Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Automatizare business online

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    583
    Putere Rep
    34

Implicit Automatizare business online

Salut,

Activez in mediul online de cativa ani si de cele mai multe ori petrec extrem de mult timp in fata laptopului pentru diferite activitati ce necesita prezenta mea obligatorie : mailuri, plati online, creare si trimitere de oferte etc. Cine lucreaza in online stie cat de lunga este lista.

Am descoperit recent un training de business si desi tipul care incerca sa-l vanda nu imi prezenta garantie am auzit de la el o chestie interesanta: automatizarea afacerii.

Acum vin si va intreb : Cum ne putem automatiza afacerile sau exista afaceri automatizate ce necesita foarte putin din timpul nostru?

La ce m-am gandit eu:

1. Daca ai un business ce necesita vanzare de spatiu publicitar. Renunta la agentul de vanzari si implicit la timpul pierdut pentru cautarea clientilor si colaboreaza cu agentii de publicitate. Ei au deja un portofoliu de clienti si puteti colabora pe campanii specifice pentru site-ul vostru.

2. Afilieri (o alternativa pentru magazinele online mici). Pierzi mult timp cu drumuri la posta/curier pentru trimiterea coletelor. Ca afiliat vinzi pentru branduri puternice si cunoscute contra unui comision si e necesar doar un laptop.

3. Foloseste adwords pentru promovare si adsense pentru spatiu publicitar. E mult mai ieftin si mai usor de lucrat cu adwords decat sa stai si sa negociezi cu x site-uri pentru spatii de reclama. Adsense iti poate genera venituri si nu necesita prospectarea pietei.

4. Delegarea de sarcini catre angajati/interni. Probabil ca aici s-ar castiga mai mult timp daca s-ar delega unele responsabilitati catre angajati. O alta varianta ar fi programele de internship, unde tineri entuziasti pot realiza sarcini usoare dar consumatoare de timp.

Daca aveti completari sau propuneri va rog sa continuati lista.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

problema cu propunerile tale e ca ele nu sunt echivalente;
    daca ai un angajat care vinde spatiu publicitar atunci vei obtine un pret de x / spatiu, pe cand daca lucrezi cu o mare agentie vei obtine un pret de y /spatiu;
    la fel si cu adwords in loc de negociere directa, ca sa nu mai spun ca la afiliere ai un comision, iar la vanzare directa prin magazinul tau ai alt comision;
    in unele situatii.. x + costul cu efortul depus poate sa fie mai mare decat y, insa in alte situatii s-ar putea sa fie mai mic;
    in functie de resursele pe care le ai (cat de pregatit e angajatul, cat de mult acces la lichiditati ei, etc) iei o decizie care ti se potriveste tie si numai tie, nu e una care sa fie universal valabila;

automatizare probabil ar insemna ca in loc sa completezi facturi de mana.. sa legi comenzile din magazinul online la un modul care sa iti genereze automat factura pe baza datelor de acolo; cel putin asta imi suna mie mai aproape de termenul "automatizare" decat inlocuirea magazinului online cu un site de afiliere;

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    583
    Putere Rep
    34

Implicit

E clar ca sunt discutabile in functie de fiecare business in parte. Poate ca ar fi mai ok daca am discuta pe genuri de afaceri/site-uri decat la modul general.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. eMAG investeste 500,000 EUR in primul MBA de business online din Romania
    De iSKY în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 9th November 2013, 01:08
  2. Cum dezvolti un business online
    De midanius în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 15th December 2012, 17:31
  3. Business Card Online
    De silcamataru în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th September 2010, 16:27
  4. Invitatii gratuite Online Business Forum Cluj Napoca, 27 aprilie
    De Sorin Frumuseanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th May 2010, 14:00
  5. Invitatie Online Business Forum
    De Sorin Frumuseanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 13th November 2009, 17:34

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •