24th March 2012, 01:15
1 out of 1 members found this post helpful.
Ajutor pentru un test SEO
Cred ca am observat un anumit fenomen in legatura cu link-urile nofollow, dar pentru a imi confirma teoria este nevoie sa fac un test SEO si o sa am nevoie de ajutorul colegilor ce au site-uri cu autoritate mare si PR >=5
In ce va consta testul
Voi folosi un domeniu nou nout, ce nu are nici un backlink catre el, voi pune pe el un blog cu cateva articole.
Apoi voi pune catre el cateva link-uri nofollow de pe site-uri cu autoritate mare si PR>=5
Inca nu stiu daca sa fac testul doar cu link-uri dintr-o singura pagina sau site-wide, dar inclin spre ideea de link doar de pe o pagina, link integrat in continut nou.
Inca nu am stabilit o strategie referitoare la ancore, profil, dificultatea nisei si frecventa adaugarii link-urilor
Site-ul va fi secret pana la finalizarea testului
Durata testului va fi de cateva luni
Ce urmaresc prin test:
- Sa vedem daca se transfera autoritate si in ce masura (dificil de masurat ce autoritate se transfera)
- Sa vedem ce PR va primi site-ul
- Sa vedem influente in SERP'S
- Alte idei
Rog colegii care au site-uri cu autoritate si PR mare si care doresc sa se implice in test sa lase un comentariu aici privind disponibilitatea
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
24th March 2012, 01:41
0 out of 1 members found this post helpful.
Daca pui doar linkuri nofollow s-ar putea sa ai surpriza sa nu fie indexat.
24th March 2012, 01:45
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
puthre
Daca pui doar linkuri nofollow s-ar putea sa ai surpriza sa nu fie indexat.
Pardon? Esti sigur ca nu faci o confuzie? Linkurile nofollow teoretic nu transmit linkjuice, asta nu inseamna ca nu sunt contorizate. Desi, sincer vorbind, eu am avut surpriza sa constat ca au impact si in serp, ba chiar unul substantial, daca linkul provine de pe un site autoritar din nisa.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
24th March 2012, 02:01
0 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
robyroy
Pardon? Esti sigur ca nu faci o confuzie? Linkurile nofollow teoretic nu transmit linkjuice, asta nu inseamna ca nu sunt contorizate. Desi, sincer vorbind, eu am avut surpriza sa constat ca au impact si in
serp, ba chiar unul substantial, daca linkul provine de pe un site autoritar din nisa.
Eu confuzie nu fac, sunt sigur ca s-ar putea sa aiba o surpriza. Nu sunt sigur ca o sa si aiba surpriza 
Conform wikipedia: "Google states that their engine takes "nofollow" literally and does not "follow" the link at all. However, experiments conducted by SEOs show conflicting results. These studies reveal that Google does follow the link, but it does not index the linked-to page, unless it was in Google's index already for other reasons (such as other, non-nofollow links that point to the page).[8][9]"
Deci ceea ce stim cu certitudine e ca nu stim nimic sigur si din cauza asta facem experimente