Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Voi stiti matematica?

Afișare hibrid

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.089
    Putere Rep
    63

Implicit Voi stiti matematica?

Eu se pare ca nu .. poate aflam impreuna unde e greseala.

Se da o gazduire de 3 euro/luna + TVA .. platita pentru 12 luni - 195 ron
    In acest pachet se ofera bonus 6 luni de gazduire (deci 18 luni), iar pretul pe luna devine 2 euro + TVA

Peste 2 luni de zile se doreste upgrade de la pachetul de 3 euro/luna la pachetul de 10 euro/luna + TVA.
    Acest pachet se calculeaza tot cu 6 luni bonus, deci pretul pe luna devine 6,67 euro + TVA

Se presupune ca diferenta de la pachetul initial la pachetul upgradat se calculeaza si se scade la factura finala.

Cu toate astea, factura finala vine de 615 ron, cu diferenta dintre conturi scazuta.

Dupa calculele mele, factura intreaga pe pachetul nou costa 120 euro + TVA, deci 648 ron, iar scazand cele 10 luni diferenta de la pachetul initial, cu siguranta nu da 615 ron ..

Daca se calculeaza cu tot lunile bonus si apoi scazute toate din noua factura, va da asa:

2 euro x 2 luni consumate = 4 euro + TVA (22 ron rotunjit)

195 ron (prima factura) - 22 ron = 173 ron care din punctul meu de vedere trebuie sa se scada din factura mare care mie mi-a dat 648 ron, deci ar fi trebuit sa primesc factura de 475 ron

In schimb, mi se spune ca acela este calculul, dar ca sa fiu eu impacat primesc o reducere de 15% din valoarea facturii de upgrade .. sa vedem acum ce inseamna asta ..

Voi ce parere aveti? Cine greseste si unde?
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

metrix1977 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th September 2006
    Vârstă
    48
    Posturi
    252
    Putere Rep
    35

Implicit

Il prelungesti pentru perioada ramasa, ori tot pe 18 luni ? cred ca daca il prelungesti pentru perioada ramasa, pierzi acel bonus.
    Nu cred ca daca vorbesti cu firma de hosting, nu te ajuta.
    Mai ales ca e un pachet mai mare!

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    22

Implicit

De obicei bonusul nu se ia in calcul.

Ai consumat 2 luni=6euro+tva.
    Ai trecut la pachet superior din 120-6=114euro+tva, in care intra 10 luni+6luni bonus.

114euro+tva=615 lei.
    "Au uitat" ca ai platit deja 195 lei(daca ai achitat 195 deja)...ar trebui din 615 sa ti scada aprox 162 lei, deci in final sa ai numai 452lei de plata.

parerea mea, dar intreaba la contabilitate la hosting
    Ultima modificare făcută de gmc; 10th May 2016 la 14:30.
    Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.089
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de metrix1977 Vezi Post
    Il prelungesti pentru perioada ramasa, ori tot pe 18 luni ? cred ca daca il prelungesti pentru perioada ramasa, pierzi acel bonus.
    Nu cred ca daca vorbesti cu firma de hosting, nu te ajuta.
    Mai ales ca e un pachet mai mare!
    Se prelungeste cu 12 luni, la care primesc cele 6 luni bonus .. deci 18 luni la pretul de 6.67 euro/luna

Am primit discount de 15%, respectiv mi s-a facut o proforma de 522 ron, care dupa parerea mea tot nu reflecta realitatea.

Si pana la urma, problema e alta .. nu e vorba ca imi calculeaza mie gresit si imi factureaza bani in plus, problema e ca exista posibilitatea sa faca asa cu toti clientii lor care vor upgrade (1000, 2000, 5000), carora le calculeaza gresit si le mananca banii ..
    Ultima modificare făcută de AntonioTony; 10th May 2016 la 14:28.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

metrix1977 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th September 2006
    Vârstă
    48
    Posturi
    252
    Putere Rep
    35

Implicit

Nu e asa. Nu cred ca ai vazut promotii la upgrade! Promotiile sunt la pachetele de hosting.
    Cand e vorba de upgrade, este altceva. Ideea e, sa discuti cu ei, sigur te vor ajuta.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Nu se ia in calcul bonusurile.

diferenta de plata = (10*nr_luni - cat_ai_platit (cu tot cu TVA) + (6+TVA)) + TVA
    sau
    diferenta de plata = 10*nr_luni+TVA - cat_ai_platit (cu tot cu TVA) + (6+TVA)

adica 10*12+20*10*12/100-(3*12+20*3*12/100)+6+20*6/100=108 euro cu tot cu TVA.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    Eu se pare ca nu .. poate aflam impreuna unde e greseala.

Se da o gazduire de 3 euro/luna + TVA .. platita pentru 12 luni - 195 ron
    In acest pachet se ofera bonus 6 luni de gazduire (deci 18 luni), iar pretul pe luna devine 2 euro + TVA
    Pai 6 luni bonus inseamna 6 luni cu valoare zero, de obicei ultimele, sau undeva 3 la jumate trei la sfarsitul contractului.
    Daca era reducere 30% in primele 12 luni era altceva. Puteai face calculul.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    Voi ce parere aveti? Cine greseste si unde?
    in functie de ce scrie in oferta matematica poate fi diferita. deci nu avem cum sa stim de aici.
    totusi, eu as calcula asa...
    pt a beneficia de cele 6 luni gratuite (din pachetul marit) e nevoie sa folosesc inainte 12 luni "mari".
    deci noua oferta e de 12 + 6 luni de la momentul schimbarii, deci 144 euro cu tva inclus, deci cam 650 lei.
    din vechea oferta.. lunile bonus nu se pun pt ca nu ai folosit 12 platite ca sa beneficiezi de ele.
    deci ai folosit 2 x 3 euro + tva. astia trebuie scazuti din ce ai platit.. si se obtine creditul pe care il mai ai la ei.
    deci din cei 144 euro.. se mai scad 36 (10 luni x 3 euro + tva) si ar trebui sa fie diferenta de plata.

totusi, cred ca ei in loc sa iti scada cele 10 luni nefolosite.. ti-au scazut cele 2 luni folosite (deci o eroare).
    ar trebui sa te uiti pe factura sa vezi care e perioada serviciului (pt a confirma presupunerea mea) si apoi sa ii intrebi exact cum au calculat si de ce. altfel ramanem la presupuneri.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Cred ca le-a dat si lor cum imi dadea mie cu virgula cand faceam calculul de mai jos. Am cumparat de la o firma niste servicii, mi s-a spus ca imi ofera 30% reducere, insa preturile de lista erau trecute fara tva. Asadar:

1000 euro - 30% + 24% = 700 + 168 = 868 euro cu reducere aplicata si tva inclus
    1000 euro + 24% - 30% = 1240 - 372 = 868 euro cu reducere aplicata si tva inclus

Pana aici totul clar, cum ai calcula iti da aceeasi suma de plata.

Insa poti fi tentat sa faci diferenta intre tva si reducere si atunci iti da 30% - 24% = 6% de scazut din suma.
    1000 euro - 6% = 940 euro.

Acelasi lucru ca si cum ai scadea pe rand 30% din 1000 euro si ai aduna apoi 24% raportat tot la 1000 euro, si iti da tot 940 euro.

Acum depinde cum calculezi, poate ne lamureste vreun contabil care e calea.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce stiti despre OneCoin?
    De Marcous în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 20th June 2016, 13:49
  2. ce stiti despre QNet
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 10th October 2013, 11:50
  3. Ce stiti despre snippets?
    De edy12006 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 15th July 2012, 02:13
  4. Ce stiti despre : msn loophole
    De w3bmaster în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 20th January 2009, 04:15
  5. Bunt.ro - ii stiti?
    De thefan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 10th October 2008, 20:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •