12th October 2020, 17:17
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
cris
...
1. ce nu imi place- cum se rezolva
....
Mie nu-mi place nimic dar asta nu conteaza... Conteaza ce nu-i place lui Google si astea de obicei nu au rezolvari asa usoare... Asa ca o sa te cam plictisesc!
1. Din ce vad eu ai un certificat SSL valid pe site. Problema este ca nu ai un redirect corect catre versiunea SSL a site-ului. Link-urile interne sunt catre ambele versiuni, ceea ce nu e bine... Adauga in htaccess undeva inainte de codul wordpress:
Cod:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\. [NC]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(?:www\.)?(.+)$ [NC]
RewriteRule ^ https://%1%{REQUEST_URI} [L,NE,R=301]
2. Inrudit cu 1, schimba in tema link-ul catre fonturile google din
Cod:
http://fonts.googleapis.com/css.......
in
Cod:
https://fonts.googleapis.com/css......
3. Renunta definitiv la subdomenii! Stergi tot, fara mila sau, daca ai resurse importante (nu cred ca e cazul), muti in alta parte si pui redirect. Preferabil sa dispara continutul ala.
4. Tema mie mi se pare ok, ba chiar draguta si potrivita pentru nisa site-ului. Dar (wtf!) personalizeaz-o si tu! Pune-i un logo mai ok, pune-i un favicon (le-ai lasat pe cele ale temei!?!?!?), scapa de widgeturile inutile - adauga altele in locul lor, adauga imagini mai mari in articole (s-a mai zis), acorda-ti ceva timp sa-i dai forma si aspect... Repet, tema e simpla, imi place...
5. Indexarea... Asta e treaba grea! Sincer, de ce sa ia cineva advertoriale pe un site pe care din cine stie ce motive google nu il indexeaza?
Aici sper sa fiu contrazis de greii forumului, eu ma mai ocup de SEO doar ocazional, nu mai sunt in tema cu noutatile, dar din ce am observat Google s-a cam saturat si pe anumite nise, supraaglomerate de continut de slaba calitate, nu mai acorda prezumtia de nevinovatie, orice este nou pe nisa aia are din start o eticheta spammy.
S-au dus vremurile cand puneai online un site de specificatii (nisa spammy) si saptamana viitoare il aveai in prima pagina. Nu cunosc nisa ta, nu stiu cat de spammy este....
Leacul e greu, trebuie actualizari constante, continut nou unic, link-uri de calitate.
6. Paginile obligatorii! Indiferent cine esti sunt cateva pagini pe care e musai sa le ai. Pagina despre, politica de confidentialitate, termenii si conditiile site-ului. Adauga-le!
7. Un site mort e un site izolat, nu are legaturi cu exteriorul, are propriul continut fara niciun aport din exterior. Nu are legaturi in social-media, nu are comentarii la articole, nimeni nu intra, nimeni nu da click, like, nu comenteaza. Poti influenta chestiunea asta...
8. Structura si continutul. Continutul mi se pare mult prea telegrafic pe o nisa unde informatia trebuie detaliata. Ai articole care sunt scrise intr-un singur paragraf. Chiar crezi ca nu conteaza un h2, h3, o bolduire, etc? Unele articole parca ar fi schite, au propozitii al caror sfarsit lipseste, idei incepute si neterminate, etc. Nu arata a continut de calitate! Structura e ok la continutul pe care il ai, nu e reomandata o structura prea stufoasa cand ai continut putin.
Ce ti-as recomanda eu sa faci:
1. Pune-ti la punct continutul, problemele de accesare, paginile si ce zisei eu mai sus.
2. Dupa asta incepe de la o cautare site:siteultau.com, ia rezultatele la rand si sterge orice nu isi are locul acolo, fara sa fii indulgent!
In mod normal o chestiune din asta nu se face! Continutul deja indexat te ajuta sa promovezi continutul nou dar tu ai numai balarii acolo si esti judecat dupa balariile alea. Sterge din site orice ai indexat de proasta calitate si pune numai unde este cazul redirect catre continut nou, de buna calitate. balariile sa dispara, fara redirect, fara nimic: 404 e bun acolo!
3. Actualizeaza toate articolele, da-le un format, adauga-le imagini, adauga subtitluri, urmareste la fiecare articol un scop, pleaca de la niste cuvinte cheie. Inainte de a apasa actualizare schimba-i numele si permalink-ul.
4. Adauga o vreme continut nou, roaga-ti prietenii sa comenteze ala articole, sa le voreze.