Salut, nu stiu cum pot sa aflu daca IP-ul 74.125.19.60 este intradevar al unui bot Google sau este "mascat" si folosit de cineva ca sa imi floodeze serverul.
Faza este ca dintr-o data am load mare pe server, undeva la 6%, iar normal era de sub 1% si totul pare sa fie de la acest IP care avea undeva la 500 de conexiuni.
Am dat comanda "host 74.125.19.60" asa cum se prezinta aici https://support.google.com/webmaster...er/80553?hl=ro si rezultatul este "Host 60.19.125.74.in-addr.arpa. not found: 3(NXDOMAIN)", deci nu arata cum specifica ei, iar daca intru pe ip2location imi zice ca 60.19.125.74 este din China.
Am blocat IP-ul 74.125.19.60 si load-ul a revenit la normal, insa nu vreau sa blochez vreun bot de la Google si sa sufere apoi site-ul.
Ma puteti sfatui ce sa fac?
Update: dupa blocarea ip-ului de mai sus au aparut alte ip-uri care fac load: 74.125.18.36 si 74.125.18.197 care la comanda host imi dau ip-uri din China si Tunisia. What is going on?
Update 2: m-am uitat in log-uri si am observat ca ip-urile alea accesau url-urile cu variabila ?replytocom= (folosesc wordpress) si cum am cateva zeci de mii de comentarii banuiesc ca se facea load mare, altfel nu-mi explic. Asa ca am pus in robots.txt Disallow: *?replytocom, am deblocat ip-ul ala si momentan load-ul este normal + ip-urile alea nu mai apar ca fiind conectate. Poate va este si voua utila informatia asta, eu cel putin am invatat ceva nou.