Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Achizitionare domenii .ro

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit Achizitionare domenii .ro

Vreau sa "achizitionez" 200 de domenii .ro. Nu, nu e la misto, nu-mi dati iarasi -rep ca nu este cazul. Am o idee si niste bani, asta e tot, nu intru in detalii. M-am gandit initial sa dau mail la cativa registrari sa vad cine imi da pretul cel mai bun apoi mi-am adus aminte de taxa anuala pe care vor s-o introduca. Nu stiu daca e mai bine sa le inchiriez sau sa le cumpar in caz ca cineva imi ofera un pret de nerefuzat.

Aveti vreun pont ? ce ati face ?

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Hm.. n-ar fi mai bine sa iei .com, net, org-uri si le setezi din webmaster tool la country target romania si atunci e cam acelasi lucru pt SEO, doar ca nu te mai complici cu taxa, etc. Plus ca, sigur gasesti discount-uri faine la registrari pt 200 de domenii, zic eu
    Signatura lipsa

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Vrei sa spui ca te poti afla in situatia de a vinde un domeniu "pe viata", fara taxe anuale si mai apoi sa te trezesti ca ai vandut un bun ce nu iti apartine pe o perioada atat de indelungata si cu taxe anuale?

Daca asta e problema, atunci iti pot face eu un draft de contract prin care nu vei avea nici o problema.

Daca ai bani sa cumperi 200 de domenii .ro (211 RON x 200 = 42,200 RON), atunci poti cumpara si draftul.

Atentie !!! Daca nu ai realizat pentru 200 de domenii .ro trebuie sa platesti vreo 422 .000.000 lei vechi (Pe utimul domeniu, cumparat acum o saptamana, cu tot cu tva am platit 211 ron)

teodor98 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2012
    Locaţie
    GB
    Posturi
    149
    Putere Rep
    0

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Twigg Vezi Post
    Vreau sa "achizitionez" 200 de domenii .ro. Nu, nu e la misto, nu-mi dati iarasi -rep ca nu este cazul. Am o idee si niste bani, asta e tot, nu intru in detalii. M-am gandit initial sa dau mail la cativa registrari sa vad cine imi da pretul cel mai bun apoi mi-am adus aminte de taxa anuala pe care vor s-o introduca. Nu stiu daca e mai bine sa le inchiriez sau sa le cumpar in caz ca cineva imi ofera un pret de nerefuzat.

Aveti vreun pont ? ce ati face ?
    daca as vea banii tai m-as face si eu rgistratar.! As inchia un contract cu ROTLD si astfel as obtine un discount de 18% (parca) la revinderea domeniilor.Legal fara bataie de cap!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Interesanta ideea de a deveni registrar, ma gandeam si la asta. Nu am reusit inca sa aflu daca domeniile .ro inchiriate pe an mai sunt obligate sa plateasca taxa anuala, macar stiam un lucru si luam mult mai usor decizia.

@Cosmin: n-am inteles exact care e treaba cu draft-ul..

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Ma refeream la un model de contract, general aplicabil, pe care sa il inchei cu cei carora vrei sa le transferi domeniile.

Atunci cand vrei sa "vinzi" un domeniu .ro, nu trebuie decat sa completezi domeniul transferat, numele tau si al celui caruia ii vinzi, plus datele voastre.

teodor98 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2012
    Locaţie
    GB
    Posturi
    149
    Putere Rep
    0

Implicit

Interesanta ideea de a deveni registrar, ma gandeam si la asta. Nu am reusit inca sa aflu daca domeniile .ro inchiriate pe an mai sunt obligate sa plateasca taxa anuala, macar stiam un lucru si luam mult mai usor decizia.

cel mai bine este sa suni la ei sau sa trimiti un mail catre ei si te vor lamuri, sau chiar poti sa le faci o vizita!
    poti sa citesti un contract aici
    nu-o lua ca sigur, cred ca cel mai bine este sa le faci o vizita, sa discuti chiar cu cineva din conducere (pe director il cheama ceva cu "S" daca nu ma insel (Simionescu, parca).Daca le dai banii sigur vor fi amabili cu tine!

Analiză este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit

Sfatul meu este sa te duci la o firma mica de hosting, insa cu vechime.
    De ce spun asta?
    Pentru ca ei comprativ cu romarg vor incerca sa iti ofere un pret mai mic.
    Avand in vedere cu noua taxa ce va veni, eu zic sa iei cu plata anuala, cel putin poti renunta sau recupera o parte din bani.
    Stii ca poti lua domenii de la 8 euro/ plata anuala?

P.s , ai aceea lista deja facuta?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Analiză Vezi Post
    Sfatul meu este sa te duci la o firma mica de hosting, insa cu vechime.
    De ce spun asta?
    Pentru ca ei comprativ cu romarg vor incerca sa iti ofere un pret mai mic.
    Avand in vedere cu noua taxa ce va veni, eu zic sa iei cu plata anuala, cel putin poti renunta sau recupera o parte din bani.
    Stii ca poti lua domenii de la 8 euro/ plata anuala?

P.s , ai aceea lista deja facuta?
    Eu la romarg platesc 8.9 (am 20 domenii la ei), dar daca as cumpara 200, cu siguranta nu as sarii de 8. De ce o firma mai mica? La volumul asta, orice firma iti ofera discount.

Intrebarea este, ce faci in anul 2? Daca in primul an, reusesti un 8 euro/domeniu (1600 euro total), in anul doi sunt sanse mari sa ajungi la un 10 euro/domeniu (taxa anuala rotld = fara sa mai poti negocia), adica la un minim de 2000 euro. Atunci o sa realizezi ca daca erau .com, .net, etc, suma putea ajunge la un 1000 euro (6-8 usd reinoirea, ~ 5 euro ).

Eu am retea, iar costurile cu domeniile si mai ales hostingul sunt "deranjante" mai ales ca nu vand link-uri, site-urile fiind impingatoare. Am ajung la punctul in care incep sa sunt nevoit sa vand link-uri, pentru a mai amortiza din investitie. Dupa e ani, costurile sunt mari. Fa un calcul pe 3-4 ani si vezi daca renteaza.

Banuiesc ca tu tot o retea vrei, sau ceva seo local. Nu cred ca se merita investitia in 200 domenii .ro dpdv seo, pe termen lung, pentru ca ai site+content+domeniu+hosting, din care ultimele 3 sunt costuri anuale. Daca le tii doar pt tine, atunci costurile sunt prea mari.

Daca sunt pentru retea, costurile ajung la sume foarte mari: site, continut, seo basic pt fiecare, hosting (ip diferit), domeniu. In primul an ajungi la minim 50 euro/ domeniu, realistic 90 euro/domeniu. An 2,3, etc, depinde de ce vrei sa faci cu ele, dar un minim de 25 euro tot investesti in fiecare domeniu.

Daca ai alte planuri, nu are sens ce am scris mai sus, despre retea.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Investitia in domenii are la baza o idee de business pe termen lung, in niciun caz nu ma gandesc la profit in urmatoarele luni. Poate fi de asemenea o investitie proasta insa o vorba spune ca "banii cu bani se fac". Am omis sa spun ca investitia se face cu banii altora, exact ca in orice alt domeniu
    De romarg si edomenii nu vreau sa mai aud in veci.
    @Tom: merci pentru sfaturi, sunt foarte utile !

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. achizitionare domeniu rotld
    De Paul în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 8th May 2012, 09:42
  2. Ajutor achizitionare laptop
    De piciu1993 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 10th September 2011, 09:56
  3. Sfaturi achizitionare laptop!
    De Cornelius în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 28th February 2011, 16:00
  4. achizitionare nume domeniu
    De pdaniel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th April 2007, 15:51
  5. Achizitionare domeniu .com
    De Duncan în forumul Domenii
    Răspunsuri: 50
    Ultimul Post: 21st July 2006, 03:56

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •