A cumpărat cineva acţiuni la site-urile străine (Facebook, Google, etc) sau la site-urile româneşti?
A cumpărat cineva acţiuni la site-urile străine (Facebook, Google, etc) sau la site-urile româneşti?
nu cunosc niciun site romanesc listat la bursa
fb si google se poate cumpara prin intermediari de la bursa romaneasca
Nici eu nu ştiu vreun site românesc listat la bursă, mă întrebam dacă totuşi există, se pare că nu.
O acţiune Google este scumpă, era peste o mie de dolari acum un an. O acţiune Facebook costa vreo 20 de dolari acum un an şi ceva, acum nu găsesc cam cât ar costa. E cineva care are acţiuni Facebook să ne spună care ar fi profitul?
Nu stiu in ce masura ar fi Facebook o investitie buna. Da, trend-ul este pozitiv, dar pentru cat timp? Nu stiu cat de bine este sa-ti pui ouale intr-un singur cos, mai ales ca in cazul in care apar evenimente nefericite, pana apar informatii pentru publicul larg, pestii mari au facut deja ce trebuie ca sa scape de actiuni. Daca as fi in locul tau, m-as orienta spre fondurile de indice americane, pentru ca ele contin actiuni de la cele mai de succes 500 de companii listate pe bursa. Asta inseamna ca daca ceva merge prost si actiunile scad pentru o anumita companie, sunt sanse mari sa nu fii afectat, intrucat pierderea poate fi compensata de cresterea celorlalte companii. Daca ai timp, arunca un ochi peste urmatoarele fonduri de indice:
1. Vanguard 500 Index (investitie minima de $3000) (VFINX)
2. Fidelity Spartan 500 Index (FUSEX);
3. Schwab S&P 500 Index(SWPPX);
Ele sunt fonduri de investitii automatizate, care incearca sa obtina acelasi randament ca unul dintre principalii indici bursieri. Sigur, asta nu inseamna ca nu vor fi perioade de scadere. Dar vorbim aici de economia americana, care a tot crescut constant si care si-a revenit relativ rapid dupa fiecare perioada de criza. Uite, ca sa iti faci o idee, iata decursul indicelui Dow Jones din ultima suta de ani:
In medie, cresterea este undeva la 7% pe an, ori fondurile de indice au un randament un pic mai mic, dar in esenta, din perspectiva celui care nu vrea sa faca specula, ci sa investeasca pe termen lung, astfel de fonduri sunt o alegere mai buna decat actiunile singulare. De ce spun asta? Pentru ca actiunile pot scadea oricand. Are rost sa stai sa urmaresti fiecare rezultat financiar si fiecare eveniment in parte, care poate sau nu sa influenteze actiunile respectivei companii? Probabil ca nu.
Eventual, te poti orienta si spre fonduri de indice europene (nemtii par sa o duca bine), cu mentiunea ca Europa isi revine destul de greu la acest capitol. De exemplu, principalul fond de indice din Romania, BT ROTX a avut un randament de doar 3,35%.
Iar asta a fost chiar bine, ca austriecii au inregistrat scaderi pe toata linia.
Acum tu stii ce fel de investitor esti si cat timp esti dispus sa aloci monitorizarii investitiilor. Eu doar mi-am expus preferintele![]()
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.
Văd că eşti informat, nu glumă...eu mă întrebam cât a câştigat în ultima lună cineva care a avut acţiuni Facebook de 3000 euro, să zicem. Ar fi interesant de ştiut.
la 3 oct. 2014 o actiune era $77.76 iar astazi e $78.58 deci o diferenta de $0.82
0.82 din 77.76 inseamna 1.05%
deci cu actiuni de $3000 cumparate acum 3 luni, astazi le puteai vinde cu un profit de $30
mai pe scurt: nu faci profit mare cu bani putini.![]()
Am citit că acţiunile Google, Apple, Amazon, Ebay, Yahoo, etc au avut creşteri uriaşe în timp, dar trebuia să cumperi acţiuni la început. La Amazon puteai câştiga de 293 ori suma, la Ebay de 70 de ori, la Google de 12 ori dacă investeai de la început şi unii chiar au făcut acest lucru. Deci ideea pare a fi să fii inspirat la început (adică să ai informaţii bune) şi să ai ceva bani puşi deoparte.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)