25th January 2017, 12:14
3 out of 3 members found this post helpful.
Oricand e posibil, le-as pastra pe amandoua, din urmatoarele motive:
- Daca site-ul vechi e penalizat, nu ai de ce sa faci 301 pentru ca nu vrei sa muti penalizarea si pe noul domeniu.
- Iar daca site-ul vechi nu e penalizat deci rankeaza, avand doua domenii pe aceeasi nisa, vei face mai multe vanzari deci mai multi bani
Oricum ai da-o , e mult mai bine sa nu faci 301 ci sa-l lasi asa cum se gaseste.
Iti spun si cum ai putea sa-ti faci calculul:
Incasarile anuale ale domeniului sunt mai mari decart costul sa faci renew la domeniu ?
Daca DA, atunci clar il pastrezi. Si daca e doar 10$ profit anual, daca in timp faci 1.000 astfel de domenii , vei avea un venit pasiv anual de 10.000$
Asta ti-o spun din proprie experienta, am pierdut de mult numarul domeniilor pe care le am si in fiecare dimineata la cafea zambesc cand vad cate o vanzare de 50-100$ facuta de pe un domeniu de care nu m-am mai atins de 5 ani sa-i fac nimic. Azi un domeniu face o vanzare, maine altul , samd ..le faci si le lasi acolo , sa produca ceva.
Analiza abandonarii unui domeniu o fac fix pe criteriul acesta: A facut si el o vanzare macar in ultimul an ? daca da, atunci ii mai fac renew si la anul
Bafta !