Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 23

Subiect: ROTLD si stergerea unui domeniu

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit ROTLD si stergerea unui domeniu

Ma confrunt cu urmatoarea problema, cineva a facut un site pe un domeniu .ro asemanator cu un domeniu de firma unui prieten special pentru a crea confunzie, pe acel site sunt doar informatii defaimatoare la adresa firmei amicului.

Individul a platit la adwords pentru a apare primul la cautarea numelui firmei sau la numele de domeniu a site-ului original

Am facut sesizare la adwords si site-ul a fost blocat in adwords

Site-ul este inregistrat pe un nume de ONG fals, contact tehnic fals, etc

Un jurist angajat a facut o sesizare la ROTLD referitor la faptul ca este un site defaimator ce foloseste un domeniu foarte asemanator cu al firmei pagubite (are marca inregistrata), datele de inregistrare sunt false, etc.

Iar ROTLD a spus ca ei presupun ca poate exista un astfel de ONG chiar daca nu apare inregistrat la autoritati, si ca firma pagubita trebuie sa demareze in instanta un proces prin care sa demonstreze ca ONG-ul nu exista si ca site-ul este defaimator pentru a sterge site-ul respectiv

Problema cu procesul este ca nu se cunosc complet datele individului (stim prenume, un telefon si email) pentru a putea deschide actiunea in instanta.

Doresc sa ii intreb pe cei ce se pricep care sunt pasii ce ar trebui urmati, exista si alte institutii (nationale sau internationale) la care se poate apela pentru stergerea domeniului respectiv
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Pe un forum specializat sau un avocat ai intrebat?

Logic ar fi ca: In urma unei plangeri (la politie) acestia pot obtine de la ROTLD datele de contact ale individului... Avand datele lui, politia poate sa identifice persoana. In cazul in care datele sunt false, si politia iti spune acest lucru, presupun ca e doar o chestiune de timp pana ce un judecator emite un ordin de inchidere a siteului - pe motiv ca datele de inregistrare sunt false...

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

La ROTLD sunt date false, ONG-ul se numeste ceva de genul "Liga anti prosti" si numele persoanei "smecherul smecherilor" nu sunt exact astea, dar in genul insta, nu vreau sa le fac publice pentru a nu fi o problema invocata la un eventual proces
    Prin metode mai complicate se poate afla, IP-ul folosit la inregistrare, datele cardului cu ajutorul caruia sa platit domeniu (printr-un registratar din romania), poate la hosting sunt date reale

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Pai or fi false, dar nu vezi ca idiotii de la rotld se incapataneaza sa iti spuna ca "poate exista acel ong" ... fara o decizie judecatoreasca ei nu vor sterge domeniul...

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Din cate stiu ROTLD are conditie ca datele sa fie reale altfel poate fi sters un domeniu. E drept ca nu pot la orice sesizare sa verifice daca e real. Cred ca intai aici ar trebui lucrat.

Incetarea inregistrarii: numele de domenii, active sau inactive, pot fi sterse din baza de date whois.rotld.ro daca:
    -in urma unei hotarari judecatoresti sau a unei decizii venite din partea unor organizatii guvernamentale sau administrative cu autoritate, precum si in cazurile mentionate la art. 34.

34. Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu:

- daca datele pe baza carora s-a inregistrat domeniul s-au schimbat - de exemplu, organizatia ce a inregistrat domeniul nu mai exista sau datele de contact au fost modificate in date false;
    - daca ROTLD este informat despre o actiune ilegala, referitoare la acel nume de domeniu;
    - daca exista o incercare de a revinde numele de domeniu respectiv;
    - in cazul unui conflict intre parti, pana la rezolvarea disputei;
    - daca utilizarea acelui nume de domeniu creeaza confuzie pentru alti utilizatori de Internet;
    - daca ROTLD considera ca ar putea avea loc unul din cazurile expuse mai sus.
    Am impresia ca avocatul nu e prea bun.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

A fost facuta de avocat o hartie beton, eu i-am arata regulamentul ROTLD, in hartia trimisa sunt exemplificate regulamentele ROTLD, printscreen cu datele de inregistrare, ca omul are marca inregistrata foarte asemanatoare, diferenta este ca a scos din numele domeniului un "i"

Astia de la ROTLD sunt niste bugetari multi dintr ei taie frunza la caini, de vreo 2 luni incerc sa transfer un domeniu de pe firma pe persoana fizica, am completat cererea online, am trimis hartiile solicitate prin curier nu sa facut cererea, apoi ieri sa dus personal un amic de al meu din bucuresti cu toate hartiile, imputerniciri etc.
    si apoi ma suna ca mai trebuie sa fac inca o data cerere online de trasfer, am facut inca o data si sa rezolvat, dar o multime de telefoane si de eforturi pentru un rahat de trasferare domeniu, cand pe com se face mult mai usor

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Cred ca avocatul ar trebui sa stie care este calea in instanta cand o parte gestioneaza o baza de date cu un astfel de specific.

Calin B este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    33
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu stiu daca te va ajuta parerea mea foarte mult, insa poate ar fi mai ieftin decat un proces in instanta, avocat, deplasari, etc...

Ce parere ai daca ai inregistra numele domeniului respectivului ca si marca inregistrata, si asa vei putea obtine si domeniul respectiv.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de cosmin91 Vezi Post
    Ce parere ai daca ai inregistra numele domeniului respectivului ca si marca inregistrata, si asa vei putea obtine si domeniul respectiv.
    Nu este vorba de mine este afacerea unui amic nu a mea, apoi inregistrarea unei marci nu actioneaza retroactiv si nici nu iti imaginezi cat costa

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    45
    Posturi
    582
    Putere Rep
    36

Implicit

Plangere la politie si politia il va identifica. Eu am avut o situatie oarecum similara, am facut plangere la politie si proprietarul domeniului a fost identificat, a pierdut si domeniul (intre timp l-am cumpart eu de la ROTLD). Eu nici nu am discutat cu cei de la ROTLD, doar cu politia si cu firma de hosting a lor.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. achizitionare domeniu rotld
    De Paul în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 8th May 2012, 10:42
  2. As dorii stergerea unui thread creat de mine...
    De LexBruckner în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 3rd October 2011, 23:23
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd October 2011, 22:50
  4. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd April 2011, 23:46
  5. inregistrare domeniu .ro la rotld.ro
    De Lucian00 în forumul Domenii web
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 4th May 2008, 21:49

Permisiuni postare