un alt lucru rau pentru PFA: se pare ca scutirea de la plata CAS pentru cei angajati in paralel cu contrat de munca nu se va mai aplica. Ramane de vazut modul in care vor fi aplicate taxele, evident daca proiectul va fi si aprobat.
un alt lucru rau pentru PFA: se pare ca scutirea de la plata CAS pentru cei angajati in paralel cu contrat de munca nu se va mai aplica. Ramane de vazut modul in care vor fi aplicate taxele, evident daca proiectul va fi si aprobat.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
"Microintreprinderile care nu au salariati vor plati o cota de 3% la care se adauga 1.530 lei trimestrial. Aceasta suma va fi actualizata prin ordin de ministru in functie de evolutia salariului de baza minim brut garantat..."...asta nu e deloc un lucru bun!
Reprezinta taxele colectate de stat pentru un angajat la salariu minim pe economie.
Sa zicem ca salariu minim pe economie va fi 1050lei => taxele colectate de stat vor fi 515lei.
Cu alte cuvinte, ca si microintreprindere, ori dai, ori nu dai unui angajat salariu, tot acolo iesi cu cheltuielile.
Practic te face sa angajezi pe cineva (mai "merge vechimea" cuiva, "se pune la pensie") decat sa dai banii de tot la stat.
Acesta logica o vad in acesta masura: sa mai fie angajati niste oameni, gen oamenii care deja lucrau la negru, altii mai delasatori (de ex.patronul microintreprinderii care e interesat sa-si scoata banii si i se falfaie de vechime, dar daca tot da banii aia, macar sa nu "ii dea chiar degeaba") sau chiar vreo ruda/cunostinta care va fi angajata fictiv daca tot poate "sa-l ajute".
Practic vor fi in statisticile nationale mai multi angajati (someri mai putini).
![]()
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 20th February 2015 la 22:48.
Nu mai CAUT content writer
Nu e chiar asa! Am in jurul blocului trei firme, mai exact trei magazine. In doua dintre ele vinde patroana si cu o angajata, o zi una, o zi alta. In celalalt, sunt doua fete in doua ture, magazinul fiind deschis de la 6 imineata, pana la ora 24. De la un timp, in doua dintre ele, mai exact in cel cu fetele care lucreaza in doua ture si in unul din celelalte, nu mai vinde decat patroana si patronul. Pe fete le-a dat afara ca e chiria mare si nu merge nici treba bine. Niciunul dintre patroni nu e angajat, e doar manager. Deci cazul despre care vorbeam!
In al treilea magazin, de unde imi fac mai des aprovizionarea cu diverse nimicuri si care se prezenta mai bine oarecum din punct de vedere al vanzarilor, am avut surpriza ieri cand m-am dus sa iau tigari sa aflu ca si patroana respectiva a dat-o afara pe vanzatoare. Nu stiam eu de ce o vad numai pe ea la manete de cateva zile. Ea, spre deosebire de ceilalti e si angajata. Deci firma are un angajat, spre deosebire de ceilalti. Din vorba in vorba, mi-a zis ca vrea sa se scoata de pe firma. Cand i-am spus de noua lege de care discutam aici si i-am spus ca trebuie sa plateasca 1530 de lei pe trimestru, se cam ingalbenise la fata. Nu m-a crezut, am venit acasa, i-am listat articolul si i l-am dus. Cand l-a citit, din galbena s-a facut neagra!
A zis ca ea inchide magazinul daca e asa...
Deci despre ce discutam aici... mai omoara statul niste firme de la care mai sugea un putin acolo, cu chestia asta ii omoara de tot si nu mai suge nimic!
Sincer sa fiu mi se pare o masura foarte ok - oricum orice microintreprindere are nevoie de macar un angajat pentru a nu plati si CAS atunci cand se ridica dividendele.
In plus mi se pare excelenta renuntarea la impozitul pe dividende - mai ales in domeniul nostru.
Singura necunoscuta este plafonul (cifra de afaceri) maxim permise unei micro... nu vad nimic despre asta...
Probleme cu Adwords? Te putem ajuta in depistarea fraudei PPC: Xiona
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)