29th March 2012, 22:05
2 out of 2 members found this post helpful.
Unelte SEO - Site-uri, Plugin-uri, Software
Doresc sa realizez un nou topic in care sa publicam uneltele web ce le folosim pentru optimizarea site-urilor. Fie ele free sau contra cost, fie pentru studiu link-uri, pozitie serps, inscriere directoare, monitorizare rank, analiza site.
Doresc sa publicati mai jos doar site-urile, plugin-urile, alte programe de care va folositi in a analiza site-urile voastre. Mai apoi voi face un clasament, impartit pe categorii si functionalitati. Poate ati descoperit ceva nou.... si inca nu stim.
Ex:
Site-uri:
Open Site Explorer - analiza link-uri site - Free si Contra cost
Website Review - SEO Tool | WooRank.com - analiza structura site - Free si Contra cost
https://www.google.com/webmasters/tools/ - administrare site in Google - Free
Ce unelte folositi voi pentru SEO in 2012? ( Discutiile off-topic se sterg, incercati sa postati doar la subiect)
(puteti publica o lista intreaga, chiar daca au mai spus si altii de ele, asa putem face si o clasificare in functie de cat de populare sunt, precum si ce varianta folositi: Free sau Contra Cost )
Astept parerile voastre si cum apar destule postari, voi realiza si clasificarea lor!
Boingeanu Ben
29th March 2012, 22:53
Ceea ce am folosit si mia placut este software ul numit webceo, insa momentan pentru mine e prea scump.
Insa din fericire m-am putut bucura de versiunea trial.
Vreau mai mult, mai mult si atat.
29th March 2012, 22:54
1 out of 1 members found this post helpful.
InFormEnter - add-on Firefox pentru inscrierea in directoare (nu stiu daca e disponibil si pentru celelalte browsere)
29th March 2012, 23:01
4 out of 4 members found this post helpful.
- Free monitor for Google - Free
* Pentru a urmari mereu pozitionarea in google pe diferite cuvinte cheie si siteuri.
- Search Status - Free
* Addon pt. Firefox, iti arata in bara pagerank-ul, mozrank-ul, alexa, link report, density si altele..
- Woorank - Free
* Addon pt. Firefox, dai un click pe o iconita din bara si te trimite pe pagina de examinare a siteului pe care te aflai (acolo ai detalii diverse).
- Autofill Forms - Free
* Addon pt. Firefox, cu un click iti autocompleteaza campurile definite in el. Bun pentru un inscris foarte rapid in directoare.
- Word counter - Free
* Cand scriu articole il folosesc sa vad cate cuvinte/caractere au.
- Google Adwords Keyword tool - Free
* Estimare a numarului de cautari pentru cuvintele introduse.
- Google Insights - Free
* Evolutia cuvintelor cheie in timp (au crescut cautarile/au scazut) pe luna si an.
- Yahoo Smush.it - Free
* Il folosesc pentru a optimiza imaginile, nu seo ci ca spatiu ocupat, le reduce din dimensiune fara sa le fie afectata calitatea.
- Chrome PageRank - Free
* Afiseaza pagerank-ul in bara din Chrome.
- Ranks.nl - Free
* Iti afiseaza foarte frumos densitatea cuvintelor cheie intr-o pagina prin scoruri foarte detaliate.
- Website Optimization Speed - Free
* Iti analizeaza viteza de incarcare a siteului si iti indica unde trebuie sa iei masuri de imbunatatire (se mai poate folosi si Google Page Speed).
Ultima modificare făcută de DRG; 29th March 2012 la 23:23.
D R G
30th March 2012, 00:04
Postat īn original de
pirvan.marian
As aprecia enorm daca cineva imi poate oferi cineva si astfel de soluti pentru chrome.
Seo quake SeoQuake 0.4.2 for Google Chrome has been released | SeoQuake [Team blog] un plugin foarte util pentru un om de SEO sau
SEO Site Tools https://chrome.google.com/webstore/d...pjdeomopbpkjjc
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
30th March 2012, 00:24
1. Seo Spyglass (Free si Contra Cost)
- nu cred ca mai are nevoie de prezentari
2. Free monitor for Google (Free)
- te ajuta sa urmaresti evolutia keywordurilor in Google
3. Google Adwords Keyword Tool
4. Ahrefs.com (Free si Contra Cost)
- tool pentru analiza linkurilor
5. Google Webmaster Tools
6. Open Site Explorer (Free si Contra Cost)
- tool pentru analiza linkurilor, nu il folosesc foarte des
7. Imacros for Firefox (free)
- foarte usor de folosit, ajuta la taskuri repetitive, am inceput sa-l folosesc mai des pentru un mns pe .com pentru comentat pe anumite platforme de bloguri (ma ajuta sa trec peste clickuri inutile gen "add new comment", sa nu mai completez adrese de mail, nume si sa ma concentrez doar pe comment)
8. FasterFox (free)
- nu se incadreaza chiar in categoria SEO, dar ma ajuta foarte mult la punctul 7.
9. Sick Scraper (Free)
- scraper decent
10. Seopedia.ro
- il folosesc 24/7 dar foarte foarte rar se gasesc subiecte interesante de genul acestuia, in mare parte lumea aici se cearta si se plange de reputatie
11. Firefox portable (Free)
- folosesc cateva firefox-uri; e foarte bun pentru a nu-mi aglomera browser-ul principal
30th March 2012, 00:59
Eu folosesc:
- GTmetrix | Website Speed and Performance Optimization (free)
- si aceste cheatsheeturi 7 Essential SEO Cheat Sheets | Search Engine Journal plus alte tooluri si documentatii, creatii proprii.
- in rest, toolurile de la Google(GWT,Keyword Tool,etc) si de la Yahoo(Smush,YSlow,etc) cred ca le foloseste oricum toata lumea, sau cel putin asa ar trebui.
30th March 2012, 15:22
30th March 2012, 17:31
5 out of 5 members found this post helpful.
WordPress Plugins - Free & Reliable - Yoast Aici gasiti foarte multe pluginuri pentru WP ajutatoare atat pentru SEO cat si pe customizarea site-urilor. Eu il fol pe cel pentru SEO (metataguri, canonical, etc). Are si un modul pentru rel="author".
SEO Doctor – Free SEO Audit Tool | Prelovac.com are mai multe utilitare, se aseama putin cu Search Status. Eu il folosesc mai mult pentru a vedea daca anumite pagini sunt indexabile sau nu.
https://addons.mozilla.org/en-US/fir...web-developer/ pentru onpage (dezactivare javascript, cookies, css, vizualizare h-uri si multe alte chestii care nu stiu ce fac ).
Free Rank Checker: Google + Microsoft Bing Online Rank Tracker Trebuie doar sa va faceti cont la seobook.com pentru a-l activa. Merge destul de bine si repede pentru google.ro
SEO Toolbar for Firefox: Free Firefox SEO Extension / Browser Plug In Acelasi lucru ca la Rank Checker (cere cont), se aseamana foarte mult cu SeoQuake.
SEO Toolbar for Firefox & Chrome | Download the Free MozBar SEO Plugin | SEOmoz Eu il folosesc pe Chrome (arata in mare statistici de la ei, mozrank, moztrust, PA, DA). Pentru varianta full trebuie cont pro la Seomoz.
Firebug + adonul de page speed (se instaleza din WMT) care este destul de OK. Probabil ca toata lumea stie ce face.
View HTTP Request and Response Header sau https://addons.mozilla.org/en-US/fir...-http-headers/ pentru a verifica statusul HTTP al unui URL.
Free SEO Software Tool & Text Browser, Search Engine Optimization Tools - SEO Browser pentru a vedea cum o pagina este vazuta de motoarele de cautare.
https://addons.mozilla.org/en-US/fir...on/nodofollow/ pt a vedea cum sunt linkurile (do sau nofollow). Bun pt linkbuilding.
Link Building Tools We Use at Distilled | SEOmoz aici veti gasi tooluri care sunt folosite de Distilled.net pt linkbuilding. Pe RO nu sunt foarte ajutatoare cateva dintre ele. Eu am fol Raven (trial), nu am fost foarte multumit pentru ca este foarte limitat. Pt linkuri mai sunt : linkdiagnosis.com (se bazeaza pe Linkscape de la Seomoz), Majesticseo.com (e ok si varianta free, puteti face comparatie intre 5 site-uri pentru a vedea graficul de linkuri).
http://seomoz.org/tools/on-page-keyword-optimization pentru anliza on-page in fc de cuv cheie (pt var free puteti face 3 analize pe zi, sunt de ajuns, cred eu, va trebuie cont daca vreti sa o folositi)
Toolurile de la SEO Software and SEO Tools | Top 10 Rank Guarantee | SEO PowerSuite sunt foarte OK, chiar si cele free, chiar daca nu poti exporta nimic.
Pt KW research mai puteti folosi toolul de la trafic.ro, Google Trends, Google Insights.
Blekko's SEO Tools: What Information Do They Provide? aici este un articol (tutorial) care ne arata cum sa folosim Blekko pt SEO. Din pacate pentru RO nu ofera prea multe date, dar pentru cei care fac SEO in alte tari cred ca este ajutator.
Google Search Operators - Google Guide aici sunt prezentati cu exemple toti operatorii de cautare in Google. Sunt ajutatori pentru a stabili cat de cat competitia (allintitle + KW, allinanchor + KW, allintext + KW), si pentru a gasi alte resurse importante, ajutatori si la linkbuilding.
Follower Wonk: Twitter analytics, follower segmentation, social graph tracking, & more (puteti gasi persoane pe twitter, pana la 100 pt var free, interesate de anumite subiecte), Topsy - Real-time search for the social web (cautari in social media)
Wolfram|Alpha: Computational Knowledge Engine Un motor de cautare foarte interesant (din pacate nu prea l-am folosit), mai mult pentru chestii, informatii stiintifice.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
31st March 2012, 00:24
Gratuit: Xenu Find broken links on your site with Xenu's Link Sleuth (TM)
Analiza linkuri site. In paralel cu google webmaster tools, face efectiv minuni. Evident, daca le rezolva cineva
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco