Salut,
Activez in mediul online de cativa ani si de cele mai multe ori petrec extrem de mult timp in fata laptopului pentru diferite activitati ce necesita prezenta mea obligatorie : mailuri, plati online, creare si trimitere de oferte etc. Cine lucreaza in online stie cat de lunga este lista.
Am descoperit recent un training de business si desi tipul care incerca sa-l vanda nu imi prezenta garantie am auzit de la el o chestie interesanta: automatizarea afacerii.
Acum vin si va intreb : Cum ne putem automatiza afacerile sau exista afaceri automatizate ce necesita foarte putin din timpul nostru?
La ce m-am gandit eu:
1. Daca ai un business ce necesita vanzare de spatiu publicitar. Renunta la agentul de vanzari si implicit la timpul pierdut pentru cautarea clientilor si colaboreaza cu agentii de publicitate. Ei au deja un portofoliu de clienti si puteti colabora pe campanii specifice pentru site-ul vostru.
2. Afilieri (o alternativa pentru magazinele online mici). Pierzi mult timp cu drumuri la posta/curier pentru trimiterea coletelor. Ca afiliat vinzi pentru branduri puternice si cunoscute contra unui comision si e necesar doar un laptop.
3. Foloseste adwords pentru promovare si adsense pentru spatiu publicitar. E mult mai ieftin si mai usor de lucrat cu adwords decat sa stai si sa negociezi cu x site-uri pentru spatii de reclama. Adsense iti poate genera venituri si nu necesita prospectarea pietei.
4. Delegarea de sarcini catre angajati/interni. Probabil ca aici s-ar castiga mai mult timp daca s-ar delega unele responsabilitati catre angajati. O alta varianta ar fi programele de internship, unde tineri entuziasti pot realiza sarcini usoare dar consumatoare de timp.
Daca aveti completari sau propuneri va rog sa continuati lista.