Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 77

Subiect: Infiintare PFA

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Da, facturile emise si transmise electronic (chiar daca nu sunt stampilate si semnate, Conform Codului Fiscal valabil din 01.01.2007 (art. 155, al. 6)) sunt perfect valabile la un control.

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Tu poti inregistra contabil orice indiferent, indiferent ca vei cumpara de la persoane juridice sau fizice, din tara sau strainatate.
    Spune-mi si mie te rog cum inregistrezi contabil ce cumperi de la persoanele fizice.

Caz concret, sa zicem ca ai un laptop pe care il folosesti pentru firma, se arde hdd-ul si trebuie sa il schimbi. Intri pe forum, il gasesti la Gigel cu 100lei si il cumperi. Daca te-ai duce la magazin el ar fi 180lei cu factura. Cum introduci cei 100 lei la cheltuieli in contabilitate?

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Deci... Eu, ca sa imi pot deduce acele cheltuieli, ar trebui sa cumpar reclama doar de la siteuri mari, care au firme si care imi pot da factura(invoice), pe care eu o printez si o pastrez in caz de control. Este corect ceea ce zic? Dar..facturile generate online, sunt OK pentru un control?
    Ca sa fii 100% sigur ca nu vei avea probleme.
    Deci: daca cumperi hosting pentru siteul firmei e clar ca e o cheltuiala utila firmei.
    Daca cumperi de la firme din Romania e ok; se muta cam aceleasi taxe de la tine la ei.
    Daca cumperi de la firme din Insula XXX un serviciu ... hopa, nu face cumva acest lucru fiindca la noi e impozitul pe profit 16% si acolo e 3%?
    Daca cumperi de la persoana fizica din Ro, oare nu cumva faci o schema urma careia fentezi niste taxe? Dovedeste-mi ca serviciul e util firmei.
    Daca cumperi de la persoana fizica din din alta tara, vor aparea mai evident intrebarile.
    Daca serviciul e din UK, Franta sau Germania e oK; doar nu e tampit sa mute banii de la impozit de 16% la cel de 33%.

Facturile in format electronic sunt ok. Ai grija ca firma sa existe, indiferent daca e din Ro sau afara. Daca e de la Godaddy sau Google nu e problema sa stii ca exista cu adevarat.

Eu am pus situatiile de tip carcotas in evidenta; pot si sa nu se uite pe acte, mai ales la valori mici.
    Dar, ca idee, facturile primite de la firme din alte tari par a avea o atentie sporita.

Plus ca ptr achizitiile din spatioul intracomunitar mai tb anumite formalitati; simple , dar trebuie.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de mike07 Vezi Post
    Spune-mi si mie te rog cum inregistrezi contabil ce cumperi de la persoanele fizice.
    Caz concret, sa zicem ca ai un laptop pe care il folosesti pentru firma, se arde hdd-ul si trebuie sa il schimbi. Intri pe forum, il gasesti la Gigel cu 100lei si il cumperi. Daca te-ai duce la magazin el ar fi 180lei cu factura. Cum introduci cei 100 lei la cheltuieli in contabilitate?
    Contract de vanzare-cumparare intre firma X si Gigel. E de recomandat sa se specifice in contract forma de plata: cash (se va face dispozitie de plata) sau virament bancar.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Daca am un magazin online si vreau sa dau la afiliati un procent din vanzarile pe care mi le aduc...cum inregistrez asta in contabilitate? De ex cand ajunge unul la 100$, vreau sa-l platesc....

Aa sau de ex....Daca unul imi cumpara si peste 25 zile imi cere refund... in contabilitate am inregistrat deja tranzactia de ... 500 ron.... cum inregistrez "refund-ul"? Dar daca am platit din cei 500 ron alti 25 ron afiliatului? Teoretic la un refund trebuie sa dau inapoi 500 ron clientului si sa imi adaug inapoi cei 25 ron...Concret, cum tin eu contabilitatea in cazul asta?
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Daca am un magazin online si vreau sa dau la afiliati un procent din vanzarile pe care mi le aduc...cum inregistrez asta in contabilitate? De ex cand ajunge unul la 100$, vreau sa-l platesc....
    Contract si factura, cel mai elegant, sau vaucer daca e persoana fizica. Bineinteles, se mai pot face si multe alte tiganii.
    In ceea ce priveste a doua intrebare, personal ma depaseste, nu m-am lovit niciodata
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Contract si factura, ok...dar practic, ce scriu eu in contract? Pentru ce le dau banii? Daca vine controlul, cum explic eu toata treaba asta?

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Intrebarea mea inca e valabila, daca ma poate ajuta cineva :-) In legatura cu refund-urile...si cum le contabilizez.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Te protejezi platind dupa perioada posibila de refund.
    In caz ca totusi se intampla ptr firme faci stornare de factura.
    Adica
    Factura 22: valoare catre firma A 1000lei (plata normala)
    Factura 87: valoare catre firma A -1000lei (stornare)
    Ptr persoane fizice nu stiu cum poti face.

Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    137
    Putere Rep
    30

Implicit

salutare si Hristos a Inviat!
    Am tot citit zilele astea despre pfa, si hotarat fiind sa-mi infiintez si eu, apelez la voi cu 2 intrebari, la care n-am gasit raspuns, sau n-am stiut unde sa-l gasesc
    1. sa zicem ca merg pe codul caen 6202 - exista posibilitatea sa optez pentru impozitare in sistem real ? sau odata ce-a fost bagat pe norma de venit asa ramane ?
    2. daca da - imi puteti da un exemplu ? Sa spunem la 1.000 RON / luna - (fiind angajat si in alta parte) - cei 21,5 % se iau trimestrial ? anual ? din suma estimata de mine ?
    Multumesc!

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Poti sa treci de la impozitare pe norma de venit la impozitare in sistem real. Invers nu, din cate stiu.
    Anual: ptr primul an estimezi o valoare: de ex. 1000*12 = 12.000/an. Plata o poti face in 4 transe trimestriale, daca vei sa optimizezi fluxul de bani ( ). Pentru al doilea an se face regularizare (diferenta dintre cel realizat si cel estimat in anul anterior, care poate fipozitiva sau negativa) + noul venit estimat.

Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Infiintare radio
    De marian18 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 23rd October 2011, 14:48
  2. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th November 2009, 16:29
  3. Infiintare firma
    De alfie în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 29th August 2007, 17:49

Permisiuni postare