10th September 2019, 10:37
1 out of 1 members found this post helpful.
Sfaturi pentru începători
Sfaturi pentru începători si nu numai - am implinit 6 ani si 6 luni pe forum, sunt in domeniul IT de peste 30 de ani - da, de pe vremea lui Ceasca, cu Fortran si Basic, am incepu in mediul online mai serios de prin 2008. Zic eu ca am invatat cate ceva, asa ca m-am gandit daca sa scriu aici sau pe e4RO / Clubseo.info si am decis ca mai bine e aici, pentru ca in mod cert vor vedea mai multi ce am invatat.
Poti sa ai un blog de succes in limba romana?
Evident ca DA, dar trebuie multa munca, timp investit si nu in ultimul rand bani. Am inceput cu bloguri gratis [ Ablog, Blogger - mai putin WordPress pentru ca nu se putea monetiza prin AdSense - da sunt fan AdSense si garantat ca e cea mai buna metoda de monetizare a traficului din punctul meu de vedere.], azi am peste 100 de domenii proprii [ inca nu am luat unul .RO - dar e pe vine, caut brand si sigur va veni. De ce nu am luat TLD.ro pana acum? Ma enervau ofertele si nu aveam ceva sigur pe care sa continui ideile, asa ca am mers pe info, com, org si net + mai nou online [ astea-s mai scumpe ]. Cel mai veci domeniu al meu pe care il mai am are 7 ani +, cel mai mare are 1100 articole [ cel din semnatura ], cea mai rapida ascensiune ca numar de articole a fost pe un blog pe care am scris 100 de articole intr-o singura luna, cel mai profitabil a scos 200 de euro din prima luna [ bine aici a fost o perioada de prregatire si a beneficiat de suport FB mai vechi, nisat].
Cel mai profitabil bog ever a scos 1000 de euro pe luna - in 2018, cinci ani vechime, azi e cam la jumate - nu se prea mai scrie pe el, o mare greseala: te lasi pe tanjeala, te bucuri ca vin bani oricum, insa fara conent atractiv, nou si ceva SEO, poti ajunge sa pierzi munca de ani de zile. Asdar primul sfat: nu abandonati blogurile care merg!
Ce nisa sa aleg?
Alege ceva la care te pricepi sau care-ti place [ te documentezi daca nu te pricepi, dar trebuie sa-ti placa ]. Keyword research : am inteles ca decat sa folosesc tot feluri de tool-uri mai bine o fac pe cont propriu, scriu despre orice pe in blog si vad cum merge - WMT e ok, Analytics ajuta + ce mai vreti voi. Vedeti concurenta, daca sunt puternici si multi, cauta micronisele, cu siguranta sunt si merge mai usor. Sfaturi de la altii? Mai greu, toti tin pentru ei, iar aici va recomand sa vedeti ultima chestie pe Discovery Chanel cu Glenn Stearns
- 1 https://www.youtube.com/watch?v=DgnV6BX-PWc
- 2 https://www.youtube.com/watch?v=XPkG2Tst270
- 3 https://www.youtube.com/watch?v=v2NyPuBPm3c
Diseara au episodul 3 pe Dicovery [ pentru cei ce nu se descurca in engleza ]. Merita vazut, asa cred eu.
Poti castiga 1000 de euro pe luna cu site/blog in romana?
DA, merge dar nu e usor deloc. Merge intr-o luna, un an? Poate ca DA, la mine nu a mers. Maxim 200 pe luna a fost best ever la inceput. Un blog sau mai multe? Mai multe, un blog general cu de toate pentru toti nu cred ca va ranka usor, prea multe cheluilei SEO, prea multe nise de acoperit. Micronisa? Perfect!
- cu cat sa vand site-ul meu? Toti zic ca ok este cu 12 x venitul mediu anual [ mai exact cat ai scos in 12 luni in ultima perioada! ]. Fals pentru ce produce mai mult de 50 de euro pe an! De ce? Pentru ca necesita efort minim sa-ti mentii blogul online, la banii astia ajung postarile de weekend si dostribuiri pe FB. Scrie macar 10 articole pe saptamana si iti garantez ca o sa ai banii astia [ daca o faci corect, nu haotic ].
Cat poti sa castigi din blogging in Romania? Mult daca esti consecvent. Urmaresti in WMT ce merge si ce nu pe blogul tau, ataci subiecte noi, cauti keywords si o sa reusesti. Eu zic ca doar din AdSense poti face cam 500 de euro pentru 50.000 de unici pe luna [ hai 100 de miii ]. Banii adevarati vin din cautari oragnice - dublu fara de traficul din distribuiri FB [ verifivcat!].
Daca vi se pare intweresant
continui!