13th April 2015, 14:08
1 out of 1 members found this post helpful.
Schimbare nume categorii
Salut!
Am un blog cu vechime de un an de zile. Cand am ales categoriile site-ului, se pare ca nu am fost foarte inspirat si as vrea sa modific cateva dintre ele. Daca modific acum numele si daca schimb categoria unor articole, ma poate afecta cu ceva din punct de vedere SEO? Ma gandesc ca se va schimba putin structura siteului si sa nu ma afecteze.
Va multumesc!
O zi frumoasa!
13th April 2015, 15:00
Depinde ce structura ai acum la linkuri. Daca ai site.ro/categorie/postare si schimbi slug-ul categoriei, cu siguranta vor fi unele schimbari, daca insa ai site.ro/postare atunci e mai bine. In plus, nu ai specificat daca schimbi slug-ul categoriei sau decat titlul ei.
13th April 2015, 15:22

Postat în original de
Maximilian1
Am site.ro/postare. Schimb doar numele. Deci, nu ar fi nicio problema?
In cazul asta daca ai site.ro/categorie-mere si schimbu in site.ro/categorie-pere, respectiv si numele paginii din mere in pere, atunci doar aceste structuri iti vor fi afectate.
Asadar, daca ai indexat categoriile si aveai pozitii, spre exemplu rankai cu site.ro/categorie-mere pe cuvantul "mere", pagina asta va disparea.
13th April 2015, 15:48
Problema are o rezolvare/explicatie relativ simpla. Unde iti sunt afectate URL-urile se vor intampla modificari in SERPs, unde nu, nu. Cum ai site.tld/postare, articolele nu iti vor fi afectate, doar categoriile care rankeaza, din diferite motive, unul important fiind acela ca linkurile trimit/eau spre site.tld/categorieA iar tu ai/vei avea site.tld/categorieB.
Fara semnatura.
13th April 2015, 20:37
Editezi actualele categorii cred ca WP face automat redirect 301 spre categoriile noi, indiferent ce ai modifica. In cazul asta nu ai de ce sa-ti faci probleme. E valabil doar daca nu schimbi structura permalink-ului si structura categoriilor.