Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 20

Subiect: Impozitul pe veniturile microintreprinderilor se modifica

Afișare hibrid

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

un alt lucru rau pentru PFA: se pare ca scutirea de la plata CAS pentru cei angajati in paralel cu contrat de munca nu se va mai aplica. Ramane de vazut modul in care vor fi aplicate taxele, evident daca proiectul va fi si aprobat.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

"Microintreprinderile care nu au salariati vor plati o cota de 3% la care se adauga 1.530 lei trimestrial. Aceasta suma va fi actualizata prin ordin de ministru in functie de evolutia salariului de baza minim brut garantat..."...asta nu e deloc un lucru bun!

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Pami Vezi Post
    "Microintreprinderile care nu au salariati vor plati o cota de 3% la care se adauga 1.530 lei trimestrial. Aceasta suma va fi actualizata prin ordin de ministru in functie de evolutia salariului de baza minim brut garantat..."...asta nu e deloc un lucru bun!
    1530 trimestrial inseamna 510 lei pe luna, bani ce-i poti da unui angajat part time. Intrevezi o solutie ?
    .:|:.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de gupi Vezi Post
    1530 trimestrial inseamna 510 lei pe luna, bani ce-i poti da unui angajat part time. Intrevezi o solutie ?
    Reprezinta taxele colectate de stat pentru un angajat la salariu minim pe economie.
    Sa zicem ca salariu minim pe economie va fi 1050lei => taxele colectate de stat vor fi 515lei.
    Cu alte cuvinte, ca si microintreprindere, ori dai, ori nu dai unui angajat salariu, tot acolo iesi cu cheltuielile.

Practic te face sa angajezi pe cineva (mai "merge vechimea" cuiva, "se pune la pensie") decat sa dai banii de tot la stat.
    Acesta logica o vad in acesta masura: sa mai fie angajati niste oameni, gen oamenii care deja lucrau la negru, altii mai delasatori (de ex.patronul microintreprinderii care e interesat sa-si scoata banii si i se falfaie de vechime, dar daca tot da banii aia, macar sa nu "ii dea chiar degeaba") sau chiar vreo ruda/cunostinta care va fi angajata fictiv daca tot poate "sa-l ajute".

Practic vor fi in statisticile nationale mai multi angajati (someri mai putini ).
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 20th February 2015 la 22:48.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Reprezinta taxele colectate de stat pentru un angajat la salariu minim pe economie.
    Sa zicem ca salariu minim pe economie va fi 1050lei => taxele colectate de stat vor fi 515lei.
    Cu alte cuvinte, ca si microintreprindere, ori dai, ori nu dai unui angajat salariu, tot acolo iesi cu cheltuielile.

Practic te face sa angajezi pe cineva (mai "merge vechimea" cuiva, "se pune la pensie") decat sa dai banii de tot la stat.
    Acesta logica o vad in acesta masura: sa mai fie angajati niste oameni, gen oamenii care deja lucrau la negru, altii mai delasatori (de ex.patronul microintreprinderii care e interesat sa-si scoata banii si i se falfaie de vechime, dar daca tot da banii aia, macar sa nu "ii dea chiar degeaba") sau chiar vreo ruda/cunostinta care va fi angajata fictiv daca tot poate "sa-l ajute".

Practic vor fi in statisticile nationale mai multi angajati (someri mai putini ).
    Nu e chiar asa! Am in jurul blocului trei firme, mai exact trei magazine. In doua dintre ele vinde patroana si cu o angajata, o zi una, o zi alta. In celalalt, sunt doua fete in doua ture, magazinul fiind deschis de la 6 imineata, pana la ora 24. De la un timp, in doua dintre ele, mai exact in cel cu fetele care lucreaza in doua ture si in unul din celelalte, nu mai vinde decat patroana si patronul. Pe fete le-a dat afara ca e chiria mare si nu merge nici treba bine. Niciunul dintre patroni nu e angajat, e doar manager. Deci cazul despre care vorbeam!

In al treilea magazin, de unde imi fac mai des aprovizionarea cu diverse nimicuri si care se prezenta mai bine oarecum din punct de vedere al vanzarilor, am avut surpriza ieri cand m-am dus sa iau tigari sa aflu ca si patroana respectiva a dat-o afara pe vanzatoare. Nu stiam eu de ce o vad numai pe ea la manete de cateva zile. Ea, spre deosebire de ceilalti e si angajata. Deci firma are un angajat, spre deosebire de ceilalti. Din vorba in vorba, mi-a zis ca vrea sa se scoata de pe firma. Cand i-am spus de noua lege de care discutam aici si i-am spus ca trebuie sa plateasca 1530 de lei pe trimestru, se cam ingalbenise la fata. Nu m-a crezut, am venit acasa, i-am listat articolul si i l-am dus. Cand l-a citit, din galbena s-a facut neagra!
    A zis ca ea inchide magazinul daca e asa...

Deci despre ce discutam aici... mai omoara statul niste firme de la care mai sugea un putin acolo, cu chestia asta ii omoara de tot si nu mai suge nimic!

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de gupi Vezi Post
    Un angajat part time nu se pune. Trebuie unul cu norma intreaga ca sa scapi de cei 1530 lei. Dar chiar si un angajat cu norma intreaga si un salariu brut de 1000 de lei e convenabil, pentru ca taxele sunt ~490 lei (de la angajator + angajat).

revenco_andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    21st July 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    353
    Putere Rep
    37

Implicit

Sincer sa fiu mi se pare o masura foarte ok - oricum orice microintreprindere are nevoie de macar un angajat pentru a nu plati si CAS atunci cand se ridica dividendele.
    In plus mi se pare excelenta renuntarea la impozitul pe dividende - mai ales in domeniul nostru.

Singura necunoscuta este plafonul (cifra de afaceri) maxim permise unei micro... nu vad nimic despre asta...
    Probleme cu Adwords? Te putem ajuta in depistarea fraudei PPC: Xiona

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Impozit pe veniturile adsense.
    De simionandrei în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 20th May 2014, 16:25
  2. Cum pot modifica un pdf file ?
    De N.Paul în forumul Utile
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 12th June 2012, 20:37
  3. adsense si impozitul
    De buzucan în forumul Adsense
    Răspunsuri: 133