Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 39

Subiect: Plugin sau Platforma de ecommerce?

kelt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    30th September 2010
    Locaţie
    Galați
    Vârstă
    39
    Posturi
    326
    Putere Rep
    29

Implicit

Cu permisiunea celui ce-a postat inițial:
    Și eu am instalat Woocomerce. Prima dată pe Avada, mai apoi mi-am luat MyStile de la Woo. Cu toate astea, tot nu sunt mulțumită pentru că nu găsesc nicio metodă să-mi traduc pluginul în română - probabil din neștiință. Aveți idee cum traduc?
    Scriu articole în română și engleză.
    Graphic designer: logo, banner, etc.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de costint Vezi Post
    Adica daca am un magazin online pe un woocommerce, asta inseamna ca site-ul meu nu se poate dezvolta in timp?

Poti detalia, te rog?
    Iti raspunzi singur

Citat Postat în original de costint Vezi Post
    Inteleg asta. Eu ma refeream la faptul ca un astfel de site ar putea fi limitat d.p.d.v SEO (daca exista aceasta exprimare). Stiu ca exista multe alte limitari, dar pe mine asta ma interesa in mod special. Eu am facut greseala sa dezvolt un magazin online, pentru articole produse inhouse (deci nu foarte multe) + servicii, pe woocommerce. Ca sa ajung la rezultatul dorit, a trebuit sa modific destul de mult tema, formulare de comanda, preturi in functie de cantitate, etc. Iar acum nu pot face update-uri pentru ca fisierele modificate vor fi suprascrise. Desti stiam asta de la inceput si mi-am asumat, acum imi cam pare rau.

Stiind cat am tras cu el, eu unul nu as recomanda woocommerce.
    Eu vb de magazine care ajung la un nivel de 5000+ unici pe zi si/sau 50+ comenzi pe zi (nu vb de 5 comenzi ). Atunci incepe adevarata functionalitate a platformei. Pana atunci, e de joaca, te descurci cu woo+altceva.

Toti considera ca un wp, joomla si/sau presta/magento/opencart sunt ok la inceput, pentru ca? Sunt gratis!

Nimeni nu gandeste 1-2 ani inainte. Dupa ce ajungi la nivelul de mai sus (mic-mediu) vrei sa schimbi, dar nu mai poti. Esti obisnuit cu ce ai si preferi sa te chinui cu "ce stii sa faci" fara sa intelegi ca te "ingropi" in timp in costuri si "nervi" complet inutil.

De aceea e foarte important sa incepi cu dreptul, indiferent daca ai bani sau nu. WP este pentru site-uri de prezentare/blogs, nu pentru ecommerce. O platforma ecommerce poate avea blog integrat sau atasat.

Dpdv seo orice platforma stie (trebuie) seo onpage. "smecheriile" le face programatorul (pe baza cerintelor seo-istului), dar ca add-ons (ca sa poata suporta update).

Discutia poate continua la infinit, despre platforme si costuri, dar eu va spun din experienta: incepeti cu un ecommerce daca doriti un business de ecommerce.

-------------
    Wp e ok, pentru ca? E gratis, e simplu, iau o thema "sparta", pun niste plugins, mai platesc un baiat pt niste modificari si vad eu ce fac pe viitor. Scopul e sa fac profit (logic), dupa decid ce fac cu magazinul. Pai daca nu vinde, ce rost are?

Daca (nu) vinde, nu este automat "vina" platformei! Platforma trebuie sa-ti ofere stabilitate, siguranta si sa-ti salveze timp si implicit bani. Trebuie sa mearga singura! Nu stai dupa un baiat sa-ti repare bugs, pentru ca NU ai bugs!

-------------------

wp vs ecommerce cel mai bine va povesteste Kidu, care isi schimba acum wp. Poate face un topic cu info, pentru toti cei la inceput de "Ecommerce".
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

Sunt pareri si pareri. Am woocommerce setat pe shop-ul unui client cu ~80 de produse (digital products) si ~23.000 orders in 2 ani. Mie mi se pare ca se descurca admirabil, update-urile merg brici, iar pana acum n-a fost ceva sa nu pot face (ori cumparand un plugin, ori facand de la zero). Dar na, acum vorbesc din perspectiva programatorului...

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    Sunt pareri si pareri. Am woocommerce setat pe shop-ul unui client cu ~80 de produse (digital products) si ~23.000 orders in 2 ani. Mie mi se pare ca se descurca admirabil, update-urile merg brici, iar pana acum n-a fost ceva sa nu pot face (ori cumparand un plugin, ori facand de la zero). Dar na, acum vorbesc din perspectiva programatorului...
    80 produse digitale = fara shipping (awb automat, facturi, etc.), fara stoc automat(poate pe optiuni =filtre), erp (feed, api furnizori), grupuri de clienti (campanii de email pe grupuri, zile, promotii, etc), cod de bare (depozit), rma, etc.
    23.000 comenzi in 2 ani = ~ 30 comenzi pe zi.

Da, se descurca admirabil, pentru ca nu exista motive sa nu o faca.

Poti face orice vrei si pe o platforma ecommerce, cu addons sau de la 0 (programator), totul depinde de client si de tine.
    Ultima modificare făcută de Tom; 19th May 2015 la 23:03.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    wp vs ecommerce cel mai bine va povesteste Kidu, care isi schimba acum wp. Poate face un topic cu info, pentru toti cei la inceput de "Ecommerce".
    Daca incepea cu ceva platforma sofisitcata... poate nu ii mergea asa de bine.
    Doar zic si eu.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    E vorba de costuri de transfer. N-o sa fie lejer transferul de pe woocommerce pe orice altcceva, cu tot cu produse, conturi client, istoric comenzi, strutura url, etc.

Daca stii ca peste 3 ani o sa ai un magazin mare, n-are rost sa-l incepi pe woocommerce doar ca sa ai de unde migra.
    n-ai garantia ca peste 3 ani ai un magazin mare.. pur si simplu pentru ca n-ai cum;
    daca mai consideram ca din 3 magazine incepute.. probabil unul singur o sa fie mare (estimare rezonabila, mai ales in cazul unui incepator).. atunci balanta pare diferita;
    e oare mai ieftin sa duci 3 magazine * 3 ani pe o platforma cu cerinte (commerce dedicat pt magazine mari).. sau e mai ieftin sa suporti o portare peste 3 ani.. in plus cu garantia ca magazinul e deja mare?

oricum, nu exista platforma perfecta si nici raspuns unuversal valabil (decizia ar trebui luata in functie de o gramada de factori particulari);

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    n-ai garantia ca peste 3 ani ai un magazin mare.. pur si simplu pentru ca n-ai cum;
    daca mai consideram ca din 3 magazine incepute.. probabil unul singur o sa fie mare (estimare rezonabila, mai ales in cazul unui incepator).. atunci balanta pare diferita;
    e oare mai ieftin sa duci 3 magazine * 3 ani pe o platforma cu cerinte (commerce dedicat pt magazine mari).. sau e mai ieftin sa suporti o portare peste 3 ani.. in plus cu garantia ca magazinul e deja mare?

oricum, nu exista platforma perfecta si nici raspuns unuversal valabil (decizia ar trebui luata in functie de o gramada de factori particulari);

E mai scump un prestashop + plugins vs un wp+woocomerce+plugins? NU cred

Eu cred ca e mai ieftin sa ai o platforma buna ecommerce in comparatie cu un wp+woo. La migrare diferenta de costuri e mica (pentru migrarea efectiva), ceea ce conteaza sunt cerintele (dupa 3 ani stii ce vrei si ce te "ajuta enorm in trecut" dar nu ai "avut").

Sunt 4 platforme populare ecommerce: presta, open, magento si cs-cart. Toate sunt gratuite! (cs-cart de anul trecut).

De ce sa faci wp cu woo? Pentru ca esti obisnuit cu wp?

Ca sa adaugi produse si sa procesezi comenzi orice platforma e simpla!

Update de stoc si preturi? Mult mai intuitiv intr-un admin de ecommerce vs woo. Sau dupa caz, un simplu csv rezolva asta in 30 sec.

Procesare comenzi+facturi+awb? Clar mai simplu intr-o platforma ecommerce.

Seo? Sunt identice.

Cam asta este activitatea unui administrator zilnic!
    ----------------
    Securitate? In afara de magento care e praf dpdv securitate, nu cred ca wp e mai secure in comparatie cu alte platforme ecommerce si cu siguranta fata de cs-cart.

Performanta? Aici conteaza cine iti face site-ul si ce hosting ai.

Functionalitati? O platforma ecommerce are peste 50% functionalitati pe care nu le vei folosi vreodata

etc.
    ---------------

Da, wp+woo este ok de joaca, dar cum wp/joomla este ok pt un blog/site de prezentare, platformele ecommerce sunt pentru magazine. NU, nu este mai ieftin! Dar daca ti-ai propus sa investesti "nimic" in urmatorii ani, atunci orice varianta este scumpa

Nu e o rusine sa recunosti ca nu stii sa inveti o structura (noua) de fisiere, dar sa recomanzi wp in loc de drupal pentru un portal, sau woo in loc de o solutie ecommerce, pentru ca tu nu stii/inveti altceva, asta e grav. Este similar cu a merge la doctor si el in loc sa recunoasca ca nu stie ce ai, iti spune ca e foarte bine sa iei 10 aspirine pe zi, pentru ca asta te ajuta sa scapi de varicela!

Ma refer strict la cei ce/care ofera serviciile aferente.
    Ultima modificare făcută de Tom; 19th May 2015 la 23:07.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

E mai scump un prestashop + plugins vs un wp+woocomerce+plugins? NU cred
    pentru mine e mai ieftin decat oricare sa imi fac magazinul pe drupal commerce pt ca acolo am rutina si automatizari;
    comparatia dintre presta si woo nu e relevanta in contextul afirmatiei mele pentru ca nu am recomandat nici una si nici alta dintre variante;

ce am spus (poate nu suficient de clar) e ca decizia ar trebui luata pe baza unor fapte / calcule reale si nu a unui vis dintr-un viitor indepartat;
    fiecare isi trece in balanta elementele care se aplica cazului particular si la final ajunge la o decizie;
    cunosc direct situatii diferite care cad in partile opuse ale balantei si fiecareia ii e bine in partea in care e;

e oarecum asemanatoare cu alegerea hostingului: cum e mai bine.. sa iti iei un super host in speranta ca siteul tau va fi inundat de trafic sau sa il muti pe masura ce creste?
    sau cum e hostingul de acasa al lui dan (Hosting platit sau server acasa?).. pentru el functioneaza (mai ales ca are o super linie de net + cunostinte), insa pentru multi altii nu;

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

...Seo? Sunt identice....
    Aici am oarece rezerve, cel putin la versiunea de presta din 2012 sau pe acolo.
    Situatie concreta, edotec, magazin fain frumos pe wp cu pluginuri de comert electronic create (sau adaptate) de Barandi Solutions.
    Dpv seo totul ok de prin 2010 pana s-a dorit migrarea pe presta.
    Cateva luni am cautat pentru ei fie module, fie programeri cunoscatori de presta.
    Big problem: nici macar cu plata. Programerii spuneau ca trebuie sa modifice "core" (sau alt cuvant sofisticat) si nu garantau ca modificarile se vor mentine la urmatorul update. Impresia mea despre programatorii gasiti pe forumul de presta: nu erau nici macar perpendiculari pe seo, ignoranta totala.
    Intr-un final au cumparat o gramada de module (echivalent plugin in wp) + adaptate de programatori in speranta ca rezolva problemele de baza si au cam reusit.

Poate in ultimele versiuni de presta sunt integrate, poate au mai auzit programatorii de seo.
    Ce era necesar la timpul resectiv, dpv seo:
    - modul de afisare in timp real al tuturor 404
    - modul care sa permita redirect de la orice link la orice link, inclusiv format imagine
    (ceea ce face acum girafa din wp - urban girafe redirection, parca)
    - modul care sa importe si sa actualizeze zonele de custom text din fostul wp (prevazusem inca doua zone text custom)

Unele au fost facute, altele inca mai asteapta.
    Repet, posibil ca ultima versiune de presta sa le aiba incluse, trebuie totusi verificat. De aici rezervele mele permanente fata de aceasta platforma dpv seo.

Cat despere comert electronic, cum spuneam mai sus, nu se rezuma totul la a butona si a raspunde la telefon, de unde ideea ca nu e pentru oricine.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu iti recomand discutia de aici. E o discutie serioasa, wordpress + woo nu se incadreaza.
    Ultima modificare făcută de tiberiur; 20th May 2015 la 21:10.
    .

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pentru eCommerce
    De Baxi în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 30th October 2014, 09:17
  2. Platforma eCommerce .NET
    De ValentinMilea în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Ultimul Post: 20th January 2014, 10:00
  3. Plugin Produse Afiliere pentru orice platforma
    De MaXz în forumul WordPress
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st September 2013, 23:51
  4. Dilema - mag. online de pe o platforma la cheie "inchiriata" la wordpress ecommerce
    De Dragos Bunea în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 10th March 2012, 22:27
  5. domeniu ecommerce.ro
    De daniweb în forumul Domenii
    Ultimul Post: 6th September 2011, 08:44

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente