Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Cum se creeaza un site

Afișare hibrid

Duca Adrian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    13th November 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    52
    Putere Rep
    23

Wink Cum se creeaza un site

Salut,

Ma puteti ajuta va rog si pe mine cu informatii, adrese, sfaturi, ponturi, carti, etc. legate de etapele de urmat pentru crearea unui site.

Adica....

Am un site care e la inceput dar de lucrurile astea s-a ocupat altcineva. Si acum doresc crearea unui blog personal si mi-as dori sa ma ocup de la inceput de el ... sa invat si eu cum se face.

Si m-am gandit sa apelez la ajutorul vostru, ca am avut de atatea ori parte de niste pareri foarte utile cand am mai intrebat cate ceva.

m-ar interesa orice fel de informatii. de exemplu, dupa ce se achizitioneaza domeniul ... urmeaza ce ?

din cate tin minte, se intra pe ROTLD si se face propagarea site-ului.

si dupa aia ... dupa ce trec 2-3 zile ... cu ce se continua ...

daca ma puteti ajuta cu orice fel de informatii sfaturi, orice doriti ... lucruri generale, sau specifice, cum vrea fiecare .

Pe mine m-ar interesa sa stiu dupa ce cumpar domeniu si il inregistrez pe ROTLD , care sunt pasii in mare care trebuiesc urmati.

Multumesc mult.

Adrian

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Se presupune ca intr-adevar vrei sa faci un site pe bune pe domeniu propriu, desi pentru experiente as recomanda unul pe hosting gratuit (free hosting) gen blogspot.
    In principiu, dupa ce ai cumparat domeniul .ro , primesti un link de administrare domeniu, unde se declara ns de la hostingul unde vei pune site-ul.
    De regula toate hostingurile au instalare platfoma din buton, inclusiv pentru popularul wp.
    Ca vei face sau nu seo pe el, recomand Monitorizare hosting din exterior | site uptime 1,2,3... servicii gratuite si/sau cu plata ca sa ai idee cat de des pica hostingul, in caz ca iei unul ieftin (pica si la case mai mari, relax).
    Si cam atat.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

vlad7 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    16th October 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    60
    Putere Rep
    23

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Daca spui ca vrei sa-ti faci un blog personal, zic ca n-are sens sa folosesti altceva in afara de WordPress.

Cand ti se activeaza contul de gazduire pentru site o sa primesti mail cu datele de acces la cPanel. Intri si vezi daca au un script de autoinstall pentru diverse platforme. Daca au, dai click si instalezi WordPress-ul. Daca nu, intri pe site si-l downloadezi, apoi il urci la tine pe server prin FTP. E plin netul de ghiduri pentru instalarea manuala.

WordPress-ul vine cu o tema implicita, destul de decenta ca aspect. Daca nu-ti place, gasesti cate vrei si cate nu vrei aici, gratuite. Ca sa instalezi o tema, trebuie doar sa intri la Appearance > Themes, alegi tema si o instalezi dintr-un click. Teme pe bani gasesti aici sau aici daca vrei un pachet mai mare, destul de corect ca pret/calitate.

In afara de tema, iti trebuie si pluginuri pentru WordPress. Plugin-urile sunt pe partea de functionalitate a blogului, gasesti si pentru SEO si pentru galerii de imagini si pentru orice altceva iti mai trece prin cap c-ai vrea. Niciun plugin nu este obligatoriu, asa ca poti instala pe masura ce te mai dumiresti.

Apoi, doar te apuci de scris si publicat articole .

Sper ca n-am zis lucruri pe care le stiai deja.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Ai nevoie de domeniu si hosting. Atunci cand cumperi hostul ti se dau niste nameservere (NS). Acele NS le introduci cand cumperi domeniul (sau dupa ce il cumperi) pentru a il asocia cu hostul.

Iti recomand sa gasesti un hosting care are cPanel si Fantastico. Intri in cPanel, cauti Fantastico si ai acolo optiunea de a instala Wordpress.

Wordpress e extrem de usor de folosit si ii poti instala pluginuri si teme direct din admin fara nici o cunostinta de PHP, HTML, CSS etc. Daca vrei sa inveti cat de cat, poti cauta tutoriale de baza si sa te apuci sa modifici teme cat mai simple.

Ca sa fie totul si mai simplu, poti cumpara domeniul si hostul de la aceeasi firma si vor fi deja configurate.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. un link creează probleme
    De Florin M în forumul WordPress
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 17th November 2012, 22:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •