obtine pe noul site si nici nu le-ai putea modifica;
    - daca sursele de linkuri pe care te bazezi sunt aceleasi din care ai facut linkuri si pentru vechiul site;
    In urma redirectionarii 301, linkurile care acum duc spre .org vor duce, prin .org, la .net. Practic, schimb permanent adresa siteului si anunt google de asta. In general se vorbeste de o pierdere de aproximativ 10% din autoritatea siteului vechi, nu stiu daca ar trebui sa ma astept si la altceva.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.708
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de MarianG Vezi Post
    In urma redirectionarii 301, linkurile care acum duc spre .org vor duce, prin .org, la .net. Practic, schimb permanent adresa siteului si anunt google de asta. In general se vorbeste de o pierdere de aproximativ 10% din autoritatea siteului vechi, nu stiu daca ar trebui sa ma astept si la altceva.
    Adica vei pastra si site-ul vechi, ma refer la domeniu? Pentru ca daca dispare domeniul vechi, dispar si link-urile care ar fi dus la site-ul nou. Am avut site-uri redirectate care au mers ok, dar si care au cazut cu peste 30% din trafic, deci sfatul meu e sa pastrezi ceva ce merge fara sa mai risti.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Nu am inteles de ce vrei sa directezi vechiul site spre cel nou.
    Da, se poate, redirectezi prin 301 totul de pe cel vechi spre cel nou. Ideea e: ce speri sa primesti in plus pe noul domeniu?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Oricand e posibil, le-as pastra pe amandoua, din urmatoarele motive:
    - Daca site-ul vechi e penalizat, nu ai de ce sa faci 301 pentru ca nu vrei sa muti penalizarea si pe noul domeniu.
    - Iar daca site-ul vechi nu e penalizat deci rankeaza, avand doua domenii pe aceeasi nisa, vei face mai multe vanzari deci mai multi bani

Oricum ai da-o , e mult mai bine sa nu faci 301 ci sa-l lasi asa cum se gaseste.
    Iti spun si cum ai putea sa-ti faci calculul:
    Incasarile anuale ale domeniului sunt mai mari decart costul sa faci renew la domeniu ?
    Daca DA, atunci clar il pastrezi. Si daca e doar 10$ profit anual, daca in timp faci 1.000 astfel de domenii , vei avea un venit pasiv anual de 10.000$
    Asta ti-o spun din proprie experienta, am pierdut de mult numarul domeniilor pe care le am si in fiecare dimineata la cafea zambesc cand vad cate o vanzare de 50-100$ facuta de pe un domeniu de care nu m-am mai atins de 5 ani sa-i fac nimic. Azi un domeniu face o vanzare, maine altul , samd ..le faci si le lasi acolo , sa produca ceva.
    Analiza abandonarii unui domeniu o fac fix pe criteriul acesta: A facut si el o vanzare macar in ultimul an ? daca da, atunci ii mai fac renew si la anul

Bafta !

ionutf este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    24th November 2016
    Vârstă
    43
    Posturi
    55
    Putere Rep
    15

Implicit

Si eu spun nu. Asa cum au spus colegii, daca site-ul merge bine nu exista motive sa ii schimbi domeniul.
    Mai mult de atat, site-ul poate ajunge repede in locul celui vechi, dar in acelasi timp exista riscul sa dureze foarte mult ( unii oameni de la Google spun ca pana la un an) pana ce site-ul nou sa treaca in locul celui vechi. Depinde de atat de multi factori incat riscul nu merita.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Daca schimbare de domeniu, redirect da. Daca nu schimbare de domeniu, atunci nici redirect...
    Foarte interesant ce a spus Dascalescu mai sus. Ce avantaje ti-ar aduce o schimbare de domeniu?

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    29

Implicit

@Rapsodia Da, pastrez si domeniul vechi, redirectat. Nu a fost penalizat grav acum doi-trei ani, parerea mea este ca a pierdut pozitiile pentru ca multe linkuri erau de pe siteuri de lb engleza si de la un timp asta nu a mai functionat. In plus, trecuse o perioada lunga de cand nu a mai fost actualizat. Dar isi revine.

@Sorin Frumuseanu Scap de cratima, de .org. Poate vand siteul dupa cativa ani si altcuiva ii va pasa de asta.

@dascalescu Am continut si alte resurse si pentru domeniul nou. Le pastrez pe amandoua si revin peste un an cu un update la topicul acesta.

Va multumesc! Inteleg din raspunsurile voastre binevoitoare ca nu aveti siteuri pe nisa tratamente naturiste

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Redirect 301
    De kestor în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 19th November 2013, 19:34
  2. 301 redirect
    De radhoo în forumul Server side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 3rd June 2013, 10:18
  3. redirect
    De anntidot în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 17th April 2009, 16:54
  4. Redirect 301
    De anntidot în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th March 2009, 21:18
  5. Redirect
    De florin în forumul Adsense
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 20th November 2006, 14:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •