Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: .org pentru un blog sau site de afiliere?

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.125
    Putere Rep
    46

Implicit .org pentru un blog sau site de afiliere?

Va salut.

Avem un emd (la singular, din 5 litere) care suna bine, dar mai este disponibila doar extensia .org. Stiu ca, pana la urma, e important continutul pe care-l adaugi pe viitorul site si ca emd-urile nu mai conteaza atat de mult(?), insa sunt curios cum vedeti voi aceasta extensie pentru un site de afiliere (cu e-commerce - Wordpress) sau un blog (tot afiliere, doar ca l-as face fara e-commerce).

Multumesc.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    52

Implicit

cate site-uri romanesti .org de incredere/calitate cunosti?
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.125
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    Vorbim de un site de afiliere sau un blog, nu despre site-ul unei companii sau site-ul unei institutii publice. Incerc sa ma pun in locul unei persoane de 20 de ani, care vrea sa cumpere ochelari de soare, sa zicem. Ar intra pe site/blog, ar incepe sa citeasca, i-ar placea ce citeste, dar cand s-ar uita la extensia acestuia ar spune "oh, e domeniu .org, am iesit"?

Faptul ca niciunul dintre noi nu cunoaste un .org, din Romania, care e top, nu inseamna ca e moartea cu coasa aceasta extensie. Nu incerc sa te conving de nimic, doar ca m-ar fi ajutat un punct de vedere, nu o intrebare retorica.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.084
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    Sau care mai rancheaza.. (exceptand wikipedia)
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

BlackSEO este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    12
    Data înscrierii
    18th September 2018
    Posturi
    226
    Putere Rep
    12

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post
    Va salut.

Avem un emd (la singular, din 5 litere) care suna bine, dar mai este disponibila doar extensia .org. Stiu ca, pana la urma, e important continutul pe care-l adaugi pe viitorul site si ca emd-urile nu mai conteaza atat de mult(?), insa sunt curios cum vedeti voi aceasta extensie pentru un site de afiliere (cu e-commerce - Wordpress) sau un blog (tot afiliere, doar ca l-as face fara e-commerce).

Multumesc.
    Pentru ce vrei tu sa faci nu conteaza cum suna numele in primul rand, nu e un brand. Iar cu un domeniu .org va fi mai greu in comparatie cu unul .ro cand vrei sa urci in google.
    .

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.125
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de BlackSEO Vezi Post
    Pentru ce vrei tu sa faci nu conteaza cum suna numele in primul rand, nu e un brand.
    Asa-i, buna observatie, doar ca, in prima faza, m-as duce pe un emd.

Iar cu un domeniu .org va fi mai greu in comparatie cu unul .ro cand vrei sa urci in google.
    Daca spuneai asta acum 15 ani, poate ca iti dadeam dreptate. Din informatiile gasite pe net, nu am vazut nicaieri ca Google sa spuna ca favorizeaza anumite extensii. Daca ai o sursa, te rog sa o lasi.

BlackSEO este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    12
    Data înscrierii
    18th September 2018
    Posturi
    226
    Putere Rep
    12

Implicit

Asa-i, buna observatie, doar ca, in prima faza, m-as duce pe un emd.

Daca spuneai asta acum 15 ani, poate ca iti dadeam dreptate. Din informatiile gasite pe net, nu am vazut nicaieri ca Google sa spuna ca favorizeaza anumite extensii. Daca ai o sursa, te rog sa o lasi.
    Nu am nici o sursa sa iti dau, doar ce am testat eu. Anul trecut am prins oferta de domeniu .net parca pe la 2,5$ la namesilo si am luat cam 150. Am impartit domeniile pe mai multe tari unde deja aveam alte siteuri in nisele respective si in comparatie cu domeniile din tarile respective cum ar fi .ro in romania majoritatea nu au urcat aproape deloc, cu aceiasi strategie de backlink-uri. Pe continut in engleza am folosit mai multe extensii si nu am observat diferente, dar pe restul pe nisele mele a fost o diferenta.
    .

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.125
    Putere Rep
    46

Implicit

Nu am nici o sursa sa iti dau, doar ce am testat eu. Anul trecut am prins oferta de domeniu .net parca pe la 2,5$ la namesilo si am luat cam 150. Am impartit domeniile pe mai multe tari unde deja aveam alte siteuri in nisele respective si in comparatie cu domeniile din tarile respective cum ar fi .ro in romania majoritatea nu au urcat aproape deloc, cu aceiasi strategie de backlink-uri. Pe continut in engleza am folosit mai multe extensii si nu am observat diferente, dar pe restul pe nisele mele a fost o diferenta.
    Mersi de info. Si eu am avut site-uri, doar ca nu pot spune ca o extensie anume m-a tras in jos sau ca a urcat mai greu in pozitii. Pentru mine, rezultatele au fost intotdeauna direct proportionale cu munca depusa (backlink-uri, optimizare si continut). E discutie lunga si fiecare experienta e diferita (de cum si ce ai implementat, de ce ai creat, de cum ai creat etc).

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    947
    Putere Rep
    35

Implicit

Mersi de info. Si eu am avut site-uri, doar ca nu pot spune ca o extensie anume m-a tras in jos sau ca a urcat mai greu in pozitii. Pentru mine, rezultatele au fost intotdeauna direct proportionale cu munca depusa (backlink-uri, optimizare si continut). E discutie lunga si fiecare experienta e diferita (de cum si ce ai implementat, de ce ai creat, de cum ai creat etc).
    Observația lui @BlackSEO e bună, lucrurile se schimbă destul de rapid în SEO... din păcate.
    Cel puțin pe nișe comerciale (unde punem și site-urile de afiliere), ccTLDs par să câștige bătălia și cred că Google le preferă. Caută, de exemplu parfumuri și zi-mi dacă vezi vreun .com în top 10... nu mai zic de .org, .biz

Deși și eu eram fan gTLDs înainte, am început să iau exclusiv .ro dacă site-ul va fi destinat pieței locale.

Pe de altă parte, am un .org cu content în română care se menține în primii 5 pe o nișă cu concurență medie. Dar a fost luat cu mult timp în urmă. Dacă ar fi să aleg din nou, clar .ro dacă aș găsi liber.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cumpar site/blog comert afiliere
    De edy12006 în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 3rd June 2015, 15:10
  2. Vand blog/site afiliere
    De tottyovi în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th March 2015, 12:58
  3. Afiliere pentru site pensiune
    De ovidiu1975 în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 13th January 2014, 16:48
  4. Afiliere pentru un site de anunturi
    De websiteanunturi în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th August 2012, 01:09
  5. Hosting free pentru site-uri de afiliere ?
    De Guess Who în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 24th February 2012, 16:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •