1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
costint
Adica daca am un magazin online pe un woocommerce, asta inseamna ca site-ul meu nu se poate dezvolta in timp?
Poti detalia, te rog?
Iti raspunzi singur

Postat în original de
costint
Inteleg asta. Eu ma refeream la faptul ca un astfel de site ar putea fi limitat d.p.d.v
SEO (daca exista aceasta exprimare). Stiu ca exista multe alte limitari, dar pe mine asta ma interesa in mod special. Eu am facut greseala sa dezvolt un magazin online, pentru articole produse inhouse (deci nu foarte multe) + servicii, pe woocommerce. Ca sa ajung la rezultatul dorit, a trebuit sa modific destul de mult tema, formulare de comanda, preturi in functie de cantitate, etc. Iar acum nu pot face update-uri pentru ca fisierele modificate vor fi suprascrise. Desti stiam asta de la inceput si mi-am asumat, acum imi cam pare rau.
Stiind cat am tras cu el, eu unul nu as recomanda woocommerce.
Eu vb de magazine care ajung la un nivel de 5000+ unici pe zi si/sau 50+ comenzi pe zi (nu vb de 5 comenzi
). Atunci incepe adevarata functionalitate a platformei. Pana atunci, e de joaca, te descurci cu woo+altceva.
Toti considera ca un wp, joomla si/sau presta/magento/opencart sunt ok la inceput, pentru ca? Sunt gratis!
Nimeni nu gandeste 1-2 ani inainte. Dupa ce ajungi la nivelul de mai sus (mic-mediu) vrei sa schimbi, dar nu mai poti. Esti obisnuit cu ce ai si preferi sa te chinui cu "ce stii sa faci" fara sa intelegi ca te "ingropi" in timp in costuri si "nervi" complet inutil.
De aceea e foarte important sa incepi cu dreptul, indiferent daca ai bani sau nu. WP este pentru site-uri de prezentare/blogs, nu pentru ecommerce. O platforma ecommerce poate avea blog integrat sau atasat.
Dpdv seo orice platforma stie (trebuie) seo onpage. "smecheriile" le face programatorul (pe baza cerintelor seo-istului), dar ca add-ons (ca sa poata suporta update).
Discutia poate continua la infinit, despre platforme si costuri, dar eu va spun din experienta: incepeti cu un ecommerce daca doriti un business de ecommerce.
-------------
Wp e ok, pentru ca? E gratis, e simplu, iau o thema "sparta", pun niste plugins, mai platesc un baiat pt niste modificari si vad eu ce fac pe viitor. Scopul e sa fac profit (logic), dupa decid ce fac cu magazinul. Pai daca nu vinde, ce rost are?
Daca (nu) vinde, nu este automat "vina" platformei! Platforma trebuie sa-ti ofere stabilitate, siguranta si sa-ti salveze timp si implicit bani. Trebuie sa mearga singura! Nu stai dupa un baiat sa-ti repare bugs, pentru ca NU ai bugs!
-------------------
wp vs ecommerce cel mai bine va povesteste Kidu, care isi schimba acum wp. Poate face un topic cu info, pentru toti cei la inceput de "Ecommerce".
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.