Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: calcul pret site vanzare/cumparare

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit calcul pret site vanzare/cumparare

As dori sa stiu cum de calculeaza prezul unui site (exclud price calculator)

Presupunerile mele sunt ca se ia in calcul:

Vechime, DA, PA, nr articole, monetizare (probabil cel mai important)

Cat ati da pe un site : PR 3, PA 37 , DA 25, Vechime 4 ani, monetizare 10 euro/luna adsense

alta problema : daca cumpar un site care a fost monetizat adsense , eu voi mai putea pune codul meu ?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.776
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de cris Vezi Post
    daca cumpar un site care a fost monetizat adsense , eu voi mai putea pune codul meu ?
    DA, poti pune ce cod vrei tu! Nu conteaza ce a fost anterior, doar ca nu mai poti crea cu acel site al cont adsense nou.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

catalinux19 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th October 2013
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    36
    Posturi
    482
    Putere Rep
    26

Implicit

EU as da 500-600 de lei, maxim.

Petronel D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th November 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    DA, poti pune ce cod vrei tu! Nu conteaza ce a fost anterior, doar ca nu mai poti crea cu acel site al cont adsense nou.
    Apropo de Adsense, ca-s paralel cu asta.
    Daca eu cumpar un site pe care ruleaza reclame AdSense, deci un site aprobat, iar eu nu am niciun cont Adsense aprobat, trebuie sa aplic cu siteul pe care-l cumpar, nu ?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de cris Vezi Post
    As dori sa stiu cum de calculeaza prezul unui site (exclud price calculator)

Presupunerile mele sunt ca se ia in calcul:

Vechime, DA, PA, nr articole, monetizare (probabil cel mai important)

Cat ati da pe un site : PR 3, PA 37 , DA 25, Vechime 4 ani, monetizare 10 euro/luna adsense

alta problema : daca cumpar un site care a fost monetizat adsense , eu voi mai putea pune codul meu ?
    Ma, dar aveti un fix cu PA/DA. Eu as da fix pretul de inregistrare pe un domeniu daca ma raportez la acesti doi metrici.

Problema e mult mai complexa de atat. Daca esti cumparator, da ai tendinta de a evalua strict veniturile lunare. Dar daca siteul nu este monetizat dar are 5000 de articole de peste 1000 de cuvinte si 500 de root pointand catre el? Care e valoarea acestui site? 10 euro, 50, 100?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.776
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Dobre Petronel Vezi Post
    Apropo de Adsense, ca-s paralel cu asta.
    Daca eu cumpar un site pe care ruleaza reclame AdSense, deci un site aprobat, iar eu nu am niciun cont Adsense aprobat, trebuie sa aplic cu siteul pe care-l cumpar, nu ?
    NU, nu mai poti aplica cu el. Regula este un site maxim un cont, in schimb poti pune codul pe 100 alte site-uri dupa aprobare, indiferent ca au avut sau nu alte reclame pe ele.

On Topic

Pretul unui site este dat de multe aspecte, unul destul de important este perspectiva sa de evolutie ( dupa chestia asta se ghideaza in SUA cei ce cumpara start-up-uri ), de aceea la noi cei mai multi care sunt in cautrare de chilipiruri se pare ca nu au idei de a dezvolta mai departe un site, ca sa merite o investitie in functie de ce zicea mai sus Robert.

Sunt multe de discutat, eu cred ca si PA PD au o anunita valoare, chiar si acel PR neactualizat, dar cum spunea Tom in alta parte, cine sa studieze? Mult mai simplu e sa intrebi cat scoate din adsense si asta e pretul, inmultit cu un numar de luni ( care at trebui dupa unii sa fie cat mai mic, de teama dropului cu sare ).

Problema e, ce faci cu site-ul dupa ce-l cumperi? Astepti cu mainile in san sa produca cat spunea vanzatorul, eventual dupa o luna zici ca te-a mintit? Cum scotea vechiul proprietar banii? Numele daca-ti place valoreaza si el, daca nu degeaba ( iar daca nu ai alte tld-uri libere, il cumperi). Nu mai repet partea de seo, a explicat TOM cat costa - deci ar trebui tinut cont de el.

In concluzie nu poti alege cativa factori si gata, degeaba ai PA PD PR MR si altele daca nu ai trafic, sau nu poti sa vinzi nimic pe el - de la reclama la orice altceva! Eu cred ca cel mai mult conteaza SEO + perspective ( iar astea din urma tin doar de cumparator, nu stii sa faci nimic, ai dat banii de pomana, chiar si aia 10 euro pe domeniu! ) iar castigurile actuale si trecute sunt estimative, ele pot creste sau scadea in functie de content si de inspiratia si priceperea ta.

Acelasi site poate valora pentru TOM 100 de euro, pentru mine 1000 si pentru Robert 10.000 ( pentru ca stie ce o sa faca cu el! ).
    Ultima modificare făcută de Rapsodia; 12th November 2015 la 19:00.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Petronel D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th November 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    24

Implicit

Am inteles asta, dar daca eu cumpar un site aprobat adsense de la o persoana, eu cum fac mai departe cu adsenseul? Cum il ''transfer'' pe contul meu adsense daca eu n-am mai avut niciun site aprobat?

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.776
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Dobre Petronel Vezi Post
    Am inteles asta, dar daca eu cumpar un site aprobat adsense de la o persoana, eu cum fac mai departe cu adsenseul? Cum il ''transfer'' pe contul meu adsense daca eu n-am mai avut niciun site aprobat?
    Strici topicul, ce zici tu nu are legatura cu realitate. Daca omul iti da si contul de adsense e una, daca ai tu altula, il pui pe ala. Aplicarea pentru cont nou e alta mancare de peste!

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit

Sunt in pragul de a cumpara siteul. Ma putesti fatui care e procedura ?
    Siteul e .ro , daca imi puteti spune care sunt pasii , si ce sa evit sa nu iau teapa?

Mersi mult

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th September 2013, 04:22
  2. Vand site anunturi vanzare-cumparare vouchere RABLA
    De Marius Morariu în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 15th January 2012, 16:45
  3. Model contract de vanzare cumparare domeniu
    De mariusx în forumul Domenii
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd July 2008, 23:04
  4. Vanzare site, intrebare despre pret