15th April 2016, 14:27
2 out of 2 members found this post helpful.
Oricare ar fi splatforma pe care iti oferi serviciile (freelacer, upwork etc) se aplica aceeasi metoda ca pe un site comercial (blog).
Copywriting.
Personal am descoperit si am aplicat cu succes "metoda diva" (am aflat ulterior ca asta e denumirea).
Mai bine zis, nu am licitat niciodata la minim. Dai impresia ca nu esti "ieftin" ca ceilalti "asiatici" care reprezinta o concurenta extrem de mare din punct de vedere al pretului.
Si totusi, de ce sa te aleaga pe tine?
Mi-am dat seama dupa ce am cheltuit peste 80 de connect-uri licitand la minimul posibil si 2 luni de stat pe bara - adica studiu - (era elance pe vremea aia, nu stiu cum mai e de cand e upwork), (ca) clientul nu prea se uita daca e vorba de $5 sau $15.
Vrea calitate, vrea sa afle cum ii atingi telul, nu vrea sa-si piarda timpul sau sa-si ia teapa.
In momentul licitatiei nu vorbi despre tine, ci despre lucrare (obiectiv, pasii pe care ii vei urma).
La un moment dat, "spionam" sa vad daca clientul a lasat vre-un review la o lucrare anterioara, si incorporam in textul licitatiei exact cuvintele lui.
Stabileste primul milestone gratuit - mentioneaza faptul ca daca nu este multumit de ce s-a facut pana atunci, nu trebuie sa plateasca si colaborarea ia sfarsit. E o garantie extrem de persuasiva pe care foarte putini o folosesc.
Primele 2 lucarari pe care le-am obtinut asa, aveau bugetul minim stabilit de $20, iar eu licitasem $39.90 sau $49.99.
Cred ca nu exista niciun dubiu ca indienii/pakistanezii l-ar fi luat si la $10.
Contrar asteptarilor mele de atunci, pentru ca era un experiment, mi-au fost acordate - am luat si super review-uri la ele care mi-au folosit ulterior. Asta e un alt factor important, pe care daca il stiam de la inceput, imi puneam vreo 2 prieteni din SUA sa ma contracteze artificial si sa dea un rating de 5 stele.
Nu stiu cat functioneaza cele mai de sus in licitatiile "la ora", dar principiul se aplica peste tot in lume: cine esti, ce poti face pentru mine, in cat timp, ce spune lumea despre tine.
La inceput e mai greu, pana ai cateva recenzii de 5 stele... Nu fi "cheap"