Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Contract drepturi de autor

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit Contract drepturi de autor

Salutare! In conditiile in care sunt persoana fizica si prestez servicii de content writing, m-am gandit sa trec intr-o forma legala. Cautand pe net insa, am gasit asta :Ghid util pentru veniturile din drepturi de autor Pagina 1 - Forum, Avocatnet.ro .
    Cum sunt mai bembeleu si nu inteleg 100% literele astea de lege, ma intereseaza detaliat, daca stiti si aveti amabilitatea sa imi explicati:

- Pot incheia contracte cu persoane juridice, prin care sa le vand articole si automat, dreptul de autor? Daca da, cum arata acel contract?
    - Am inteles ca se depune declaratia 200, o data pe an. Ce nu am inteles este valoarea impozitului. Practic, persoana juridica retine 10%, dupa care eu trebuie sa mai platesc 16% din ce a ramas + 5.5% pentru CAS plus 10% pentru pensii?
    - Daca nu vreau pensie, pot renunta la ea?

Astept raspunsuri si sper sa fie mai utile pentru mai multi oameni de pe aici .
    Ofer servicii de content writing !

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

O sa iti raspund doar la prima intrebare. Da, poti incheia contracte pentru cesiunea drepturilor de autor cu alte persoane fizice sau juridice de pe teritoriul Romaniei sau din afara lui.
    Ti-am gasit eu un model de contract, la o simpla cautare pe google, dar pe care nu l-am citit decat in mare si pare ok. Iata-l.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu iti raspund la a treia intrebare: procentul care se calculeaza pentru pensie nu este optional, ca de altfel restul taxelor. Ipotetic vorbind, aproape nimeni nu l-ar plati si la pensionare toti ar urla ca nu le da statul pensie!

Dragos Bunea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    52

Implicit

Ciudat, unii se plang ca vor sa scape de impozitele astea (cam mari dupa opinia mea) si tu vrei sa le platesti. Ca idee, daca nu esti angajat cu carte de munca si nici somaj nu iei, vei plati ~30% din ce castigi catre stat. Intrebarea este daca esti dispus sa sacrifici un asemenea procent din bani? Nu te gandi ca vei avea clienti mai multi daca esti "legal" si nici sa cresti preturile la serviciile pe care le pastrezi nu cred ca vei putea. In opinia mea un content writer are dou optiuni: 1. se profesionalizeaza si se angajeaza la o firma pe acest post sau 2. se reprofileaza dupa ce se plictiseste.
    Opinia mea este sa lasi legalitatea pentru cand vei fi obligat sa platesti ca doar nu vrei sa iesi la pensie ca freelancer, nu?
    "Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

nu vreau sa ies la pensie ca freelancer, ci sa imi dezvolt o afacere. Ce este cert, este faptul ca nu vreau sa mai fiu niciodata angajat . Ideea este ca vreau sa fiu in legalitate. Este adevarat, nu castig atat de mult incat sa atrag atentia, insa vreau sa platesc macar CAS-ul ala, pt ca dupa aia, daca patesc ceva platesc la sanatate de ma cracanez.

In alta ordine de idei mi se pare absurda pensia la stat, in conditiile in care sunt aproape 80% convins ca noi nu vom avea beneficii de pe urma ei. Noi platim pensie pentru batraneii de astazi, insa pentru noi sunt slabe sanse sa mai plateasca cineva si sunt slabe sanse sa mai poata obtine guvernul imprumuturi, asadar, ne bazam pe propriile puteri, daca vrem sa stam in Romanica.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

@Razva, cea mai simpla cale de a intra in legalitate este sa deschizi un pfa.
    Revenind la contributia pe care trebuie sa o platesti la pensie, pe langa sanatate si impozit, aceasta nu este optionala, ci obligatorie, indiferent ce forma imbraca colaborarea ta cu angajatorii. Singura "portita" care iti permite sa scapi de aceasta "datorie" este sa fii angajat cu carte de munca iar veniturile din CW sa fie realizate extra.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri. De ajutor calculatorul . Pana la urma se pare ca tot SRL-ul este cel mai bun pentru o afacere, fie ea cat de mica

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Eu iti raspund la a treia intrebare: procentul care se calculeaza pentru pensie nu este optional, ca de altfel restul taxelor. Ipotetic vorbind, aproape nimeni nu l-ar plati si la pensionare toti ar urla ca nu le da statul pensie!
    Nu sunt absolut sigur, insa cred ca daca esti salariat (intr-o alta activitate) procentul e optional sau nu il vei plati deloc.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    Nu sunt absolut sigur, insa cred ca daca esti salariat (intr-o alta activitate) procentul e optional sau nu il vei plati deloc.
    Ai perfecta dreptate. Daca esti angajat cu contract de munca, nu mai datorezi contributia la pensie. Doar sanatatea, cei 5.5% si evident, impozitul pe profit.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Drepturi de autor !
    De N.Paul în forumul Utile
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 11th June 2012, 00:00
  2. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 2nd May 2012, 13:21
  3. drepturi autor pe picturi
    De shotgun în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 26th May 2011, 12:15
  4. Drepturi de autor articole