Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Cum se verifica un domeniu expirat inainte de cumparare?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit Cum se verifica un domeniu expirat inainte de cumparare?

Salutari!

Vreau sa cumpar cateva domenii expirate pe care sa le folosesc pentru a construi impingatoare unui site. Am analizat putin ideea si nu imi dau exact seama ce ar trebui sa aleg.

Pe expireddomains.net am gasit o gramada de domenii cu vechime, backlinkuri, etc, insa dupa ce criterii ar trebui sa le aleg?

1) Daca schimb limba continutului, pot fi probleme mari?
    2) Daca ele inca sunt indexate in google, dar le apar doar pagini in adancime, indexul nu, inseamna ca au penalizare pe index? In cazul in care schimb continutul, sunt sanse sa apara si indexul inapoi?
    3) Daca linkurile previn preponderen din surse dubioase, dar domeniile au PA/DA peste 40-50, ar fi sanse sa fie bune la ceva?

Multumesc anticipat!

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Mai verifica odata PA/DA, ieri/azi s-a facut update la moz, vezi care cum se mai prezinta.
    Linkurile indexate spun faptul ca domeniul nu este expirat de multa vreme.
    Eu am cumparat in trecut un domeniu expirat cu ceva autoritate si PR, insa nu avea nici o pagina indexata. Dupa vreo 3 zile in care am pus un wp, sitemap, robots.txt, fetch (all the steps) a inceput sa indexeze, intr-o saptamana aveam peste 900pagini indexate.

Despre calitatea backlinkurilor, eu as cauta siteuri ce au activat pe aceesi nisa cu ce as vrea sa fac pe siteul respectiv, ideal chiar sa gasesti siteuri ce au activat pe RO. Iar ce linkuri nu sunt bune, poti sa le scoti ulterior din WMT.
    Daca tii neaprat sa le iei, macar asteapta sa se dezindexeze toate paginile apoi sa pui ceva fresh pe el, asta ca sa nu iei vreo penalizare pt schimbare brusca de limba/nisa/structura etc.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Mersi frumos. Dar daca domeniul e inca indexat, pe langa faptul ca a expirat de curand, ne poate arata si ca nu are vreo penalizare? Daca nu ii apare pagina de index ar fi un semn de intrebare? Mersi!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Verifici pagini indexate (posibil sa mai fie), verifici anchor via ahrefs si altele, arunci un ochi si prin Internet Archive Wayback Machine eventual, daca e indexat, rulezi un free monitor for google pe anumite expresii.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Alex M este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    5th September 2014
    Vârstă
    45
    Posturi
    138
    Putere Rep
    21

Implicit

Daca nu e indexat deloc, exista posibilitatea sa fie banned de Google. Singura modalitate de a stii asta sigur este sa te uiti in WM tools, dar cum nu ai acces inainte sa cumperi domeniul, iese din discutie varianta asta.
    Ce poti sa faci: verifici profilul de linkuri: daca e spamat la greu, evita-l.
    Uite te pe Internet archive si vezi despre ce era site-ul. Este posibil ca domeniul pe care vrei sa-l folosesti ca impingator sa fii fost folosit deja de altcineva si sa-l fi spamat la greu, asa ca nu are rost sa-l cumperi.
    DA si PA se maresc foarte usor cu spam automatizat, asa ca nu te ajuta la nimic cifrele astea.

Ce trebuie sa gasesti:

-sa fie indexat
    -sa aibe profil curat de linkuri: cat mai multe linkuri pe brand, pe URL, si cat mai putine cuvinte cheie in ancore

Nu are nimic daca schimbi limba site ului.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Mersi baieti. Foarte bun pontul cu linkurile pe brand, asta o uitasem din calcul.

Marian Manea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    27th October 2015
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    78
    Putere Rep
    19

Implicit

Intreb si eu ca nepriceputul...daca-mi expira domeniul si se ajunge in situatia in care cineva o sa-l cumpere, o sa detina domeniul respectiv si cu continut?

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    44

Implicit

Nu, vei avea in continuare acces la continutul tau, dar nu-l vei putea folosi.
    Cel mai probabil, domeniul va fi mutat pe alt continut.
    .:|:.

Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    137
    Putere Rep
    29

Implicit

Inca 3:
    - Daca majoritatea link-urilor vin dintr-o tara, si tu pui continut pe acest site pentru alta tara, va fi greu sa rankeze acolo unde vrei. Poti modifica in webmaster tools international targeting, dar iti va lua ceva vreme.
    - Daca un domeniu are PA/DA dar nu are link-uri in moz e posibil sa fie mai mult legat de istoric, ceea ce inseamna ca la urmatoarele update-uri acesti indici vor scadea. Eu verific si in ahrefs si majestic ca sa-mi fac o idee generala (acolo pot vedea si ce link-uri a avut).
    - Cauta "domeniul.com" cu ghilimele pe google. Asa ai sansa sa gasesti postari despre el pe forumuri daca a fost la vanzare sau altele (daca a avut probleme cu spam/copywrite in Google: https://www.google.com/transparencyr...gnostic/?hl=en )

Sfaturile de mai sus sunt foarte bune. Cel mai bun semn este atunci cand site-ul are inca pagini indexate. Dar nu e destul, pentru ca e posibil sa aiba totusi penalizare. Daca are homepage-ul indexat, atunci sansele sunt ca totul sa fie bine. Chiar si-asa, daca iti place un domeniu mult si pare ca e bun, nu te costa mult sa-l cumperi. Nu stiu cat sunt preturile in alta parte, dar poti gasi cupoane godaddy sa cumperi mai ieftin un .com pentru un an. Succes!

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de Madison Vezi Post
    Daca are homepage-ul indexat, atunci sansele sunt ca totul sa fie bine.

Nu e o regula. Poate fi penalizat pe continut, si atunci trebuie sa astepte dezindexarea totala, abia apoi sa puna un continut fresh pentru o mai buna acuratete a pozitionarilor.

Sunt multe variabile la un domeniu expirat, poti afla anumite lucruri despre el, dar nu totul.
    Eu as pleca de la intrebarea: De ce anume a fost lasat sa expire? (in paralel cu o consultare pe archive.com), si ai putea sa-ti faci o idee despre ce s-a intamplat cu el.

Ca si metrici Da/PA, sunt foarte amagitori in zilele astea. Acu' cativa ani puteai sa cresti autoritatea foarte usor cu directoare, linkuri slabe, spam etc. Acum go0gle s-a mai desteptat si nu mai tin multe din chestiile astea, asa ca autoriatatea afisata pe moz nu stiu cat de reala mai este.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cumparare domeniu expirat
    De RedJohn în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 2nd October 2015, 22:44
  2. Domeniu expirat, transferat spre NAME.COM
    De Ionut D în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th October 2014, 01:30
  3. Cumparare domeniu expirat cu rank in Google.
    De Mishu în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 41
    Ultimul Post: 4th April 2013, 01:53
  4. optimizare cu un domeniu expirat
    De dexterz în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st October 2011, 17:55
  5. Verificarea domeniului inainte de cumparare
    De martynesku în forumul Google
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 26th November 2010, 12:31

Permisiuni postare